Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Şampiyonluk yolunda kritik 8 maç Galatasaray haberleri - Galatasaray Haberleri

        Süper Lig'de şampiyonluk yarışı, kalan son 8 maçlık maratonla sonuçlanacak. Bu 8 karşılaşma öncesinde lider M.Başakşehir'in 58 puanı bulunurken,takipçisi Galatasaray ise 52 puanla2. sırada yer alıyor.

        Kalan 8 maçlık periyotta 6 puanlık farkı kapatması gereken Sarı-Kırmızılı takım, kalan 8 haftada karşılaşacağı rakipleriyle ligin ilk yarısında pek de iç açıcı sonuçlar alamamıştı. Lige verilen aranın ardından Y.Malatya maçıyla birlikteson düzlüğe girecek olan Cimbom, ilk devredeki bu periyotta 14 puanbırakmıştı. İlk yarıdaki Y.Malatya deplasmanından 2-0 mağlup olarak dönen Cimbom, TT Stadı'nda ağırladığı Fenerbahçe derbisinde de 2-0 öndeyken maçı 2-2 tamamlayabilmişti.

        REKLAM

        TERİM'İN 10 MAÇLIK CEZASIHANDİKAP YARATTI

        Derbinin ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle toplamda 10 maç ceza alan Fatih Terim, devam eden süreçte yedek kulübesindeki yerini alamamıştı. İmparator, ligin ilk yarısının son bölümünde takımını kenardan yönetemezken, Cimbom büyük yara aldı. Kayseri'yi deplasmanda yenen Aslan, evinde Konya'yla 1-1 berabere kaldı. ArdındanVodafone Park'ta Beşiktaş'a 1-0'la boyun eğen Galatasaray, içerde Ç.Rize (2-2) dışarda ise Başakşehir'le (1-1) berabere kaldı. Devre'nin kapanış maçında ise Sivas'ı evinde 4-2 yenmeyi başardı.

        10 PUAN TOPLADI, 14 PUAN BIRAKTI

        İlk yarının son 8 maçındabir yandan da Şampiyonlar Ligi maçlarına konsantre olan Cimbom, ligde ardı arkasına puan kayıpları yaşadı. 8 maçta yalnızca 2 galibiyet alan Cimbom, 2 mağlubiyet ve 4 beraberlikle 10 puan toplarken, 14 puan bıraktı.

        REKLAM

        BAŞAKŞEHİR 8 MAÇIN 3'ÜNDE PUAN KAYBETMİŞTİ

        Süper Lig'in ilk yarısını da en yakın rakibine 6 puan fark atarak tamamlayan Medipol Başakşehir, son 8 maçının yalnızca 3'ünde puan kaybı yaşamıştı. Konya, Ç.Rize ve Göztepe deplasmanlarından galibiyetle dönen Turuncu-Lacivertliler, evinde Beşiktaş'ı da yenerken Sivas'a sürpriz bir şekilde mağlup olmuştu. Ardından dış sahada Ankaragücü'nü 1-0'la geçen Başakşehir, takipçisi Galatasaray ve Alanya'yla berabere kalarak devreyikapatmıştı. Başakşehir bu periyota 17 puan toplarken, 7 puan bıraktı.

        GEÇEN SEZON DA GERİSİNDEYDİ

        Geçtiğimiz sezon Başakşehir'in yanı sıra Fenerbahçe ve Beşiktaş'la da şampiyonluk yarışının içinde bulunan Galatasaray, 29. haftada evinde ağırladığı lider Başakşehir'i 2-0 yenerek 1. sıraya yerleşmişti. Ardından hata yapmayan Aslan, rakiplerinin önünde 21. şampiyonluğunu ilan etti. Bu sezon da rakibinin 6 puan gerisinde yer alan Sarı-Kırmızılılar'da teknik direktör Fatih Terimhedefi 33. haftada TT Stadı'nda ağırlayacakları M.Başakşehir maçına kadar puan farkını en fazla 3'e düşürmek ve rakibini yenerek son haftaya lider girmek...

        BAŞAKŞEHİR'İN SON 8 MAÇI

        Başakşehir - Konyaspor

        Beşiktaş - Başakşehir (D)

        Başakşehir - Rizespor

        Başakşehir - Göztepe

        Sivasspor - Başakşehir (D)

        Başakşehir - Ankaragücü

        Galatasaray - Başakşehir (D)

        Başakşehir - Alanyaspor

        GALATASARAY'INSON 8 MAÇI

        Galatasaray - Yeni Malatya spor

        Fenerbahçe - Galatasaray (D)

        Galatasaray - Kayserispor

        Konyaspor - Galatasaray (D)

        Galatasaray - Beşiktaş

        Rizespor - Galatasaray (D)

        Galatasaray - Başakşehir

        Sivasspor - Galatasaray (D)

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ