Sigortacılar kadın istihdamında örnek oldu
Güneş Sigorta, kurum içinde düzenlediği etkinlikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü çalışanlarıyla beraber kutladı. Kadın istihdamı ve ülke ekonomisi açısından kız çocuklarının eğitiminin çok önemli olduğuna dikkat çeken Güneş Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, sigorta sektörünün kadın istihdamı açısında örnek teşkil ettiğini belirtti.
ABONE OLGenel Müdürlük binasında Güneş Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli’nin ve kadın çalışanların katılımıyla gerçekleşen etkinlikte; kadınların iş hayatında daha aktif ve daha etkin olabilmesi için öneri ve talepler dile getirildi, çözüm önerileri üzerine görüş alış verişinde bulunuldu.
Kadın istihdamı ve ülke ekonomisi açısından kız çocuklarının eğitiminin çok önemli olduğuna dikkat çeken Güneş Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli: “Kadının işgücüne katılım oranının artırılmasında eğitim çok önemli bir faktör. Kasım 2019 TUİK verilerine göre, okuryazar olmayan kadınlarda işgücüne katılım oranı yüzde 14 iken, lise mezunu kadınlarda bu oran yüzde 30,9’a; yükseköğretim mezunu kadınlarda işgücüne katılım oranı yüzde 70’e yükseliyor. Bu veriler bile başlı başına hemen hemen her konuda olduğu gibi kadın istihdamı ve ülke ekonomisi açısından kız çocuklarımızın eğitiminin ne denli önemli olduğuna işaret ediyor.”dedi.