Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li Özel'e 250 bin liralık dava
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        CHP Meclis Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Meclis'te yaptığı konuşmada, Erdoğan'ın muhalefete yönelik "beşinci kol" ifadesine tepki göstererek "beşinci kol" terimini ilk kullanan kişinin İspanya diktatörü Franco olduğuna işaret etmiş ve Erdoğan'ı "Franco özentisi diktatör bozuntusu" diye eleştirmişti.

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada "Milli irade düşmanı bir şahıs Cumhurbaşkanımıza diktatör diyerek yine demokrasi sınavından çakmış, faşistlik sınavından geçer not almış. Defalarca seçim kazanmış Cumhurbaşkanımıza 'diktatör' demek 5. kol faaliyetidir" ifadelerini kullandı.

        CUMHURBAŞKANI'NDAN DAVA

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine “diktatör” diyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel hakkında 250 Bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından Ankara Hukuk Mahkemesi’nde verilen dava dilekçesinde, Özel’in Meclis’te yaptığı konuşma anımsatıldı.

        Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik kullandığı ifadelerin kişilik haklarını ihlal edecek mahiyette olduğu vurgulandı.

        Dava dilekçesinde; “Özel ve mensubu olduğu partisinin Erdoğan’a yönelik ısrarlı bir şekilde ve hakaret kastı ile “diktatör” yakıştırmasında bulunması uzun süredir yurtiçinde ve yurtdışında kabul ettirilmeye çalışılan algı operasyonun bir yansımasıdır” denildi.

        Özel’in ifadelerinin ifade özgürlüğü bağlamında değerlendirilemeyeceği ifade edilen dilekçede; tazminat talebinin kabulüne karar verilmesi istendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ