Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda aynı grupta mücadele edeceği Hırvatistan ile oynadığı hazırlık maçını 78-64 kazandı - Basketbol Haberleri

        Türkiye: 78 - Hırvatistan: 64

        Salon: Abdi İpekçi

        Hakemler: Rüştü Nuran, Sinan İşgüder, Önder Yılmaz

        Türkiye: Birsel Vardarlı 6, Tuğba Palazoğlu 3, Şaziye İvegin 4, Tuğçe Canıtez 3, Nevriye Yılmaz 25, Esmeral Tunçluer 6, Yasemin Horasan 4, Işıl Alben 12, Holingsvorth 12, Begüm Dalgalar, Nilay Kartaltepe 3, Bahar Çağlar

        Hırvatistan: Jelavic 3, Mandir 17, Ivezic 4, Lelas 5, Ivankovic 3, Salopek 7, Mazic 2, Misura, Patevic, Karcic 2, Ciglar 7, Sliskovic 10, Perlic 4

        1. Periyot: 24-12, Devre: 35-22, 3. Periyot: 56-43

        Karşılaşmaya iyi başlayan milliler, Nevriye'nin skorer oyunuyla 6. dakikada 14-6 öne geçti. Ay-yıldızlılar, oyuna sonradan dahil olan Yasemin ve Holingsvorth'un da verdiği katkıyla ilk periyotu 24-12 üstün geçti.

        Etkili mücadelesini ikinci periyota da taşıyan milli takım, sert savunmasıyla rakibini engellerken, boyalı alanda ürettiği sayılarla 15. dakikada skoru 31-15 yaptı. Daha sonra Şaziye ve Nilay ile skor üreten ''Potanın Perileri'', soyunma odasına da 35-22 önde girdi.

        Karşılaşmanın ikinci yarısı tempolu başlarken, Hırvatistan, Ciglar ve Sliskovic'in sayılarıyla farkı 8 sayıya indirdi (35-27). Ancak Birsel, Holingsvorth ve Işıl ile kontrolü yeniden eline alan milliler, 24. dakikada 17 sayılık farkı yakaladı (46-29) ve son çeyreğe de 56-43 üstün girdi.

        Milli takım, son periyotta etkili bir mücadele ortaya koyan Hırvatistan karşısında skor üretmekte zorlanırken, fark da erimeye başladı. Konuk ekip, Mandir ve Lelas'ın dış atışlardan bulduğu basketlerle farkı kapatmaya çalışırken, A Milli Takım, gününde olan Nevriye ile Tuğçe'nin sayılarıyla mücadeleye ağırlığını koydu ve karşılaşmadan 78-64 galip ayrıldı.

        Milli takımda 25 sayı, 10 ribaunt ile oynanan Nevriye Yılmaz, karşılaşmanın en skorer ismi olurken, Işıl ve Holingsvorth da 12'şer sayı ile galibiyette önemli rol oynadı. ''Potanın Perileri'', ikinci hazırlık maçını 22 Temmuz Pazar günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda ABD ile oynayacak.

        PERİLER'DEN ANLAMLI EYLEM!

        Bayan Basketbol Milli Takım Oyuncuları, kadınlarda en sık görülen kanser türü olan meme kanserine karşı duyarlı bir eylem yaptılar. Dostluk maçı öncesinde sahaya çıkan basketbolcular meme kanserinin simgesi olan pembe kurdele taktılar. Ayrıca üzerinde 'Meme kanserinde erken teşhis hayat kurtarır" yazılı pankartı açarak meme kanserine karşı dikkat çektiler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ