Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Soyu tükenmekte olan 20 Arap oriksi Ürdün'de koruma altına alındı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Ürdün'ün Azrak ilinde Ürdün ve BAE'li ortakların katılımıyla düzenlenen törenle, oriksi antilopları Şumari yaban hayatı koruma alanına alındı.

        Ürdün'de faaliyet gösteren Kraliyet Doğayı Koruma Derneği (RSCN) tarafından yapılan açıklamada, "Güzelliği ve beyaz rengiyle büyüleyen bu hayvan, Badiye çölünde dikkati çekmektedir. 1966 yılında kurulan bu dernek, amblem olarak Arap oriksisinin başını seçmiştir." ifadelerine yer verildi.

        SAYILARI 110'A ULAŞTI

        AA'nın haberine göre; Şumari yaban hayatı koruma alanında bulunan Arap oriksilerinin 110'a ulaştığı bilgisine yer verilen açıklamada, Abu Dabi Çevre Ajansı ile iş birliği içinde yapılan anlaşma çerçevesinde hayvanların korunduğu bildirildi.

        Abu Dabi Çevre Ajansı Yaban Hayatı Rezervleri Yönetim Birimi Başkanı Ahmed Abdullah ez-Zahri ise genetik çeşitliliğin sağlanması amacıyla yapılan iş birliği kapsamında ilk etapta 15'i dişi 5'i erkek 20 oriksinin getirildiğini kaydetti.

        Ürdün'ün başkenti Amman'ın 110 kilometre doğusunda bulunan 22 kilometrekarelik Şumari yaban hayatı koruma alanı, Arap oriksisinin yanı sıra kuşlardan yırtıcı hayvanlara kadar çok farklı türden nadir hayvanlara ev sahipliği yapıyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ