Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Spor camiasından şehitlere saygı - Futbol Haberleri
        1

        Süper Lig’in 24. haftasında oynanacak olan Galatasaray-Gençlerbirliği karşılaşması öncesi Galatasaraylı oyuncular ısınmaya, üzerinde Türk bayrağı ve arkasında ''Mehmet'' yazılı formayla çıktı.

        2

        Futbolcular gazetecilere ''asker selamı'' ile poz verdi. Türk Telekom Stadı'nın tribün koltukları Türk bayraklarıyla donatıldı.

        3

        Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Umarım şehidimiz son olur, canı yanan, yaralananımız son olur. İnsan üzülüyor, bazen çaresizlik içinde daha da üzülüyorsunuz. Bizi teselli eden tek bir şey varsa, ülkemizin şu anda her yaşıyla, her cinsiyle, 7'sinden 70'e bir olması. Bizi sevindiren tek şey bu" diye konuştu.

        4

        Çorum'un İskilip ilçesinde oynanan amatör maçta İskilipgücüspor futbolcuları başlarında asker beresi ve üzerlerinde askeri üniforması ile sahaya çıktı.

        5

        Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, "Biz görevimiz gereği mücadele verip galibiyeti elde etmek için sahada gerekli yükümlülüğü gösteriyoruz ama içimiz yanıyor. Neşemiz yok, moralimiz bozuk, içimize sinmiyor" dedi.

        6

        Türk Telekom ile Pınar Karşıyaka, Ankara Spor Salonu’nda karşılaştı. Karşılaşma öncesi İdlib'de şehit olan askerler için saygı duruşunda bulunuldu.

        7

        Denizlispor, Süper Lig'in 24. haftasında Yeni Malatyapsor'u 2-0 mağlup ederken mücadelenin ilk golünü atan Mustafa Yumlu karşılaşma sonrasında açıklamalar yaptı. Mustafa Yumlu, "İdlib'e askerlerimizin yanına gitmek istiyorum. Kefenimi giydim, bekliyorum" ifadelerini kullandı.

        8

        Voleybol Sultanlar Ligi 20. haftasında PTT ile Aydın Büyükşehir Belediyespor, Başkent Voleybol Salonu'nda karşılaştı. Maç öncesinde Suriye'nin İdlib kentinde şehit düşen askerler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, oyuncular "Başımız sağolsun" yazılı pankart açtı.

        9

        Konya'nın Beyşehir ilçesinde oynanan amatör müsabakada, ev sahibi ve konuk takım oyuncuları, sahaya İdlib'de şehit düşen ve gazi olan Mehmetçikler için dev Türk bayrağı açarak çıktı.

        10

        Sivassporlu futbolcular asker selamı vererek gol sevincini yaşadı.

        11

        MKE Ankaragücü, Süper Lig’in 24. haftasında sahasında karşılaşacağı Sivasspor maçı öncesinde ısınma ve seremoniye şehitler anısına hazırlanan siyah forma ile çıktı.

        12

        Denizli deplasmanına giden Yeni Malatyasporlu taraftarlar, İdlib şehidi Yüzbaşı Süleyman Şahin’in Afyon Dinar’da bulunan baba ocağına taziye ziyaretinde bulundu.

        13

        Denizlisporlu futbolcular attıkları golün ardından asker selamı verdi.

        14

        Denizlispor - Malatyaspor maçı öncesi İdlib'de şehit düşen askerlerimiz unutulmadı. Denizlisporlu futbolcular ısınmak için sahaya ay-yıldızlı tişörtlerle çıkarken, stat hoparlöründen şehitlerimizin isimleri tek tek anons edildi.

        15

        Süper Lig’in 24. haftasında Denizlispor ile Yeni Malatyaspor oynanan karşılaşama da İdlib şehitlerinin ismi okunurken maçı izlemeye gelen kadın bir taraftarın gözyaşlarına boğulması herkesi duygulandırdı.

        16

        Almanya Açık Tekvando Turnuvası'nda milli sporcular, 3 altın ve 1 bronz madalya elde etti. Turnuvayı 4 madalya ile tamamlayan milli sporcular, asker selamı vererek İdlib'de şehit olan askerleri andı.

        17

        Anadolu Efes ile Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda karşılaştı. Karşılaşma öncesi İdlib'te şehit olan askerlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu.

        18

        BB Erzurumspor taraftarının bayraklarla donattığı stadyumda, Menemenspor maçı öncesi İdlib şehitlerinin isimleri tek tek okundu.

        19

        Fenerbahçeli futbolcular üzerinde Türk bayrağı olan "Milletimizin Başı Sağolsun" yazılı formayla sahaya çıktı.

        20

        Antalyaspor, Fenerbahçe maçı 11'ini farklı şekilde duyurdu. Kırmızı-beyazlıların Twitter hesabından yapılan paylaşımda İdlib'de hayatını kaybeden şehitlerin fotoğrafları ve isimleri yer aldı.

        21

        Trabzonspor - Çaykur Rize maçı öncesi, bütün stat Türk bayrakları ile donatılırken, iki takım taraftarlarına da bayrak dağıtıldı. Tribünlerde yer alan binlerce taraftar, ellerinde Türk bayraklarını dalgalandırdı ve "şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı.

        22

        Suriye'nin İdlib kentinde şehit olan askerlerin isimlerinin okunduğu sırada ise duygulu anlar yaşandı. Stadyumda şehitlerin isimleri tek tek anons edilirken taraftarlar hep birlikte "burada" diye bağırdı.

        23

        Trabzonsporlu futbolcular karşılaşma öncesi ısınmak için sahaya Türk bayrağı basılı siyah tişörtlerle çıktı.

        24

        Antalya'da düzenlenen organizasyonda golfçüler, İdlib'de şehit olan askerler için Türk bayrağı ve "Başımız sağ olsun" yazılı pankart açarak, saygı duruşunda bulundu.

        25

        Göztepeli futbolcular, antrenmandan önce 27 Şubat'ta Suriye'nin İdlib kentinde gerçekleştirilen saldırı sonucu şehit olan askerleri anmak ve Mehmetçiklere destek olmak için Türk bayrağı açtı.

        26

        Galatasaray Doğa Sigorta - TOFAŞ maçı öncesi, Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu şehit olan askerler anıldı. Takımlar sahaya üzerinde "Milletimizin başı sağ olsun" yazısının olduğu pankartla çıkarken, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.

        27

        Galatasaraylı taraftarlar da tribünde üzerinde "Aziz şehitlerimizin mekanları cennet olsun" ve "Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır" yazılarının bulunduğu pankartlar açtı.

        28

        Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri, Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu şehit olan askerler anısına statlarını Türk bayraklarıyla donattı.

        29

        Beşiktaş TRC İnşaat ile Galatasaray takımı oyuncuları, İdlib'de hayatını kaybeden askerlerimiz için sahaya “Milletimizin başı sağ olsun” yazılı pankartla çıktı.

        30

        Süper Lig'in 24. haftasındaki İttifak Holding Konyaspor-Kasımpaşa maçı öncesi, Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu şehit olan askerler anıldı. Suriye'nin İdlib kentinde şehit olan askerlerin isimlerini okuyan stat spikerinin gözyaşlarına hakim olamaması, tribündeki taraftarları da duygulandırdı. Sözleri boğazına düğümlenen ve konuşmakta güçlük çeken spiker, şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Şehitlerin isimlerinin okunmasına taraftarlar, "Burada" diye karşılık verdi.

        31

        Konyaspor ile Kasımpaşa takımları Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nda karşılaştı. İdlip'te şehit olan askerlerimiz için 10 bin Türk bayrağı dağıtıldı.

        32

        Her iki takım oyuncuları ve hakemler sahaya "Milletimizin Başı Sağ Olsun" yazılı pankartla çıktı.

        33

        Bahçeşehir Koleji ile Darüşşafaka Tekfen maçı öncesi; basketbolcular, İdlib'de hayatını kaybeden askerlerimiz için karşılaşmaya siyah kurdela takarak çıktılar.

        34

        Dünya Superbike Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, sezonun açılış etabı Avustralya'daki ilk yarışı birinci sırada bitirdi.

        35

        Razgatlıoğlu, zaferinin ardından asker selamıyla poz verdi. Genç sporcu, 2 ve 3. sıradaki rakipleriyle birlikte podyuma çıktı, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından podyumdan ayrıldı. Razgatlıoğlu, şehitlerimize olan saygısından kutlamalara katılmadı.

        36

        Fenerbahçe'nin efsane ismi Alex de Souza'dan da mesaj geldi. Brezilyalının paylaşımındaki detay gönülleri fethetti.

        37

        Alex, üstünde Türk bayrağı yer alan tişörtüyle çekilen bir fotoğrafını paylaştı. Ancak fotoğrafta güldüğü için kafasının olduğu kısmı keserek fotoğrafı paylaştı. Alex'in bu ince davranışına beğeni yağdı.

        (Orijinal fotoğraf)

        38

        Beşiktaş, Süper Lig'in 24. haftasında Alanyaspor'u 2-1 mağlup ederken Burak Yılmaz, İdlib'de hayatını kaybeden şehitlerimizi unutmadı! Siyah-beyazlılara 3 puanı kazandıran golleri atan tecrübeli golcü, ikinci golünün ardından asker selamı verdi!

        39

        Burak Yılmaz, maçın ardından şunları söyledi:

        "Maçla alakalı bir şey konuşmak istemiyorum. Bugün çok çok üzüntülüyüz. Türkiye liglerindeki oyuncularla telefon trafiği yaşadık, hepsi çok üzgün. Haince, kalleşçe yapılan saldırıda Mehmetçiklerimiz şehit oldu. Ailelerin, bizim içimiz yandı. Devletimiz ne isterse onlarlayız. Maddi, manevi... ne isterlerse yaparız. Unutmasınlar ki ülkemiz bu kalleşlikler karşısında tek yürek olur. Tribünde bir pankart vardı 'Bir ölürüz, bin doğarız' diye. Biz bir bütünüz."