Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        seçim 2024 banner
        Haberler Dünya SON DAKİKA HABERİ: Hırvatistan'da 6,3 büyüklüğünde deprem!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Hırvatistan'ın Petrinja şehrinde 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

        PETRİNJA ŞEHRİ YAKINLARINDA

        Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezinden (EMSC) yapılan açıklamaya göre, yerel saatle 12.20'de merkez üssü Petrinja şehri yakınları olan 6,3 büyüklüğünde deprem yaşandı.

        Deprem, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'in yanı sıra bölge ülkeleri Bosna Hersek, Sırbistan ve Slovenya'da da hissedildi.

        CAN KAYBI 7'YE YÜKSELDİ

        Yerel saatle 12.20'de meydana gelen depremin ardından açıklama yapan Petrinja Belediye Başkanı Darinko Dumbovic, bir kız çocuğunun hayatını kaybettiğini, 6'sı ağır olmak üzere 26 yaralının hastanelere sevk edildiğini belirtti.

        Lekenik Belediye Başkanı Ivica Petrovic de Zazina'daki Aziz Nikola Kilisesi'nin ağır hasar gördüğünü, enkazda yürütülen 6 saatlik çalışmanın ardından depremin 7'inci kurbanına ulaşıldığını aktardı.

        Arama kurtarma ekipleri ile ordu mensuplarının, depremden etkilenen bölgelere ulaştığı ve çalışmalarına başladığı bildirildi.

        Bu arada, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic ile Başbakan Andrej Plenkovic, Petrinja'ya gelerek incelemelerde bulundu.

        Başbakan Plenkovic, depremin ardından dışarıda kalanlar için kısa sürede çadır kent kurulacağını belirterek, "İnsanları Petrinja'dan uzaklaştırmak gerekiyor, zira burası güvenli değil." ifadesini kullandı.

        Yerel medyadaki haberlerde, Petrinja'da çok sayıda binanın yıkıldığı ve enkaz altında hala insanların olduğu, başkent Zagreb'de de hissedilen deprem sonrası şehre giriş çıkışlarda yoğunluk yaşandığı, telefon hatlarının kesildiği ifade edildi.

        Depremin hissedildiği bölge ülkelerinden Slovenya'daki Krsko Nükleer Santrali'nin önlem olarak kapatıldığı vurgulandı. Slovenya'nın resmi haber ajansı STA'nın haberinde, santralin kapatılmasının doğal afetlerden sonra standart bir uygulama olduğu kaydedildi.

        Petrinja merkezli deprem, bölge ülkeleri Bosna Hersek ve Sırbistan'da da hissedilirken, depremin ardından çok sayıda artçı sarsıntı yaşandı.

        REKLAM

        DÜN DE ART ARDA İKİ DEPREM MEYDANA GELMİŞTİ

        Hırvatistan'ın Petrinja şehri yakınlarında dün sabah saatlerinde 5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

        Hırvatistan Sismoloji Merkezinden yapılan açıklamada, yerel saatle ilki 06.28 ve ikincisi 07.49'da 5 büyüklüğünde iki deprem yaşandığı belirtilirken, artçı sarsıntıların ise sürdüğü kaydedilmişti.

        Depremin Hırvatistan'ın komşularından Bosna Hersek'in de bazı kesimlerinde hissedildiği kaydedilmişti.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HIRVATİSTAN CUMHURBAŞKANI'NI ARADI

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanoviç ile telefon görüşmesi yaptı.

        Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan görüşmede, Hırvatistan'da meydan gelen deprem nedeniyle Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanoviç’e ve Hırvat halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

        Türkiye'nin 'kara gün dostu' olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, arama kurtarma başta olmak üzere, gerekebilecek tüm yardımları temin etmeye hazır olduklarını ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ