Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Türkiye Hollanda Maçı | Serdar Ali Çelikler'den son dakika yorum: Portakal tatlıydı ama... - Futbol Haberleri
        1

        2022 Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanmak için eleme grubu maçları, pandemi dolayısıyla ertelenen EURO 2020'den önceye denk geldi.

        2

        Şimdi 3 maç oynayacağız sonra da yazın Euro 2020 turnuvasına katılacağız. Bu bile konsantrasyon kaybına yol açabilecek bir durum. Üstelik bu grupta asıl rakiplerimiz Hollanda ve Norveç ile üst üste oynayacağız.

        3

        Bu şartlar altında yeniden yapılanan Hollanda ile oynamak öyle kolay değil. Ama biz iyi futbolculardan oluşan iyi bir teknik adama sahip bir takımız.

        4

        Sahaya çıkan 11'imizin 9'u Avrupa'da oynuyordu. Üstelik Fransa-İtalya-İngiltere'de oynayanlardı bunlar. Bir okurumun deyimiyle "Bugünleri de gördük çok şükür.."

        5

        İşte bu Avrupai takımımız, Hollanda'ya karşı klasik deyimle 'topu rakibe bırakarak' başladı maça. Savunmada iyi dururken kontra kovaladık. Ama golümüz santrforumuzun vuruşu ve şans ile geldi.

        6

        Ondan sonra oyun tam bizim istediğimiz kıvama geldi. Şahane çıktığımız bir atakta Ozan ile girdiğimiz pozisyon kayboldu ama bastık, topu yeniden aldık ön liberomuz Okay ceza alanında düşürüldü ve penaltı kazandık.

        7

        1-0 öndeyiz, kontraya çıkmışız, pozisyon kaybolur gibi olmuş, basıp topu almışız, taç çizgisinde paslaşmalar sonrası ön liberomuza penaltı yapılmış. Bu bile iyi oyun ve özgüvenimizin en büyük kanıtlarıydı.

        8

        Şahane bitirdiğimiz ilk devrenin ardından 2. yarıya da müthiş başladık. Hakan Çalhanoğlu 3. golümüzü attı, şaka değil daha korner atmamıştık bile..

        9

        Sonrası lay lay lom giderken 74'de bir anlık dalgınlıktan Claasen golü attı. Olabilir. Lakin 1 dakika sonra yenilen gol olmaz işte.

        10

        Hem defans hem Uğurcan uyudu. Maç gider gibi oldu imdada mükemmel oynayan; evet oyunu da mükemmel olan golcümüz çıktı. Frikikten hat trick'ini tamamladı.

        11

        Yine son saniyede gereksiz penaltı yaptırdık; ama 30 saniye önce iyi bir kafa vuruşunu çelen Uğurcan, 2. goldeki hatasını tam telafi edip penaltıyı da çıkardı.

        12

        Bundan tatlı portakal bulmak zor. Hollanda, uzun zamandır izlediğim 'en az çözüm üretebilen' takımdı. Gruptan çıkamazlarsa şaşırmam hele de Frank De Boer varken.

        13

        Burak'ın mükemmel oyununa, savunmamızın her birinin harikulade futboluna, ilk kez 'çok iyi' oynayan Umut Meraş'a 3-2'den sonra Kaan ve Enes'i oyuna atan ve Hollanda'ya yeni bir set ören Şenol Güneş'e tebrik ve teşekkür ediyorum.

        14

        Portakal tatlıydı ama bazı acı sinyaller de vardı. Bir kere Luuk De Jong girdikten sonra pivot santrfora karşı epey zorlandık.

        15

        3 gün sonra Haaland ve Sörloth'lu Norveç'le oynayacağız. Bence asıl rakibimiz onlar.

        19

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ