Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol TKBL Mahmut Uslu, Jerfi Fıratlı, galatasaray, fenerbahçe, yumruk, makas, halil özer, bayan basketbol - Basketbol Haberleri
        1

        HABER YORUM - Halil ÖZER / HT SPOR
        Öncelikle şunu söyleyeyim. Bu yazıyı kesinlikle Jerfi Fıratlı’yı suçsuz çıkarmak ya da korumak için yazmıyorum. Aksine Fıratlı kesinlikle hatalıdır ve bu eylemi ancak fanatikliğin de ötesinde yer alan taraftarlar tarafından hoş karşılanabilir. Yani her şekilde misafire yapılan bir darptır. Jerfi Fıratlı nereden bakarsanız bakın 15-20 yıllık arkadaşım. Ben gazeteci, o da genç bir üye olarak bu kulübün içinde yıllarca aktif olarak çalıştık. Ve bu tür bir olayın içine asla ve asla koyamayacağım 5 ya da 10 kişinin arasında kesinlikle yer almaktadır Jerfi.

        2

        Yani benim tanıdığım Jerfi’nin profili böyledir.O yüzden çok üzüldüm. Duyunca inanamadım. Fotoğrafları görünce sporu seven herkes adına üzüldüm. Hiçbir şey bu olayı haklı çıkaramaz. Geçmişte ne olursa olsun bu olayın hiçbir yerinden tutamazsınız. En azından böyle bir nafile çaba göstermesin kimse. Bu şaşkınlığımı Jerfi’ye de ilettim.

        3

        SİGARA ÇIKIŞINA LANET
        Hissettiğim, maça gitmekten pişman değil. Ama çok üzgün. Bir sigara içmek için verdiği 10 dakikalık dışarıya çıkma kararına lanet okuyor. Aşağıdakiler Jerfi’nin sözleridir. Tamamen kendisini bağlar. Kimisi inanır, kimisi ise ‘Hadi oradan’ diyecektir. Söz olayın baş aktöründe:

        4

        “Sigara içmek için dışarıya çıktım. Dönerken tam önümde F.Bahçeli yöneticiler merdivenlerden aşağıya iniyordu. Karşı karşıya kaldık. Arkada bir grup vardı. Ali Koç, Mahmut Uslu ve diğerlerine saldıracaklarını düşündüm. Onların önüne set çekmek istedim. Diğer yöneticiler hiç sesini çıkarmazken Mahmut Uslu çok ağır küfürler ediyordu. Bir anda kan beynime sıçradı. Çok sinirlendim. Zaten geçmişte bize sürekli küfür eden bir yöneticiydi. Kalabalık arasından elimle yüzünü ittim. Sadece yüzüne dokundum. Kesinlikle yumruk atmadım. Darp da olmadı.”

        5

        ‘BEN BİLE ŞAŞIRDIM’
        "Olayın orada kapandığını düşündüm. Daha sonra maçı izledik. O sırada bir polis gelip karakola gitmem gerektiğini söyledi. Ben de gittim. O ana kadar olayın yumruk boyutunda ortaya çıktığından haberim yoktu. Bazı mesajlar gelince, yumruk diye algılandığını gördüm. Fotoğraflara baktığınız zaman da yumruk atmışım gibi gözüküyor."

        6

        "Ben bile bir an şaşırdım. Ne diyeceğimi bilemedim. Ama yumruk yok. Sadece yüzünü itme var. Ama tekrar söylüyorum. Arkadakiler saldıracak diye düşündüm. Önlemeye çalıştım. Uslu küfür edince de bunlar oldu. Ama yüzünü itmem de büyük hata. Keşke hiç yaşanmasaydı. Hatalı olduğumu kabul ediyorum ama bu 5-6 yılın birikimi. Madem iş mahkemeye gitti, orada sonucu göreceğiz."

        7

        ‘MAKAS ALMAK MI? ASLA...’
        Jerfi Fıratlı makas alma konusuna da açıklık getirdi: “Bu makas alma nereden çıktı onu da bilmiyorum. Herhalde fotoğrafta öyle anlaşıldı. Öyle bir şey yok. Benden büyük birisinden makas almak ne demek! Bunu asla yapmam.” Jerfi’nin anlattıkları bunlar. Tabi sadece bir tarafı. Uslu ise tam tersini söylüyor. Onu da yan sayfada Meriç Müldür’den okuyabilirsiniz. Benim inandığım ise şu: Bırakın Uslu’nun yüzüne vurmayı, o kargaşada o şekilde dokunmak bile büyük yanlış. Kendisine hiç yakışmayan bir hata yaptı. Zaten bunu kendisi de kabul ediyor.

        8

        İNSANLAR ÇOK SIKILDI
        Bu olay gösterdi ki deplasman yasağı son yıllardaki en önemli ve en yerinde yasak. Yasağı savunmak çok acı ama ne yazık ki böyle. Biz bu yasağın kalkmasını hiçbir şekilde hak etmiyoruz. Artık bir de deplasmana yönetici yasağı getirmek gerekiyor. Ne yazık ki oraya doğru gidiyoruz! Çünkü ne ‘Dur’ diyen var ne de ‘Yapma’ diyen.

        9

        Ve şunu net olarak söylüyorum artık insanlar G.Saray- F.Bahçe kavgasından son derece fazla sıkıldı. İçi her zaman nefret dolu olanları tabii ki bu kategoriye katmıyorum. Onlar damla kadar azınlıkta. Ve iki lokomotifin bu kadar vurdumduymaz olmasına insan çok şaşırıyor. Ne zaman duracaklar çok merak ediyorum. İkisine de Allah akıl fikir versin.

        10

        KASTEN YARALAMA SUÇUNDAN İŞLEM
        İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Galatasaray Odeabank-Fenerbahçe müsabakasında çıkan olaylarda 9 şahıs hakkında işlem yapıldığını bildirdi. Bu kişiler arasında Jerfi Fıratlı da yer aldı. Fıratlı’nın Uslu’yu ‘darp etme girişimi’nde bulunduğu ve kasten yaralama suçundan işlem yapılacağı açıklandı.

        11

        GS STORE YAĞMASINI YAYAN KADINA CEZA
        Emniyet Müdürlüğü, F.Bahçe’nin futboldaki şampiyonluğu sonrası Bağdat Caddesi’ndeki Galatasaray Store mağazasının yağmalanma görüntülerini sosyal medya aracılığıyla yayınlayan bir kişi hakkında da işlem yaptı. Ö.K isimli kadın şahsın kimliğinin 5 Mayıs’ta tespit edilerek, hakkında adli işlem başlatıldığı duyuruldu.

        12

        'USLU ART NİYETLİ, MÜNFERİT OLAY'
        Sarı-Kırmızılı yönetim Fenerbahçe’nin, üç ayrı finalde ezeli rakibini yenerek 3 kupa kazanan Galatasaraylı oyuncuların başarısını yine gölgelemeye çalıştığını savundu. Görüntülerde darp olmadığı, misafir yöneticilere güvenlik birimleriyle görüşülerek en emniyetli yerin tahsis edildiği belirtilen açıklamada, “Olay, F.Bahçeli yöneticilerin taraftarların arasından geçerek ayrıldığı sırada meydana gelen ve kulübümüzle hiçbir ilgisi bulunmayan münferit bir hadisedir. Kulübümüz, benzer tatsızlıkların yaşanmaması için deplasmanda asgari sayıda temsil edilmeye ve seyirciyi tahrik edici tutumda olmamaya özen göstermiştir. Mahmut Uslu’nun geçmişte, Ülker koçu olduğu sırada, şimdiki koçumuz Ergin Ataman’a yönelik yumruklu saldırı girişimi hafızalardayken, tasvip etmediğimiz bu olaydan sonra sergilediği üslup da art niyetinin ifadesidir” denildi.

        13

        AĞIR FATURA YOLDA
        Atilla TÜRKER / HT SPOR
        Abdi İpekçi’deki finalde yaşananlar nedeniyle G.Saray’a cezalar kapıda... TBF Disiplin Yönergesi’nin 26’ya 2.6 maddesinde “İdarecilere karşı her türlü aşırı taşkınlık, küfür ve fiili müdahale edilmesi ve/veya bu tip davranış halinin farklı müsabakalarda dahi olsa ihtiyat haline gelmesi durumunda sorumlu olan kulüp, sırf bu nedenle 5 maça kadar seyircisiz oynama ve/veya başka salonda oynama cezası ve/veya 30.000 TL’sına kadar para cezası ile cezalandırılır” ifadesi yer alıyor. Kadınlarda lig bittiği için G.Saray, olası bir cezayı gelecek sezon çekecek. Abdi İpekçi kapanırsa, sezon başında Ahmet Cömert’te oynayacak.

        14

        YÖNETİCİLER YANABİLİR
        F.Bahçeli yöneticilerin protokol tribününe alınmaması da pahalıya patlayacak. Protokol tribünü, İl Müdürlüğü’nün yetki alanında ancak yönetici alıp almama tasarrufu ev sahibi kulübe ait. Buna engel olanlar, yetkili kişilerin raporları doğrultusunda ya da kameralarca tespit edilirse, hak mahrumiyeti cezası alacaklar. Bu yüzden G.Saraylı yönetici ve idarecilere men ya da para cezası gelme tehlikesi bulunuyor. Hem 6222 sayılı şiddet yasası hem de Basketbol Federasyonu Yönetmeliği, protokolle ilgili sorunlarda ev sahibi takımı sorumlu tutuyor.

        15

        KARAKOLDA İMZA VERECEKLER
        Başta Fenerbahçe Basın Sözcüsü Mahmut Uslu’ya saldırı girişiminde bulunan Jerfi Fıratlı olmak üzere, yöneticilere eylemde bulunan fanatiklere yasa gereği 1 yıl seyirden men ve 15 güne kadar adli para cezası verilecek. Bu isimler her Galatasaray müsabakası öncesi karakola gidip imza vermek zorunda tutulacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ