Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Şırnak UYAFA takımı, İspanya'da şampiyon oldu - Futbol Haberleri

        Uluslarası Yetenek Avcısı Futbol Akademisi (UYAFA) Şırnak takımı, İspanya'nın Barcelona kentinde gerçekleştirilen Costa Brava Futbol Turnuvası'nda şampiyon oldu.Ciner Grubu bünyesindeki Silopi Elektrik'in de sponsorları arasında olduğu UYAFA Şırnak takımı, finalde Danimarka'danDalum'u mağlup etti. Şırnak UYAFA, normal süresi 0-0 biten final maçını penaltı atışları sonucu 4-1 kazanarak şampiyonluğa ulaştı. 11 ülkeden 200 takımın katıldığı 13 yaş altı futbolcuların mücadele ettiği turnuvada Şırnaklı miniklerkupayı kazandı.

        Şırnak Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada şampiyon olan futbol takımı yöneticileri ve futbolcular tebrik edilerek, "Her yıl İspanya´nın Barselona kentinde düzenlenen, 11 ülkeden yaklaşık 200 takımın katıldığı Costa Brava Futbol Turnuvası'nı bu yıl Şırnak UYAFA takımımız kazandı. U13 kategorisinde ülkemizi temsil eden Şırnak UYAFA takımımız, bugün Danimarka´nın Dalum takımıyla yaptığı final karşılaşmasını penaltı atışlarıyla kazanarak şampiyon oldu. Bize bu gururu yaşattıkları için başta Şırnak UYAFA takımı futbolcularımız olmak üzere bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz" denildi.

        Minik futbolcular, duygularını şöyle paylaştı: "Müthiş bir maç sergiledik. Türkiye'ye söz vermiştik. Bu kupayı Türkiye'ye armağan ediyoruz."

        "TARİF EDİLEMEZ BİR DUYGU"

        UYAFA Şırnak'ın yöneticileri şampiyonlukla ilgili duygularını aktardı. UYAFA Diyarbakır Bölge Koordinatörü Ekrem Şimşek, "Tarif edilemez bir duygu. Çok duyguluyum, çok heyecanlıyım. Neredeyse imkansızı başardık. 11 ülke, 200 takım arasında şampiyon olduk. Bu şampiyonluğu, bu başarıyı 80 milyona hediye ediyoruz" diye konuştu.

        UYAFA Başkanı Özcan Şimşek, "Çocukların alınlarından öpüyorum. Yüreklerini Türkiye için ortaya koydular ve kazandılar" derken UYAFA Genel Koordinatörü Burhan Topuz, "Bu çocuklara dokunmak kalıyor bize. Sadece bunu yaptığımız zaman bu çocuklarımızın neler yapacağını hep birlikte gördük. Başında söyledim, Şırnak'tan çıktık yola, bu yolculuk çok uzun. Bu çocuklarımızla sonuna kadar devam edeceğiz. İnşallah bir 10 yıl sonra Milli Takım neden olmasın?" sözlerini kullandı.

        RIDVAN DİLMEN'DEN MESAJ

        Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen de Şırnaklı miniklerin zaferine kayıtsız kalmadı, Dilmen sosyal medyadan şu mesajı paylaştı:

        "12 Ekim 2018 tarihinde Barcelona'daki Costa Brava turnuvasına katılacak Şırnaklı çocuklarımıza mesaj göndermiştim. Onlar bugün şampiyon oldular. Tebrikler Güzel Çocuklarımıza! En yakın zamanda sizinle olacağım... Şırnak'tan Barca'ya giden çocukların; kazanması değil, hayatlarının değişebileceğini görmeleri önemliydi. Fakat daha fazlasını başardılar ve 11 ülkeden katılan 60 takım arasından; 6 maçta 5 galibiyet ile şampiyon oldular."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ