Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray G.Saray eski başkanı Adnan Polat, düzenleyecedi basın toplantısında hakkındaki iddialara yanıt verdi - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray'ın eski başkanı Adnan Polat; İnan Kıraç, Ünal Aysal ve Duygun Yarsuvat'ın kendisi ile ilgili söylemlerine cevap verdi.

        Adnan Polat'ın açıklamaları şöyle:

        6 HAFTA FLORYA'DA YATTIM

        "Bu bir basın toplantısı değil, Galatasaraylıların haykırışıdır. Ben 2006'da göreve geldiğimde günü değil, geleceği kurtarmaya gelmiştim. 2006'da göreve başladıktan sonra 6 hafta Florya'da yattım. O dönemde oynayan futbolculara teşekkür ediyorum. 8 ay para almadan imkansızlıklar içinde görev yaptılar.

        ALİ SAMİ YEN 'ÇÖKECEK' DEDİLER

        Zaten elimizden giden Ali Sami Yen Stadı'nın yerine 52 bin kişilik stadyum yaptırdık. Ali Sami Yen 'çökecek' dediler. Gece uyuyamıyordum. O yüzden acele ettim. Kombine satmıştım. Benim tarihe geçmemi istemiyorlardı. Kıbrıs'ta 130 dönüm arazi var, benim dönemimde kazandırılmış. Çivi çakılmadı.

        2011 yılında ayrıldığımda gelir 50 milyondan 200 milyon dolara çıktı. Galatasaray kuyudan çıkmıştı, düzlüğe girmişti. Duygun Başkan emek verenlere yanlış yapıyor. 'Sandalye' diyor, 'tahta parçası' diyor. Çatı parasını stadın içine kullandık.

        ONLARIN AMACI STADI BANA AÇTIRMAMAKTI

        Onların amacı o stadı bana açtırmamaktı. Çünkü stadı açan başkan Galatasaray tarihine geçecekti. Onlar beni tarihte görmek istemedi. Selahattin Beyazıt aradı 'stadyumda kötü şeyler olacak' dedi. Davetiyelerde Ali Sami Yen yazmıyor diye 'saygısızlık' dediler. 'Bu hatadır' dedim, özür diledim. Ama zaten stadyumun içindeki skorboardlarda yazıyordu.

        Ali Sami Yen için kimse bir şey yapmamış. Ben kitap yazdırdım, pul bastırttım. İnan Kıraç bugüne kadar Ali Sami Yen için ne yapmış? Türk telekom Arena için 5 sene gece gündüz çalıştım.

        BAŞBAKAN'IN KATILDIĞI AÇILIŞTA PROTESTOLAR BENİ ÇOK ÜZDÜ

        Başkakanın katıldığı açılışta yapılan protestolar beni çok üzdü. TOKİ Başkanı o gün talihsiz bir konuşma yaptı. Hayatımın en kötü günüydü. Açılış günü 500 kadar provokatör Başbakan'ın adını duyunca ıslıkladı. 52 bin kişi içinde 500 kişi çok önemli değil. Başbakandan özür diledim.

        Özür diledim diye, kulübün içinden bir kesim beni yerden yere vurmaya başladı. Şirket birleşmesinden sonra bir komite kurmuşlar. Şimdiki Cumhurbaşkanımız o zamanki Başbakan her anlamda bize yardım etti.

        BAZILARININ PLANLARINI BOZDUK

        Amaç benim mali kongrede baskıyla seçime gitmemdi. Yönetim içinde bizi sabote etmek isteyenlerin ismini bile anmak istemiyorum. Gelenekleri yerle bir ettiler. O kongrede el kaldıranların çoğu sonra bana 'ellerimiz kırılsaydı da el kaldırmasaydık' dediler. Bazılarının planlarını bozmuştuk. Bu İnan Kıraç'ın planlarıydı. Kulübün ekonomisini düzelteceğimizi düşünemediler.

        Bana yapılanlara rağmen, görevden ayrılırken Ali Dürüst'e Selçuk İnan'ın transferi için gereken çalışmaların yapıldığını söyledim. Ünal Aysal'a tavsiyeler verdim. Aysal'a 'iç barışı sağlayın' dedim. Mali yönden ibra olmuşum, ne olduğu belli olmayan idari ibarsızlığı mahkemelerde yok saydılar.

        DERGİNİN SAYFASI BEYAZ ÇIKTI, BİZ KİRLİ MİYDİK?

        G.Saray tarihinde disipline verilen bir başkan yok. Hakaret ettim diye, Disiplin Kurulu Başkanı beni disipline veriyor. Ünal Aysal 'Adnan Polat ve arkadaşlarına iade-i itibar" dediğinde ipler koptu. Görevi bırakmamın ardından 15 Haziran'da Galatasaray Dergisi çıktı kapağı ise bembeyazdı. Derginin başındaki yayın yönetmenini aradım. 'Galatasaray beyaz sayfa açıyor, kapağı bu şekilde yapmamızı başkan istedi. Bana kızmayın' dedi. Ne yani biz kirli miydik?

        Galatasaray'ı karşılıksız seven herkesin başımın üstünde yeri var ama diğerlerine hakkkımı helal etmiyorum. İnan Kıraç, Galatasaray Kulübünü Eğitim Vakfı'nın altına almak istiyor. Liseli lisesiz ayrımını İnan Kıraç'ın kendisi yapıyor.

        3 TEMMUZ'UN GURURUNU YAŞATMADILAR

        3 Temmuz günü, bizim şikeyle hiçbir ilgimiz olmadığı ortaya çıktı. Ancak bize bunun gururunu yaşatmadılar. Savcıya bir Fenerbahçe muhabiri vasıtasıyla giden bir mektuptan dolayı Florya'yı aradılar. 1.5 milyon dolar çıkış yapılmış. Defterlerde bu çıkışı ve nereye gittiğini buldular. Savcı normal olarak talimat verdi. "Araştırın" dedi. Hiçbir şey çıkmadı. Paraların Hasan Şaş, Hakan Şükür ve Ayhan gibi futbolculara gittiğini gördüler. Daha sonra ise benim iş yerime geldiler. Neden bunu yaptılar bilmiyorum. Herhalde 3 Temmuz'daki kamuoyu algısını dengelemek için yaptılar...

        Bir tek sabıka kaydım var. O da, şampiyonlukta stadyuma Aslan getirdim diye verilen 150 tl'lik para cezası.

        AYSAL BIRAK KAÇTI

        Aysal diyor ki 'kötü kulüp aldım' O zaman güzel pasta vardı. Ama deniz bitince, bırakıp kaçtı. 328 milyon dolar borç bırakmıştık. Banka borcu 120, cari borç 55 milyon dolardı. Satılmamış 30 bin koltuk vardı. Biz nasıl geçmişe dönük vergi borçlarını ödediysek, onlarda ödeseymiş. Umarım Aysal dönemi ile Yarsuvat dönemi ayrı ayrı onaylanır.

        Öte yandan Adnan Polat, mayıs ayında yapılacak genel kurulda aday olmayı şu anlık düşünmediğini söyledi.

        AYSAL DÖNEMİNİ AKLAMA OPERASYONU

        İnan Kıraç benden nefret ediyor. Çünkü olay var. Birincisi, Sportif A.Ş imtiyazlı hisseleri ele geçirip satmak. İkincisi de, 'ek bütçe' diyor ama gündem değişip 'revize' oluyor. Bu Aysal dönemini aklama operasyonudur. Ama biz uyandık. Tüm başkanlar ve benim toplamda harcamadığımız 1 milyar doları Ünal Aysal 3 buçuk yılda harcamış.

        İnan Kıraç, kendisine çok güveniyor ve çok şey biliyorsa Ünal Aysal'ı da yanına alarak canlı yayında karşıma çıksın. Galatasaray'ın demokrası devrimine ihtiyacı var. Üyeler bunu yapmalı. Kulüp üyelerin olduğu kadar taraftarında. Kapıları açmalıyız. Başarılı bir iş adamı, Galatasaray'ın parasını bu kadar gaddarca harcayabilir mi? Ben burada başka bir şey arıyorum.

        GALATASARAY'I KÖTÜ GÜNLER BEKLİYOR

        Galatasaray'ı kötü günler bekliyor. Paralarını alamayan sporcular birer birer ayrılmak isteyecekler. Beni disipline verebilirler ama kalbimden silemezler."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ