Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları açıklandı! MEB 2022 eDevlet Sözleşmeli öğretmenlik atama kura sonucu sorgulama ekranı
        1

        Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları sorgulama... 20 bin öğretmen atamasında tercih işlemlerinin tamamlanmasıyla atama sonuçları için kritik süreç sona erdi. 1 Eylül Perşembe yani bugün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleştirilen atamalar için gözler son dakika açıklamalarına çevrildi. Peki, sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları açıklandı mı? İşte 2022 Sözleşmeli öğretmenlik atama tercih sonuçları sorgulama ekranı...

        2

        SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA SONUÇLARI AÇIKLANDI!

        20 bin öğretmen ataması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 1 Eylül 2022 bugün saat 12.00'da Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

        2022 SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA SONUCU SORGULAMA EKRANI

        3

        SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

        Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, e-devlet sistemi üzerinden yayımlanacak olup adaylar sonuçlarını kişisel e-devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecektir.

        4

        Ataması yapılanların başvuruda belirttikleri cep telefonu numaralarına atama sonucu kısa mesaj yoluyla bildirilecektir.

        Atama kararnameleri il millî eğitim müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilecektir.

        SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA SONUCU SORGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ

        5

        SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BRANŞ DAĞILIMI VE KONTENJANLAR

        En fazla atama yapılacak ilk 5 branş sırasıyla 7 bin 503 kontenjanla okul öncesi öğretmenliği, 2 bin 223 kontenjanla sınıf öğretmenliği, 1.250 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği, 1.218 kontenjanla din kültürü ve ahlâk bilgisi ve 1.004 kontenjanla ilköğretim matematik öğretmenliği oldu.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ