Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son dakika haberler... PKK'ya ağır darbe! Kırmızı listedeki terörist etkisiz!

        Türkiye sınır hattına gelen ve içinde örgüt yöneticilerinin de yer aldığı terörist gruplara yönelik düzenlenen üç hava operasyonunda teröristler etkisiz hale getirildi. Ocak 2019 tarihinden bu yana PKK’nın üst düzey 19 yöneticisi öldürülmüş oldu.

        PKK’nın sözde Hakurk Eyalet sorumlusu Agit Garzan kod adlı Murat Kalko da, düzenlenen bir operasyon ile etkisiz hale getirildi. Garzan’ın, Türkiye içinde 7 farklı yerleşim bölgesinde örgütü harekete geçirmek üzere talimatlar vermeye çalıştığı süreçte operasyonun gerçekleştiği kaydedildi.

        REKLAM

        Kuzey Irak’taki yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, terör örgütü içinde 9 yıl süre ile Bahoz Erdal ile aynı alanda yer alan ve örgütün en kanlı eylemlerinde bulunan Agit Garzan kod adlı Murat Kalko’nun, son 3 yıldan bu yana eylemler konusunda doğrudan Murat Karayılan ile çalıştığı ve kendisi ile irtibatta olduğu belirtiliyor.

        PKK’nın ilk silahlı eylemini gerçekleştirdiği 15 Ağustos’un yıl dönümünde üç farklı PKK hücresinin Türkiye’de sansasyonel eylemler yapmak üzere görevlendirildiği bilgisi üzerine harekete geçen MİT yetkilileri, organizasyon şemasında Agit Garzan’a ulaştı. Öte yandan; sansasyonel eylemlerin lojistik ve taktik hazırlığını planladıkları anlaşılan diğer iki PKK hücresi de yakından izlendi.

        PKK’lıların meskun mahal yerlerinden uzaklaşmalarıyla birlikte 13 ve 14 Ağustos 2020 tarihlerinde düzenlenen iki farklı operasyonla, sansasyonel eylem planlayan üst düzey 6 PKK özel güç ve istihbarat mensubu daha etkisiz hale getirildi.

        Operasyonların Mahmur ve Sincar bölgesinde de yoğunlaşacağına vurgu yapan güvenlik kaynakları, 2018’den bu yana etkin bir şekilde devam eden Kandil ve Türkiye sınır hattındaki teknik takip benzeri bir çalışmanın kasım ayı itibari ile Sincar bölgesinde yoğunlaşacağını belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ