Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: Naim Süleymanoğlu'nun mezarı açılacak

        Japon kızının açtığı babalık davası nedeniyle Naim Süleymanoğlu'nun mezarının açılmasına karar verildi. 4 Temmuz saat 10'da mezarı açılarak, fethi kabir yapılarak DNA ve doku örnekleri alınacak.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Müslim Sarıyar'ın aktardığı bilgilere göre, Süleymanoğlu'nun kızı Sekai Mori, Süleymanoğlu’nun kızı olduğunu kanıtlamak için hukuki süreç başlatmıştı.

        Süleymanoğlu’nun 1988 Seul Olimpiyatları sırasında tanıştığı Japon gazeteci Kyoko Mori’nin dünyaya getirdiği öne sürülen Sekai Mori, Türkiye’de avukatlara vekâlet vererek ünlü haltercinin babası olduğunun tespitini istedi. Mori, haltercinin yasal mirasçıları olan 3 çocuğuna babalık davası dava açtı.

        Dava kapsamında 4 Temmuz saat 10'da Naim Süleymanoğlu'nun mezarı açılarak, fethi kabir yapılarak DNA ve doku örnekleri alınacak.

        "AİLE MEZARIN AÇILMASINI İSTEMİYOR"

        AA'nın haberine göre, Naim Süleymanoğlu'nun kızları Esin ve Sezin Süleymanoğlu'nun avukatı Aziz Demir, karardan rahatsız olduklarını dile getirdi. Merhum sağlığında kızlarına ve eşine bu konuda açıklama yapmadığını anlatan Demir, şunları söyledi:

        "Vefat eder etmez birileri organize olup mal varlığından fayda beklemektedirler. Biz mezarın açılmasını istemiyoruz. Merhumun kemikleri sızlayacak. Öyle bir şey olsaydı kendisi sağlığında yaptırırdı bu DNA testini. Kızları çok üzgün, manevi yıkım içindeler. Davacı taraf, babalık davasıyla birlikte mirastan pay almak için tereke davası da açtı. Bu dava yüzünden müvekkillerimin babadan aldıkları maaşları kesildi. Müvekkillerim maddi ve manevi olarak mağdur.

        Bu işi birileri organize etti. Davacı, 91 doğumlu. Yani 27 yaşında. Tokyo'da yaşıyor. Annesiyle beraber gelip tükürük örneği verip tekrar Japonya'ya dönmüşler. Naim beyin iki kızı, Ankara'daki diğer kızı Nilay'dan haberdarlar. Ama bu konuda bir bilgileri yok. Öte yandan Naim Bey ölümünden 2 yıl önce kardeşine vekalet vermiş ve mal varlığının büyük çoğunluğu satılmış. Bu paranın nerede olduğunu bilmediğimiz gibi Naim Süleymanoğlu'nun madalyaları, tabloları ve silahları da ortada yok. Nerede olduğu belli değil. Bunun için de hukuki süreci başlatacağız."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ