Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Son dakika İstanbul Valiliği: Sahte alkolden 22 kişi hayatını kay
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul Valiliği, son günlerde artan sahte içki ölümleri hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 46 kişinin sahte içkiden zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurduğu belirtilirken, 22 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

        İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:

        "İlimizde meydana gelen "Sahte Alkol Zehirlenmesi" olaylarının önlenmesi amacıyla İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce yapılan tespitlerde;

        46 şahsın Sahte Alkol Zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvurduğu,

        22 şahsın (11’i yabancı) hayatını kaybettiği,

        16 şahsın (5’i yabancı) ise hayati tehlikelerinin olduğu ve tedavilerinin sürdüğü,

        5 şahsın hayati tehlikesinin olmadığı,

        3 şahsın ise taburcu edildiği tespit edilmiştir.

        REKLAM

        Sürdürülen kontrol ve denetim faaliyetlerinde; yakalanan 12 şüpheli şahıstan 4’ü tutuklanmış, 2 şüpheli hakkında Adli Kontrol Hükümleri uygulanmıştır.

        Ayrıca;

        16 Kasım-16 Aralık 2021 tarihleri arasında İlimizde alkol kaçakçılığının önlenmesiyle ilgili olarak 56 operasyon gerçekleştirilmiştir. Bu operasyonlarda; haklarında işlem yapılan 78 şüphelinin 14’ü tutuklanmış, 17 şüpheli hakkında Adli Kontrol Hükümleri uygulanmıştır.

        Yapılan operasyonlarda; 32.978 adet dolu halde alkollü içki şişesi, 27 ton 619 litre alkollü içki, sahte alkol imalatında kullanılan çok sayıda damıtma kazanı, hortum, huni, kapaklama makinesi, kapak ısıtıcı makineler, alkolmetre, etiket, kapak ısıtma makinesi vb. ele geçirilmiştir.

        İlimizde sahte alkol imalatı ve alkol zehirlenmesinin önlenmesi konusunda ilgili kurumlarımızın denetimleri yoğun bir şekilde devam etmektedir.

        Vatandaşlarımızın görme kaybı başta olmak üzere, birçok sağlık sorununa ve can kaybına yol açabilen sahte içkiye yönelik ihbar ve şikayetlerini güvenlik güçlerimize ve “174” Alo Gıda İhbar Hattına bildirmesi önem taşımaktadır."

        İSTANBUL DIŞINDA 12 KENTTE 27 CAN KAYBI

        Öte yandan İstanbul dışında Ankara, Antalya, Erzincan, Gaziantep, Kahramanmaraş, Mersin, Sivas, Yalova, Aksaray, Kocaeli, Zonguldak ve Muğla'da şu ana kadar toplam 27 kişi sahte içkiden hayatını kaybetti. Korkunç bilanço şöyle;

        ANTALYA

        Antalya'nın Manavgat ilçesinde de ev yapımı alkolden zehirlenip hastanede entübe edilen bir kişi, yaşamını yitirdi. Bu gelişmeyle birlikte ilçede son 1 ayda sahte içkiden hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi.

        ERZİNCAN

        Erzincan'da yılbaşı öncesi sahte içki yüzünden 2 kişi hayatını kaybetti 3 kişinin ise yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

        GAZİANTEP

        Gaziantep'ten 4 kişi hayatını kaybederken 6 kişi ise tedavileri yapılmak üzere hastaneye kaldırıldı.

        KAHRAMANMARAŞ

        Elbistan ilçesinde metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle toplam 7 kişi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi ve Necip Fazıl Şehir Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Sağlık durumları ağır olan Aytekin Karagenç (65), Şahin Büyüksakallı (55) ve Abdullah Çam, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak hayatlarını kaybetti.

        Yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdikleri öğrenilen 4 kişiden Ali Kalaycı da kurtarılamadı. Böylelikle sahte içkiden ölenlerin sayısı 4'e yükseldi.

        MERSİN

        Mersin'de sahte içki nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise tedavi altındı.

        SİVAS

        Sivas’ın Zara ilçesinde kaçak olarak metil alkol ile üretilen rakıdan dolayı ölenlerin sayısı 5’e yükseldi.

        Edinilen bilgiye göre, Zara ilçesinde içtikleri sahte rakıdan zehirlenerek ölenlerin sayısı 5’e yükseldi. İlçede bir ikamette kaçak yollarla metil alkol kullanılarak üretildiği tespit edilen sahte rakıdan ilk ölüm 6 gün önce gerçekleşmişti.

        Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi gören C.A.’da bugün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Sivas’ta içtikleri sahte rakıdan dolayı ölenlerin sayısı 5'e yükselmiş oldu. Tedavisi süren 4 kişinin ise hayati tehlikelerinin sürdüğü bildirildi.

        YALOVA

        Yalova'nın Çınarcık ilçesinde metil alkolden yaptıkları içkiyi içen 2 arkadaş hayatını kaybetti. Yakınları ise iki arkadaşın uzun süredir kendileri için içki ürettiklerini belirtti.

        AKSARAY

        Aksaray'da da sahte içkiden zehirlendiği iddia edilen kişi yaşamını yitirdi. Olayda Erkan P. (56), yakınları tarafından evinde ölü bulundu.

        Ölümle ilgili soruşturma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Erkan P'nin evinde pet şişe içinde alkol olduğu değerlendirilen madde ele geçirdi.

        KOCAELİ

        Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde de, sahte içkiden zehirlendiği iddia edilen kişi hayatını kaybetti.

        Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde yaşayan M.K. (49) önceki gün alkol zehirlenmesi şüphesiyle Başiskele ilçesindeki özel bir hastaneye kaldırıldı.

        Tedavi altına alınan M.K, müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

        ZONGULDAK

        Zonguldak'ta da sahte içkiden zehirlendiği iddia edilen kişi hayatını kaybetti.

        Mehmet B, bir süre önce baş ağrısı ve dönmesi, bilinç bulanıklığı, bulantı ve görme bozukluğu şikayetiyle Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine başvurdu.

        Sahte içkiden zehirlendiği değerlendirilen Mehmet B, yoğun bakımda tedavi altına alındı. Mehmet B, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

        Kentte sahte içkiden zehirlendikleri öne sürülen 3 kişinin ise tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

        MUĞLA

        Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde de sahte içkiden zehirlendiği iddia edilen kişi, hayatını kaybetti.

        Bir tanıdığından aldığı içkiyi tüketen Turgut Tilki (59), bir süre sonra yakınlarına gözlerinin görmediğini söyleyerek fenalaştı. İhbar üzerine adrese gelen ambulansla özel hastaneye kaldırılan Tilki, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

        Tilki'nin cenazesi, Antalya Adli Tıp Kurumu morgundan yakınları tarafından alındı.

        Sahte içkiden zehirlendiği öne sürülen Tilki'nin kesin ölüm nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.

        ANKARA

        Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde de 1 kişi, metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle hayatını kaybetti.

        Alınan bilgiye göre, alkol kullandıktan sonra fenalaşan 3 kişi, geçen hafta sonu Hamdi Eriş Devlet Hastanesinde tedavi gördü. Burada yapılan müdahalenin ardından Ankara Şehir Hastanesine sevk edilen 3 kişiden E.T., hayatını kaybetti.

        Rahatsızlanan bir kişi tedavisinin ardından taburcu edilirken, diğer kişinin tedavisinin ise sürdüğü öğrenildi. Kahramankazan ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sahte içki ürettiği iddiasıyla R.E.'yi gözaltına aldı. Zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ