Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son Dakika: 23 Kasım FETÖ operasyonları - İşte FETÖ operasyonlarında son gelişmeler

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)15 Temmuz2016 tarihinde yapmak istediği hain darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programıBylockkullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda23 Kasım 2017 Perşembe günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        TRABZON'DA FETÖ İMAMI OLAN KARI KOCA TUTUKLANDI

        Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar İle Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri yapmış olduğu çalışmada 3 ayrı ilçeden sorumluFETÖ/PDY'nin imamını ve eşini yakaladı.

        Edinilen bilgiye göre, KOM Şube Ekipleri yapmış olduğu çalışmada örgütün Sürmene, Of ve Çaykara ilçelerinden sorumlu imamı ile eşini yakaladı. Yapılan teknik ve fiziki çalışmalar sonrasında gözaltına alının Siirt nüfusuna bağlı öğretmen Ş.K. ile eşi G.K., Trabzon Emniyet Müdürlüğü KOM şubedeki sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede tutuklanarak Trabzon Bahçecik Cezaevi'ne gönderildiler. (İHA)

        ANTALYA'DA BYLOCK OPERASYONU:78 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 78 kişi gözaltına alındı.

        İl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında örgütle bağlantısı olduğu öne sürülen 99 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu iddia edilen 78 kişi gözaltına alındı. Adreslerinde bulunamayan 21 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

        Şüpheliler arasında doktor, öğretmen, avukat ve esnafın yer aldığı öğrenildi.

        BALIKESİR'DE 1 KİŞİ BYLOCK'TAN GÖZALTINA ALINDI

        Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aranan ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu belirlenen kişi Kocaeli'de gözaltına alındı.

        REKLAM

        Valilikten yapılan açıklamaya göre, Bigadiç ilçesindeFETÖile iltisaklı dershanede müdür olarak görev yapan E.Ç'nin örgüt toplantıları düzenlediği, himmet, kurban, yardım topladığı ve ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi.

        Bigadiç Savcılığı talimatıyla Kocaeli'de yakalanan zanlı, İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

        Zanlının, emniyetteki sorgusu sürüyor. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ