Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol Diğer "All Star'a gitmek istedim keleğe geldik" - Basketbol Haberleri

        Mutlaka gerek İngilizceniz iyi değil, Amerika'yı bilmiyorsunuz, NBA'de oynanan basketbol değişik, Amerika hayatı değişik, yalnız gidiyorsunuz. Ancak benim şansım vardı. Orada 2 tane Avrupalı oyuncu vardı, 2'si de Yugoslav, Stokovic ve Divac, ben de ailemden dolayı Yugoslavca konuşabiliyorum. Onların bana yardımları oldu.

        VİDEO 1 İÇİN TIKLAYIN

        Rookie çaylak dönemi 1 yıl mı sürüyor?

        Evet rookie. Bir yıl sürüyor. Ondan sonra atlatıyorsunuz. oraya adapte problemi oluyor. NBA kurallarını öğreniyorsunuz, oyuncuları öğreniyorsunuz, takımları öğreniyorsunuz. O periyodu çaylak ismiyle geçiriyorsunuz. Ondan sonra 2. senesinde artık 1. sene elde ettiğiniz başarıdan dolayı 2. sene normal bir NBA oyuncusu oluyorsunuz.

        VİDEO 2 İÇİN TIKLAYIN

        Çaylak olduğunuz zaman bir takım sosyal sorumluluk projeleri varmış onları anlatabilirmisin?

        Sizi draft eden takımın size halka tanıtması, sevdirmeleri, halkın sizi daha çok sevmeleri için bu gibi etkinlikler oluyor. NBA takımları reklam gelirleri için yaptığı için, bizim açımızdan daha iyi oluyor. İnsanlar tarafından tanınmamızı sağlıyor. Ben çok keyif aldım o dönemde.

        Zor Dönemin var mıydı? Çaylak gibi davrandıkları oluyormuydu?

        En kötü dönemin o zamanlardı tabii. Çaylak olduğunuz için çay getir, kahvaltı getir. Şimdi biz de aynısını yapıyoruz. Keyifli geçiyor tabii. Arkadaşlarda bu konuda saygılı davranıyorlar.

        Türk olmak, Müslüman olmanın avantajları var mı? Orda başka Müslüman olanlarda var tabii, Müslümanlar birbirine destek oluyor mu?

        Olanlar oluyordur tabii. Ama ben hiç karşılaşmadım. Karşılaşamadım daha doğrusu. Çok yoğun olduğum için maçlar seyahatler, antrenmanlar. Sadece kendimize kalan kısmı yapabiliyorduk. Diğer orda bulunanlar yapıyordur tabikii.

        Ben hada çok oyuncular olarak sormuştum?

        Tabii birbirinizi tanıyorsunuz. Selamlaşmanız farklı oluyor. NBA'de birbirinizi çok daha çabuk tanıyorsunuz. O yüzden güzel diyaloglar geçiyor aranızda.

        NBA'de kamp yok değil mi?

        Evet yok herkes evinde kalıyor. Gayet güzel bir sistem. Maç günü sabah antrenmanımız oluyor 10 gibi , 11'de evime gelirim, eşim sağolsun yemeğimi yapar, yemeği yedikten sonra dinlenmeye çekiliriz. Sonra bir yemek daha ve maç. Bizde genelde olmuyor. Çok profesyonel o konuda. Deplasmana gittiğimizde de mesela. Uçaktan indikten sonra otobüsle otele gideriz. Ondan sonra herkes serbest olur. Hani öyle takım yemekleri filan yok orada. Herkes serbest oluyor. Bireysel davranıyorlar.

        Sürekli seyahat oluyor değil mi? Belli bir beslenme programınız var mı,?

        Evet çok seyahat oluyor. Tabii ki hepimzin diyetisyenleri var. Bize çok destekleyici oluyorlar. Kahvaltıda olsun, öğle yemeklerinde olsun. Diyet programı uyguluyorlar tabii. İstediğimizi yiyemiyoruz.

        Türk yemeklerini özlüyorsundur?

        Özlüyorum ama söylediğim gibi eşim öğle yemeklerinde yapıyor. Öğlenle yemeklerini öyle atlatıyoruz, akşamları da güzel restoranlar var Orlando'da keyifli bir akşam geçiriyoruz birlikte.

        4 sene önce senin hayatında ne evlilik vardı, ne de askerliğini yapmıştın bi de diyordun ki ben muhasebe okucam. Evlendin. Noldu muhasebe okuma fikri. Vergi sistemini halletmek için okumak istiyordun?

        Amerikadaki vergi olaylarından dolayı okumak istiyordum. Çünkü baya kişi bilmiyordur ama Amerika'daki vergi olayı çok yüksek. 10 kazanıyorsan yarısın alıyor. Ordaki vergi sistemini daha düzgün daha saygılı bir şekilde okumak istiyordum. Ancak bir fırsat bulamadım.

        Japonya'da neden yoktun. NBA'ye gidenlerin burnu kalktı gibi şeyler çıktı? Gücümüze gidiyor böyle şeyler.

        Normaldir, biz de rahatsız oluyoruz. Ben yıllardır Milli Takıma hizmet veren bir oyuncuyum. 1998'den beri Milli Takımda oynuyorum. 2006'daki bazı nedenlerden dolayı insanların beni yanlış tanıması hoşuma gitmiyor.

        Sen mi anlatamadın kendini?

        Olabilir, ben de anlatamadım. Ancak bazı insanların konuları değişik yerlere çekmesi de neden oldu.

        Üzüldün mü orda olmadığına?

        Üzüldüm tabii ki ben her zaman gelmediğimde, o da 1 senemdi ilk defa gelmedim. İster istemez üzülüyor insan. Sonuçta ben her bulunduğum takımda en iyisini vermek isteyen insanım. Geçen sene de, ondan önceki sene de, bu sene de. Tabii ki üzülüyor insan. O başarılı arkadaşları da kutlamak istiyorum. Çok iyi bir derecen elde ettiler.Bende tabii orda olsam herşey farklı da olabilirdi. Geriye döndüm zaman her zaman ders alıyorum Bu benim ilerideki adımları daha sağlam atmamı sağlıyor. Keşke orda olsaydım. Bu formayı giymek benim için bir gurur.

        NBA'in böyle bir büyüsü var mı? İnsanın yürüyüşü değişiyor mu?

        Benim değişmedi daha. İster istemez dünya çapında bir star oluyorsun. Biraz sizi değişik havalara sokuyordu. Allah'a şükür benim aldığım eğitim olsun, Allahtan bende bir değişiklik yok.

        Maçlarda uğurların var mı?

        Her zaman dua ederim. "Sleepy Face" ( Uykulu yüz) derler bana. Gergin değilimdir. Değiştirmem yüzümü.Belli etmem kesinlikle. Çok rahatımdır. O yüzden bu yerlere gelmemin nedeni budur. Yıllardır basketbol oynuyorum. NBA'de 100'e yakın maç oynuyoruz. Bugün kazansak da yarın 1 maç daha var. Yenilsek de o şekilde. O yüzden doğal olarak kendimi iyi şekilde hazırlıyorum O yüzden maçlara çıkarken gayet rahatım. Bu sene bu tecrübemi ortaya koyma şansım oldu antrenörümden dolayı. Kendisine teşekkür ediyorum. Sorumluluk aldığım anlar çok oldu. Son saniye atışlarım oldu. Maçlar kazandırdım.

        Mesela hepimiz sen son saniye şutları atarken geriliyorsun, sen çok rahat gözüküyorsun içini bilmem?

        Yok gayet rahatım. Kaçırırsam da o an üzülüyorsun. Gerek antrenörünüz olsun, gerek sevenleriniz olsun, gerek takım arkadaşlarınız olsun sayı atmanızı istiyor ama bazen olmuyor. Ama ben o sorumluğu almayı seviyorum. Bu sorumluluk sizi basketbol olarak bir üst seviyeye taşıyor. All Star seviyesine taşıyor.

        Onu sorucam bu sene All Star'a gidemedin değil mi? Neden? Haksızlık mı ettiler sana?

        İnanın ben de anlamadım. Ben bana düşen görevi yaptım. Bekliyordum açıkçası. Beklememin nedeni hem benim performansım, hem de takımın başarısından. Bu başarıda olan benim payım ve herkesin konuşması, hatta All Star'a seçilen oyuncuların bile beni konuşması beni ümitlendirdi açıkçası. All Star'da olmak istedim ama keleğe geldik.

        Peki oradakilerin tepkileri ne oldu?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ