Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sakarya'da 10 yaşındaki çocuğu öldüren anne ve sevgilisi adliyeye sevk edildi

        Sakarya'nın Karasu ilçesinde oğlunu, kendisi ile komşusunu yatakta görmesi sonucu boğarak öldüren anne ve sevgilisi geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Anne Zeynep K. gazetecilerin 'Pişman mısınız?' sorusunu yanıtsız bıraktı.

        İHA'nın haberine göre olay, dün sabah saatlerinde Karasu ilçesi İncilli Mahallesi Stat Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Stat Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanın zemin katında yaşayan anne Zeynep K., polis ekiplerine kendisini ihbar ederek 10 yaşındaki oğlu Necmi Talha Keleşoğlu'nu öldürdüğünü söyledi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekiplerince talihsiz Talha K.'nin cansız bedeni evde bulundu. Olay sonrasında anne Zeynep K. gözaltına alındı. Gözaltına alınan anne Zeynep K. sorgusunda, komşusu olan T.Y. ile yasak aşk yaşadığını ve oğlunun onları yatakta uygunsuz pozisyonda gördüğünü belirterek, Turhan Y. ile oğlunu boğarak öldürdüklerini itiraf etti.

        ÇELİK YELEKLE GETİRİLDİ

        Emniyetteki sorguları tamamlanan katil zanlıları sabah saatlerinde alınan sağlık raporu alınmak üzere Yenikent Devlet Hastanesi'ne çelik yelek giydirilerek getirildi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı hastanede şüpheli anne adliyeye çelik yelek ile sevk edildi. Anne gazetecilerin 'Pişman mısınız?' sorusunu yanıtsız bırakırken, olay da gözaltına alınan Turhan Y., isimli şüpheli ise güvenlik nedeniyle başka hastanede alınan sağlık raporunun ardından adliyeye sevk edildi.

        Öte yandan, Karasu ilçesinde bulunan Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi olan Necmi Talha K.'nın ölüm haberi okulunda da büyük üzüntü oluşturdu.

        SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

        Talihsiz Talha K., Karasu ilçesine bağlı Tepetarla Mahalle Camiinde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazıyla gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye başta acılı baba İbrahim K. ve yakınları olmak üzere anne Zeynep K.'nın yakınları ve vatandaşlar katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından talihsiz minik Talha, mahalle mezarlığına defnedildi.

        BABA, İDDİALARI YALANLADI

        Yaşanan talihsiz olay sonrasında yeni bilgiler ortaya çıktı. Anne Zeynep K.'nın daha önceden psikolog destek aldığı, iki aydır ilacını kullanmayı reddettiği ve sık sık evden kaçtığı öğrenildi. Medyaya yansıyan haberlerin asılsız olduğunu ve konuyla ilgili yasal işlem başlatacağını belirten acılı baba İbrahim K., "Bu olayla ilgili daha önceden çıkan haberlerin asılsız olduğunu, daha hiçbir şeyin netleşmediğini söylemek istiyorum. İnsanların haysiyeti, şerefi ve onuruyla oynamasınlar. Bu işin yasal peşinde olacağım, gereken neyse yapacağım. Çıkan haberlerin hepsi asılsız. Bunlara itimat edilmesin, burada bizim canımız yanıyor millet haber peşine düşmüş" dedi.

        "GEÇ KALDIK"

        Ölen Talha K.'nın dayısı Musa Güzel ise yaptığı açıklamada, "Daha önce ablamı ben psikologa götürdüm. Psikologda intihar etmek istediğini söyledi, psikolog da sordu sen neden intihar etmek istiyorsun ve neden etmedin diye. O da, cesaret edemediğini söyledi. Bunun üzerine psikolog da ablama onu hayata bağlayan bir şeyin olduğunu söyledi. Daha öncelerde evden kaçıyordu, onu bulup getirdiğimiz zaman ve sen neden öyle yaptın diye sorduğum zaman bizi hiç mi düşünmüyorsun dediğim zaman, ablam da "Ben bir Talha'yı bir de kendimi düşünüyorum" der ağlardı. Ruhsal hastalık olduğu kanaatine vardık, psikologa götürdük. Elimizden geleni yapmaya çalıştık ama biraz geç kaldık galiba. İntihar etmek istiyordu ama oğlu Talha'yı da bırakmak istemiyordu. "Ben ölürsem, bana bir şey olursa Talha'ya kim bakacak" diyordu. Çocuğunu çok düşünüyordu onun için çocuğunu öldürdü" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ