Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika haber! Kılıçdaroğlu'ndan Berberoğlu açıklaması - Haberler

        CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP lideri, "Siyasette kavga olmasın istiyoruz. Ama soru sorulabilsin, vatandaşın ihtiyacı dile getirilebilsin. Bizim görevimiz de oy versin, vermesin bütün vatandaşların sorunlarını dile getirmek boynumuzun borcudur. Sorunları dile getirmek değil, çözümleri de söylemek zorundayız" dedi.

         Kılıçdaroğlu'ndan Ayasofya için ilk yorum
        Kılıçdaroğlu'ndan Ayasofya için ilk yorum Haberi Görüntüle

        Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

        "KOZMİK ODAYI KİM AÇTI?"

        Hep birlikte zor bir süreç yaşadık. Çok sayıda vatandaşımızı kaybettik. Bizim arzumuz, hiç kimse bir mağduriyet yaşamasın. Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Süreci en az hasarla nasıl atlatabiliriz onun arayışları içindeyiz. Gazeteciler bizi bilgilendirmek için çalışıyor. 2 gazeteci arkadaşımız gözaltına alınıyor. Duyduğumda üzüldüm, huzur olmayacak mı bu memlekette. Neymiş casusluk yapmışlar. Ne casusluğu, nereden çıkarıyorsunuz? Bu ülkede casus aranıyorsa o da Kozmik Oda'yı açanlardır. Bunun hesabını soran var mı, yok. Devletin sırlarını verdiler, 813 kişi öldürüldü. Kozmik Oda'yı terör örgütüne teslim edenlerin eli kanlıdır.

        REKLAM

        MİLLETVEKİLLİKLERİNİN DÜŞÜRÜLMESİ

        Bütün bunlarla birlikte 3 milletvekili arkadaşımızın milletvekilliği düşürüldü. Bunlar darbe dönemlerinde karşılaştığımız olaylar. 12 Eylül, 12 Mart, 20 Temmuz'da... Hiç değişmiyor. Bunlar savcılıktan temiz kağıdı aldı mı, YSK onayladı mı? Şimdi birden bire alıyorsun, bunu düşüreceğim. Yaptığın yanlıştır, Anayasa'ya aykırıdır. Bu olay komisyonlarda görüşülürken, komisyon raporu da var, Sayın Şentop'un komisyon başkanı olarak görev yaptığında da var. Olay, iradenin saraya ipotek edilmesi. Biz her zaman her yerde demokrasiyi savunduk. Millet iradesine darbedir. O zaman millet niye sandığa gidiyor?

        Enis Berberoğlu'nun durumu daha farklı. MİT TIR'ları devlet sırrı mıydı? Adana'da görevli olan hakim ve savcılar tutanakları tuttular. Şimdi onlar terör örgütü üyesi olmaktan içeride. Terör örgütünün bildiği, tutanak tuttuğu olay nasıl devlet sırrı olur? Kaldı ki Enis Bey ile ilgili böyle bir iddia var ama belge yok. Şimdi konuşuyorlar, Seçim Kanunu'nu nasıl değiştiririz diye... Nasıl değiştirirseniz değiştirin siz gidicisiniz kardeşim.

        SAĞLIK ÇALIŞANLARINA EK ÖDEME

        Bugün Avrupa'nın en güçlü sağlık ordusu bizde. Eve gitmediler, bazıları hayatlarını kaybetti. Hepsine şükran borçluyuz. Dilek hemşireyi unutmadım. En çok beni sarsan Dilek hemşire oldu. Bu virüsün hem dayanışma kültürümüzü hem acıları paylaşmamızı sağlayan bir özelliği olduğunu unutmamamız lazım. Kimlik, siyasi görüş tanımıyor. Mücadele etmek hepimizin ortak görevidir.

        Sağlık çalışanları arasında ayrım yaparsan haksızlık yapmış olursun. Tıbbi sekretere, güvenlik görevlilerine, sağlık işçilerine, hasta bakıcılara, hastaların yemeğini hazırlayan aşçılara, radyoloji teknisyenlerine ek ödeme verilmedi. Bunlar doğru değil. Devletin saygınlığına gölge düşürür. Yardım yapacaksan hepsine yap, ayrımcılık yaparsan sen devleti iyi yönetemiyorsun anlamına gelir.

        KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ

        Yüzbinlere iş yeri kapanacak, milyonlarca insan işsiz kalacak, ne yapalım, bundan nasıl beraber çıkarız diye görüşülmesi lazım. Bir toplantı yaptılar sadece yandaşlar çağrıldı. Ziraat Odaları Başkanı, Eczacılar Odası Başkanı, TTB Başkanı çağrılmaz mı? Bunlar vatan haini mi? Çözümü anlatacaklar sen de oturup bakanlarınla birlikte dinleyeceksin.

        Bütün okullar kapandı, onbinlerce kantin kapandı. Berberler kahveler kapandı. Sosyal devlet olarak biz bu önlemleri aldığımızda ortaya çıkan sorunları nasıl çözeriz diyecektiniz.

        Faizi düşürdüm kredi alabilirsiniz, borçlanabilirsiniz dediniz. Hadi borç veriyorsun, bir çeki ödenmemiş bir kişinin bankadan kredi alma ihtimali yok. Madem ki böyle bir bela var gelin sicil affı çıkaralım, gerekirse vatandaş kredisini alsın dedik. Yapmadılar, çünkü biz söyledik.

        Vatandaşın dükkanını kapatıyorsan, diyeceksin ki 'devlette israfa son vereceğim'. İsraf genelgesi çıkar dedik, 'Bizde israf yoktur' diyor. Ben söylemiyorum, sayın Bülent Arınç söylüyor. 'İsrafın önünü alsak sizden vergi almamıza gerek kalmaz'. Doğru söylüyor. Har vurulup harman savrulan bir süreci yaşadık.

        Bütçe konuşulurken koronavirüs yoktu. Yeni bir bütçe yapmamız lazım. Sosyal devleti ayağa kaldıralım, vatandaş bize güvensin dedik bu da olmadı.

        Yüzbinlerce iş yeri kapandı. Yapılan doğruydu. Peki evine gönderdiğiniz kahveciye n'aptınız? Biz olsaydık, evinde otur, rahat otur, senin 3 aylık kiranı ben ödeyeceğim devlet olarak derdik. Bu devlet için büyük bir yük değil.

        Esnafın başına bela olan bir stopaj vergisi var. Kira gelirini ben elde etmiyorum, git mal sahibinden al alacaksan. Bunu da kaldıralım dedik. Bu konuda kanun teklifini CHP verdi. Bunun takipçisi ben de olacağım siz de olun. Kaldırılması için kim el kaldırmıyorsa kara defterin bir köşesine yazın.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ