Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika! Dışişleri Başkanı Çavuşoğlu'ndan tezkere turu! Önce Kılıçdaroğlu sonra Akşener ile

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen olan Çavuşoğlu, Libya tezkeresi için CHP'den destek istedi.

        Çavuşoğlu'nun ziyareti saat 12.00'de başladı.Yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından Çavuşoğlu gazetecilere açıklama yaptı.

        Çavuşoğlu, "Kendilerine Meclis'e gönderdiğimiz tezkere hakkında ve Libya'daki son durum hakkında bilgi verdik. Deniz alanının sınırlandırılması konusunda bazı bilgiler arz ettik. Libya konusunda genel bir değerlendirmede bulunduk. Sayın Genel Başkan ve çalışma arkadaşlarının sorularını yanıtladık. Tezkere konusunda karar CHP'nindir. Tehditler karşısında niye bu tezkereye ihtiyaç duyduğumuzu anlattık" dedi.

        REKLAM

        MHP'ye ziyaret gerçekleşmeyeceğini söyleyen Çavuşoğlu, "MHP'ye gitmiyoruz, Sayın Bahçeli mektup gönderdiler, 'Biz destekliyoruz gelerek vakit kaybına gerek yok' demişler" ifadelerini kullandı.

        CHP'Lİ ÇEVİKÖZ: OLUMSUZ BAKIYORUZ

        CHP'nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, partisinin genel merkezinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ziyareti ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çeviköz, "Meclise gelecek tezkereye olumsuz baktığımızı söylemek isterim" dedi.

        AKŞENER İLE BİR ARAYA GELDİ

        Mevlüt Çavuşoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından, İYİ Parti Genel Merkezi'nde Meral Akşener ile bir araya geldi.

        Toplantı sonrası açıklama yapan Çavuşoğlu, "Libya'da kalıcı barış eve siyasi süreci destekleyen ülke olarak Sayın Genel Başkan'a ve arkadaşlara bilgi verdik. Soru-cevap şeklinde görüş alışverişinde bulunduk.Dışişleri Bakanlığı olarak, tezkerenin Meclis'e gönderilmesi için Sayın Cumhurbaşkanına arz ettik. Bugün içinde Meclis'e gideceğini öğrendik.Nezaket çerçevesi içinde bilgilendirmemizi yaptık. Olması gerektiği gibi samimi bir ortamda görüş alışverişinde bulunduk" dedi.

        TEZKERE MECLİS'TE

        Çavuşoğlu'nun CHP ve İYİ Parti'ye düzenlediği ziyaretlerin ardındanLibya'ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

        TBMM BAŞKANI'NDAN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI ÇAĞIRISI

        TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Libya Tezkeresinin görüşülmesi için TBMM'yi 2 Ocak saat 14.00'de toplantıya çağırdı.

        KILIÇDAROĞLU'NDAN AKŞENER VE KARAMOLLAOĞLU'NA ZİYARET

        Çavuşoğlu'nun ziyaretleri sonrasıCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanlığına sunulan Libya tezkeresi için görüş alışverişinde bulunmak üzere İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu ziyaret etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ