Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika: Balıkesir'de orman yangını çıktı!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Son dakika... Balıkesir’in Kepsut İlçesine bağlı Karagöz kırsal mahallesi yakınlarında orman yangını başladı.

        İHA'nın haberine göre ekiplerin anında müdahale ettiği orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor.

        Fotoğraf: DHA

        Kepsut’a bağlı Karagöz kırsal mahalle yakınlarında çıkan orman yangınına ilk etapta 7 helikopter ve 2 uçak sevk edildi.

        Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı orman yangını söndürme ekipleri de yangının devam ettiği bölgede çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

        "YANGINI BÜYÜK ORANDA KONTROL ALTINA ALDIK"

        Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Balıkesir'in Kepsut ilçesindeki orman yangınında Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ile inceleme yapıp, söndürme çalışmalarını yönlendirdi. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Karacabey, "An itibariyle çalışmalarımız devam ediyor. 'Yangını büyük oranda kontrol altına aldık' diyebiliyoruz. İnşallah hava kararmadan kontrol altına almış oluruz" dedi.

        Fotoğraf: DHA

        "YANGINI ÇEVRELEMEK ÜZEREYİZ"

        Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün 14.00 sıralarında Kepsut'a bağlı Karagöz Mahallesi yakınlarında ormanlık alanda başlayan yangına ilk andan itibaren bütün ekiplerimizle müdahale ediyoruz. Şu anda 6 helikopter, 4 uçakla havadan, çok sayıda arazöz ve iş makinesiyle karadan söndürme çalışmalarımız devam ediyor." bilgisini paylaştı.

        Yangın bölgesine gelen Vali Şıldak, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının çıkış sebebiyle ilgili araştırmalarının devam ettiğini söyledi.

        Şu an itibarıyla bir saat öncesine göre daha iyi bir noktada bulunduklarını anlatan Şıldak, şöyle konuştu:

        "Zira çok güçlü ve hızlı bir müdahaleyle karadan, havadan yayılımı önlemek ve belli bir alana hapsetmek için arkadaşlarımız büyük bir gayret gösteriyor. Orman Bölge Müdürlüğümüz çevre illerden gelen destek unsurlarla birlikte havadan 11 helikopter, 5 uçak, karadan 29 arazöz, 300'e yakın personelle birlikte güzel bir çalışma gerçekleştiriyor. Çevrelemek üzereyiz yangını. Eğer rüzgarın bugün 30 kilometre hızla esen rüzgarın yangına olan tesiri biraz düşerse ve alandaki arazi çalışmalarımızdaki ekiplerimiz tamamen yangının etrafını çevirmeyi başarabilirse ki bunun için büyük gayret gösteriyorlar. İnşallah güzel bir sonuç elde edeceğiz. Karagöz Mahallemiz riskli bir durum yaşadı. Ekiplerimiz karadan ve havadan yaptığı müdahaleyle buraya sıçramasını önledi. Şu anda başka bir yerleşim alanı üzerinde risk bulunmuyor."

        REKLAM

        Vali Şıldak, çalışmaların devam ettiğine dikkati çekerek, "Şu anda tekrar ilave olarak hem karadan hem de havadan yeni unsurlar da gelmek üzere. Daha güçlü bir şekilde müdahale olacak. Şu arada birkaç dakika içinde tekrar alan üzerinde yoğun bir su boşaltma yapacak helikopterler. Şu an yakıt ikmali için havalimanındalar. Daha güçlü bir şekilde geri dönecekler." ifadesini kullandı.

        Fotoğraf: DHA

        AFAD AÇIKLAMA YAPTI

        AFAD'ın sosyal medya hesabından, Balıkesir'in Kepsut ilçesinde çıkan yangına ilişkin bilgi verildi.

        Kepsut'ta çıkan yangına, Orman Genel Müdürlüğü tarafından 10 uçak, 18 helikopter, 74 arazöz, 12 dozer ve 415 personel ile müdahale edildiği belirtilen açıklamada, destek amacıyla bölgeye, AFAD koordinasyonunda, Bursa, Çanakkale, Kütahya, Manisa, Eskişehir, Yalova, Bilecik, Afyonkarahisar, Uşak ve İzmir'den su tankeri ve iş makinesi görevlendirilmesi yapıldığı, gelişmelerin takip edildiği bildirildi.

        BURSA

        Bursa'nın Mudanya ilçesinde zeytinlik alanda başlayan yangına da karadan ve havadan müdahale ediliyor.

        AA'da yer alan habere göre ilçeye bağlı Çepni Mahallesi'nde bulunan zeytinlik alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

        REKLAM

        Fotoğraf: İHA

        Dumanı fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine orman bölge ekipleri ve yangın söndürme helikopteri yönlendirildi.

        Yangına hem havadan hem karadan müdahale edilirken, alevlerin kontrol altına alındığı öğrenildi.

        İZMİR

        İzmir'in Gaziemir ilçesinde çıkan orman yangın da kontrol altına alındı. Alınan bilgiye göre, Sarnıç Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

        Dumanların yükseldiğini gören çevre sakinlerinin haber vermesi üzerine yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 3 helikopter, 2 uçak ve 17 arazöz müdahale etti.

        Yangın Kısıkköy Mahallesi'ndeki prefabrik bina üretim tesisi ile inşaat firmasına ait depoya da sıçradı. Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yangında, tesis ile depo, büyük çaplı hasar gördü.

        Diğer yandan yangın nedeniyle İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile Torbalı arasındaki kara yolu da bir süreliğine dumanlar nedeniyle kapandı. Ekiplerin çalışmasının ardından yol yeniden ulaşıma açıldı.

        Ekiplerin soğutma çalışması sürüyor.

        ÇANAKKALE

        Çanakkale'nin tarihi Gelibolu Yarımadası'nda çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı.

        Eceabat ilçesi, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı sınırları içinde bulunan Anzak Koyu mevkisindeki Yeni Zelanda İleri Karakol Mezarlığı'nın 20 metre yakınında, Zafer Tekkeli (55) idaresindeki IF 46 BRK plakalı saman balyası yüklü tırın dorsesinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

        Fotoğraf: İHA

        Tır sürücüsü Tekkeli, aracı yol kenarına çekerek dorseyi ayırmaya çalıştı. Tırın dorsesini kurtaramayan sürücü, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Alevler rüzgarın etkisiyle çevredeki ağaçlara sıçradı.

        İhbar üzerine Çanakkale ve Keşan'da konuşlu helikopterler ile kara ekipleri yangın bölgesine sevk edildi.

        Olay yerine gelen itfaiye ekipleri karadan, helikopterler de havadan yangına müdahale etti. Ekiplerin erken müdahalesi sonucu söndürülen yangında yarım dönüm alan zarar gördü.

        Araç sürücüsü Tekkeli, gazetecilere yaptığı açıklamada, tırda 400 balya bulunduğunu söyledi.

        Saman yükledikten sonra yolda dumanları fark ettiğini ifade eden Tekkeli, "Yolda durdum kontrol ettim bir şey yok gibiydi. Tam yola çıkacakken birdenbire alev aldı. Rüzgar arkadan estiği için dumanlar ön tarafa geldi, dorseyi de ayıramadım. Balıkesir'e götürüyordum. Araçta 400 saman balyası bulunuyordu. Ekipler hızlı müdahale etti. Denize yakın olduğumuz için helikopterler de hızlı sefer yaptı. Başarılı bir çalışmayla çabuk söndürdüler." dedi.

        Yangında kullanılamaz hale gelen tır daha sonra çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı.

        AYDIN

        Aydın’ın Nazilli ilçesinde çıkan orman yangını da rüzgarın şiddeti ile kısa sürede büyürken, ekipler alevlerin tarım arazilerine ulaşmaması için yoğun çaba sarf ediyor.

        İHA'nın haberine göre yangın, Nazilli ilçesi kırsal Kırcaklı Mahallesi Karıncalıdağ Tekçöğür mevkiinde meydana geldi.

        Edinilen bilgiye göre henüz bilinmeyen bir nedenle kızılçam ormanı içerisinde yangın çıktı. Yangın rüzgarın da şiddeti ile kısa sürede büyüdü.

        İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve Orman Genel Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler yangının kontrol altına alınması için çalışma gerçekleştirirken, alevlerin de tarım arazilerine ulaşmaması için yoğun çaba sarf ediliyor.

        Yangına karadan ve havadan müdahale gerçekleştirilirken, bölgedeki vatandaşlar da söndürme çalışmalarına destek veriyor. Çıkan orman yangınına Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı 2 uçak, 7 helikopter, 12 arazöz ve 2 dozer ile müdahale ediliyor.

        *Haberin görseli DHA tarafından servis edilmiştir

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ