Özgür Özel'den diploma açıklaması!
İstanbul Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, İBB Başkanı İmamoğlu'nun diploması iptal edildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuya ilişkin açıklamada bulundu. Özel, "Bu alınan karar, hem kararı alanların İstanbul Üniversitesi gibi 1453 yılından beri faaliyette olan bir kurumun tarihine bir kara leke olarak geçmiştir" dedi. Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptaline ilişkin, "Cumhurbaşkanlığı adaylığımı günü gelince değerlendireceğim. Kararımı, bu hukuksuzluk ortadan kalkana kadar askıya alacağımı da kamuoyuna ilan ediyorum" dedi.
ABONE OLÜniversiteden yapılan açıklamaya göre, İmamoğlu'nun diploması iptal edildi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, konuya ilişkin açıklamada bulundu.
Özgür Özel, şunları söyledi:
Bu alınan karar, hem kararı alanların İstanbul Üniversitesi gibi 1453 yılından beri faaliyette olan bir kurumun tarihine bir kara leke olarak geçmiştir.
Ama kimse enseyi karartmasın. Sonuçta bu bir idari işlem ve ne baskılarla bu kararın aldığını biliyoruz.
İdari yargı bakımından zaman geçirilmeden hak aranacak. Kararın iptal edileceğine ben inanıyorum.
Ayrıca Anayasa Mahkemesi yine benzer bir konuda kişinin kendi hilesi olmamasından dolayı iptal edilen diplomanın geri verilmesine hem de bir ay süre içerisinde bu işlemin yapılması için verdiği bir karar.
Ekrem Başkan’dan önceki yıl birçok kişiye bu imkan sağlanmış. 28 kişiyle ilgili toplu bir karar alınıyor.
Biz bunun idari yargıdan döneceğine inanıyoruz. En kötü ihtimal Anayasa Mahkemesi’nin yerleşik uygulamaları var. Kimse enseyi karartmasın.