Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Saldırıya uğrayan Emine Hemşire'den haber var! - Son dakika haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Karaman'da evlilik teklifini reddedince teyzesinin oğlu Hüseyin B.'nin (28) silahlı saldırısına uğrayan hemşire Emine A. (26) bir böbreğini kaybetti.

        DHA'nın haberine göre, Emine A.'nın 9 saat süren ameliyatta 3 kez kalbinin durduğu ve yeniden çalıştırıldığı, 1 böbreğinin de alındığı öğrenildi. Emine A.'nın yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü, intihara kalkışan Hüseyin B.'nin ise sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

        Olay, 24 Ekim saat 11.30 sıralarında 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde meydana geldi. Yolcu otobüsüne muavinlik yapan Hüseyin B., elinde çiçekle aile sağlığı merkezine gidip platonik aşk duyduğu teyzesinin kızı hemşire Emine A.'ya evlilik teklif etti, ret cevabı alınca oradan ayrıldı.

        REKLAM

        Bir süre sonra yeniden Emine A.'nın odasına gelen Hüseyin B., kurusıkıdan dönüştürülen tabancayla ateş etti. Ardından aynı tabancanın namlusunu kendi göğüs bölgesine dayayıp intihara kalkıştı. Yaralanan Emine A. ve Hüseyin B.'ye ilk müdahaleyi sağlık merkezindeki doktorlar yaptı. 2 yaralı daha sonra ihbarla çağrılan ambulanslarla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

        Emine A.'ya verdiği çiçeğin üzerindeki notta 'Sevdam bir nefes gibi, çekmezsem ölürüm...' yazan Hüseyin B.'nin sosyal medya hesaplarında da Emine'nin baş harfi olan E.'yi omzuna kesici aletle yazdırdığı fotoğrafı paylaştığı görüldü.

        REKLAM

        Emine hemşirenin kaldırıldığı hastanede 9 saat süren ameliyat boyunca 3 kez kalbinin durduğu ve yeniden çalıştırıldığı, 1 böbreğinin de alındığı öğrenildi.

        Ameliyatta 37 ünite kan verilen, birkaç organı daha hasar gören Emine A.'nın entübeden çıkartılıp uyandırıldığını, yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü belirtildi. Hüseyin B.'nin ise sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

        "KABUL ETMEDİ, KENDİME YEDİREMEDİM"

        Emine A.'yı tabancayla ateş edip yaraladıktan sonra aynı silahla intihara kalkışan Hüseyin B.'nin ilk ifadesi de ortaya çıktı.

        Hastanede tedavisi süren Hüseyin B.'nin, Konya'nın Meram ilçesinde oturduğunu, Emine A.'nın da yaklaşık 8 ay önce Karaman'da göreve başladığını belirterek, ''Evlenme teklifi ettim. Kabul etmedi. Bunu da kendime yediremedim. Bir ona bir kendime sıktım'' dediği öğrenildi.

        KONYA'YA SEVK EDİLDİ

        Öte yandan silahlı saldırıda yaralanan Emine A., ailesinin yaşadığı Konya'daki Necmettin Erbakan Üniversitemi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

        Hastane önünde bekleyen mesai arkadaşları ise Emine hemşireyi gözyaşlarıyla uğurladı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ