Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi kapsamında 81 ilde inşa edilecek 500 bin konutun başvurularına ilişkin olarak, "Bugüne kadar 2 milyon 879 bin geçerli başvuru yapıldı, yaklaşık 3 milyon diyebiliriz." dedi.

Bakan Kurum, Adıyaman'da A Haber'in canlı yayınında "Gündem Özel" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.

Deprem seferberliği kapsamında 11 ilde büyük bir inşa faaliyeti yürüttüklerini belirten Bakan Kurum, "Yıl sonunda deprem bölgesinde 450 bin konutun teslimini hedefliyoruz. Yarın 350 bininci konut teslimiyle hak sahiplerinin yüzde 80'i konutuna kavuşmuş oluyor. Daha fazla teslimat için gayretimiz sürüyor." dedi.

CHP'nin masa başı siyaset yaptığını belirten Kurum, şöyle konuştu:

"Masa başından önüne verileni okuyan ve bunun siyasetini yapmaya çalışan bir Cumhuriyet Halk Partisi var. Çok net söylüyorum, tamamen yalanla iftirayla siyaset yapıyorlar. Böyle siyaset olmaz. Hani diyor ya muhalefet, Özgür Özel, 'bunlar yapılmadı, edilmedi.' Bu yapılanlar ne o zaman? Bu yapılanları nereye saklayacağız? Bunlar gün gibi ortada. Yani bunlar yapılmadıysa bu paralar nereye harcandı? Şu an baktığınızda 80 milyar doları aşmış harcanan para. Devletimiz gitmiş milletimizle bir olmuş ve 11 ili ayağa kaldırmak için gereken her türlü desteği hamdolsun yapmıştır. Devletimizle gurur duyalım."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ