Hazine ve Maliye Bakanlığı: Türkiye ekonomi modelinde tüm araçlar etkin bir şekilde kullanılacak
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan "Üretim odaklı ihracatı önceleyen Türkiye ekonomi modeli uygulanırken tüm araçlar etkin bir şekilde kullanılacaktır." açıklaması yapıldı
ABONE OLHazine ve Maliye Bakanlığı, üretim odaklı ihracatı önceleyen Türkiye Ekonomi Modeli uygulanırken tüm araçların etkin bir şekilde kullanılacağını bildirdi.
Bakanlığın resmi Twitter hesabından, Türkiye Ekonomi Modeli'ne ilişkin açıklama yapıldı.
Üretim odaklı ihracatı önceleyecek Türkiye Ekonomi Modeli uygulanırken para ve maliye politikalarının eş güdümüyle tüm araçların etkin bir şekilde kullanılacağı belirtilen açıklamada, "Bu modelle üretimin ithalata olan bağımlılığı nedeniyle büyümenin yüksek gerçekleştiği dönemlerde yüksek cari açık verilmesi ve büyümenin düşük gerçekleştiği dönemlerde düşük cari açık verilmesi sarmalından çıkılacaktır." ifadeleri kullanıldı.