Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Onlar her yerde yıldız! - Futbol Haberleri

        HTSPOR.COM

        David Beckham, İngilizler'in Avrupa'da İngiltere dışında şansını deneyecek son yıldızı olmak üzere. Ocak'ta kiralık olarak Serie A'da Milan forması giymeye hazırlanan Beckham'ın dışında birçok İngiliz, Ada'nın dışında şansını denedi. Kimi başarısız olurken, kimisi de gittikleri ülkelerde yıldızlarını parlattı.

        İngiliz gazetesi The Sun'dan Mike Anstead'ın derlemesine göre; Graeme Souness, Glenn Hoddle, Mark Hughes, Ian Rush, Michael Owen ve hatta Paul Gascoigne'in dahi yer bulamadığı sıralamada zirve 'Centilmen Dev' John Charles'ın oldu.

        10: Paul Ince Manchester United'da geçirdiği 6 başarılı yılın ardından 1995'te Inter'e transfer oldu. İlk zamanlarında zorlanan yıldız, zamanla San Siro'nun kahramanları arasına katıldı ve Liverpool'a transfer olmadan önce 1997'de UEFA Kupası'nı kazanmalarını sağladı.

        9: David Platt 1990'da Dünya Kupası'nda İngiltere ile başarılı bir performans sergileyen yıldız isim bir sene sonra Bari'ye transfer oldu. İlk sezonunda küme düşmelerine rağmen kaydettiği gollerle Juventus'a transfer oldu. Juve'deki tek sezonunda İtalyan ekibinin UEFA Kupası'nı kazanmasına yardımcı oldu ve ardından katıldığı Sampdoria'da da İtalya Kupası'nı kaldırdı.

        8: Gary Lineker 1986 Dünya Kupası'nda Altın Ayakkabı'yı kazandıktan sonra Barcelona'ya transfer oldu. Katalan devinde başarıyı kısa sürede yakalayan yıldız futbolcu, ilk maçında gol kaydetti ve Real Madrid karşısında da hat-trick yaptı. Lineker Barcelona ile Kupa Galipleri Kupası ve Copa del Rey'i kazanmayı başardı.

        7: David Beckham Real Madrid'in La Liga'yı şampiyon tamamlamasına yardımcı olarak, İspanyol ekibini bir kahraman gibi bırakan Beckham, böylece Bernabeu'daki dört sezonunda büyük bir kupa kazanmayı başardı. Kupalarda beklenen başarı gelememiş olsa da, taraftarın gönlünü kazandı ve LA Galaxy'ye transferi İspanyoller'i kızdırdı.

        6: Paul Lambart Akla ilk gelen isimlerden olmasa da bu listede olmayı hakeden Lambert, İngiltere'nin dışında oynayan ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanan ilk Britanyalı oldu. İskoç orta saha oyuncusunun başarısı 1997'de Borussia Dortmund'daki tek sezonunda geldi.

        5: Owen Hargreaves Bu yıldız kariyerine de İngiltere dışında başlamış bir isim. Çocukluk yıllarını Kanada'da geçiren Hargreaves 16 yaşına geldiğinde 1997'de Bayer Münih'e imza attı. 2001'de Şampiyonlar Ligi'nin kazanılmasında önemli katkıları olan yıldfız isim 6 sene sonra da Manchester United'a imza attı.

        4: Chris Waddle 1989'da Marsilya'ya imza attıktan sonra peş peşe 3 Fransa Lig şampiyonluğu yaşadı. İngiliz kanat oyuncusu Fransa'da büyük bir yıldız olurken 1991'de Avrupa'da Yılın Futbolcusu ödülünü kazanmaya çok yaklaştı. Aynı sene Avrupa Kupası finalinde Kızıl Yıldız'a mağlup oldular.

        3: Steve McManaman Bosman kuralını en iyi şekilde kullanan ilk isimlerden olan McManaman, 1999'da bedelsiz olarak ayrıldığı Liverpool'dan Real Madrid'e transfer oldu. Kanat oyuncusu İspanya'da beklentilerin çok üzerine çıkarken Real Madrid'deki 4 sezonunda iki Şampiyonlar Ligi iki de La Liga şampiyonluğu kazandı.

        2: Kevin Keegan Keegan daha çok Newcastle ve Liverpool'daki başarılarıyla hatırlansa da, en iyi dönemini Hamburg'da yaşadı. Burada iki kez 'Avrupa'da Yılın Futbolcusu' ödülünü kazanan Keegan, Almanya Ligi şampiyonluğu dışında 1980'de Avrupa Kupası finali de oynadı.

        1: John Charles 'Centilmen Dev' takma dıyla tanınan John Charles, Juventus'daki beş sezonunda harikalar yarattı. Galli gol ayağı, 1962'de takımdan ayrılana kadar neredeyse her iki maçtan birinde gol kaydetti.Üç İtalya Ligi şampiyonluğu yaşayan Charles, yapılan oylamada Michel Platini'yi geride bırakarak Juventus'un gelmiş geçmiş en iyi yabacı oyuncusu seçildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ