Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroLeague Fenerbahçe devlere acımıyor - Basketbol Haberleri

        Fenerbahçe, Avrupa’nın basketboldaki 1 numaralı kupası THY Euroleague’de Final-Four hedefine doğru emin adımlarla ilerlerken, zirve yarışında karşısına çıkan ‘dev’ rakipleri alaşağı etmeyi de adeta ‘gelenek’ haline getirdi!

        Euroleague’de son 3 sezonda şampiyon olan 3 kulüp de ‘Fenerbahçe’nin çemberinden’ geçti!.. 2013-14 sezonunda mutlu sona ulaşan Maccabi Tel Aviv’in karşısına bir sonraki sezonda ‘dikilen’ Kanarya, Play-Off turunda eşleştiği zorlu rakibini safdışı bırakırken, 3-0’lık skorla Final- Four’un yolunu tutmuştu.

        REKLAM

        2014-15’te Madrid’de ev sahibi olduğu organizasyonda kupayı kaldıran Real Madrid de Sarı-Lacivertliler’le geçtiğimiz sezonun Play- Off turunda eşleşmiş ve yine 3-0’lık skorla İsrail ekibi ile aynı kaderi paylaşmıştı. 2016’nın finalinde Fenerbahçe’yi uzatmada devirerek kupaya uzanan Rus ekibi CSKA Moskova ise benzer bir tokadı bu kez sezon devam ederken yedi.

        Sarı-Lacivertliler, Moskova’da uzatmada 95-79 gibi farklı bir skorla yendiği rakibini İstanbul’dan da 77-71 ile eli boş gönderirken, CSKA’yı normal sezonda uzun yıllardır 2 maçta da dize getiren tek takım oldu. Kanarya, 2013- 14’te de Rus ekibini yine iki maçta da (86-60 ve 78-74) deviren tek takımdı.

        4 SEZONDA İBRE DÖNDÜ

        Sarı-Lacivertliler, tarihinde 22 kez karşılaştığı Rus devi CSKA Moskova’yı 6 kez devirirken, bu galibiyetlerin 5’ini son 4 sezonda elde etti. 16 maçta sahadan mağlup ayrılan Kanarya, son 4 sezonda oynadığı 8 maçtan 5 galibiyet çıkardı.

        HABERTÜRK SPOR / GÖKHAN TÜRE

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ