Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Selma Blair'in MS hastalığı ile mücadelesi belgesel oldu: Ölümümü planlamamı söylediler - Magazin haberleri
        1

        Amerikalı oyuncu Selma Blair, 2018 yılının son döneminde sosyal medya hesabından MS (Multipl Skleroz) hastalığına yakalandığını açıklayarak, uzun bir tedavi süreci geçirmişti. Yaşadığı tüm zorluklara rağmen hayata iyimser bakışını yitirmeyen Blair'in hastalığıyla mücadelesi beyaz perdeye aktarıldı.

        2

        Bir süredir MS hastalığıyla ilgili olarak düzenlenen farkındalık kampanyalarının da sözcüsü olan 49 yaşındaki oyuncunun belgeselinin yönetmen koltuğunda Rachel Fleit oturdu. Belgesel, 15 Ekim'de sinemalarda gösterime girecek, daha sonra da bir dijital TV kanalında yayınlanacak.

        3

        "SENİNLE ŞİMDİ KONUŞAMADIĞIM İÇİN ÜZGÜNÜM"

        Selma Blair 'in MS hastalığıyla mücadelesini konu alan belgeselin tanıtım fragmanı da yayınlandı. Fragman Blair'in evinde merdivenden inerken çekilen görüntüsüyle başlıyor. Sonra da Blair, "Her zaman bir reality şovda yaşadığımı düşünürdüm." diyor. Blair, merdivenlerden inip aynaya bakarken de "Bir belgesel gibi... Ama sadece Tanrı bunu görür ve onaylamaz." ifadelerini kullanıyor.

        Ünlü oyuncu daha sonra da oyuncak bir telefonla konuşur gibi yaparak, "Seninle şimdi konuşamadığım için üzgünüm. Şu anda hayatımın son günlerini konu alan bir belgesel çekiyoruz." diyor.

        4

        "GÜZEL OLAN HER ŞEY BENİM İÇİN DE GEÇERLİ OLACAK MI?"

        Selma Blair, fragmanda yaşadığı sürecin gerçekten zor olduğunu ifade ediyor. Blair, tanıtımın bir noktasında, "Bana ölümüm için plan yapmam söylendi." ifadelerini kullanıyor. Ünlü ismin, fragmanda, "Bildiğim, başkalarını cesaretlendirdiğim güzel olan her şey benim için de geçerli olacak mı?" diyor.

        5

        İYİMSER BAKIŞINI YİTİRMEDİ

        Yaşadıklarına rağmen hayata iyimser bakışını yitirmeyen Selma Blair, geçtiğimiz aylarda hastalığıyla mücadelesini anlatmıştı. Town & Country'ye konuşan oyuncu, bu süreçte pozitif kalmanın önemine değinmişti.

        6

        "VÜCUDUMLA POZİTİF BİR BAĞLANTI KURUYORUM"

        Selma Blair, "Vücudumla aram iyi, çünkü şimdi onunla daha derin bir pozitif bağlantı kuruyorum. Bu beden Blair ve bu yaşam beni büyüledi." ifadelerini kullanmıştı.

        7

        Sosyal medya üzerinden duygu ve düşüncelerini takipçileriyle paylaşan Blair, geçtiğimiz yıl tedavisinin bir parçası olarak kemoterapi seansları almıştı. Ünlü oyuncu, saçları döküldükten sonra bu karesini yayınlamıştı. Selma Blair, daha sonra bir miktar uzayan saçlarının beyazlığından rahatsız olup kahverengiye boyadığını söylemişti.

        Ancak sadece kafa derisini boyadığını farkeden Blair, saçlarını şimdilik beyaz bıraktığını ve boyamak için saçlarının uzamasını beklediğini belirtmişti.

        8

        'Legally Blonde' (Bu Nasıl Sarışın) filminde canlandırdığı 'Vivian' karakteri ile ünlenen Selma Blair, hastalığını şu sözlerle açıklamıştı:

        Doktor teşhisi koyduğunda ağladım. Ama bunlar panikten kaynaklanan gözyaşları değildi. Kontrolünü kaybedeceğim bir vücudum olacağını bildiğim için ağlıyordum.

        9

        MS NEDİR?

        Multipl skleroz, merkezi sinir sistemine saldıran kronik bir hastalıktır. Beyin, omurilik ve optik sinirleri etkiler.

        Merkezi sinir sisteminde (CNS) sinir lifleri onları koruyan miyelin bir kılıfla çevrelenir. Miyelin ayrıca sinirlerin elektrik sinyallerini hızlı ve verimli bir şekilde iletmesine yardımcı olur.

        MS’de miyelin kılıfı birden fazla alanda kaybolup skar (iz) veya skleroz bırakır. Multipl skleroz “birden fazla alanda skar dokusu” anlamına gelir. Miyelinin bulunmadığı bölgelere plak veya lezyon denir.

        Lezyonlar kötüleştikçe, sinir lifleri kırılabilir veya hasar görebilir. Sonuç olarak, beyinden gelen elektriksel impulslar (uyarılar) hedef sinire sorunsuz bir şekilde akmaz. Miyelin olmadığında, lifler elektriksel impulsları hiç yapamazlar. Beyinden kaslara mesajlar iletilemez.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ