Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'nin Nani transferinin yazar yorumları - Fenerbahçe Haberleri

        HABERTÜK YAZARLARININ GÖZÜYLE NANİ TRANSFERİ

        FAİK ÇETİNER: Büyük kulüpler, sezon öncesi önemli transferler yaparlar. Onlar için nedense önce transfer şampiyonu olmak şart gibidir. Bu yılın şüphesiz transfer şampiyonu da Fenerbahçe’dir. Nani transferi Fenerbahçe’ye kaçan şampiyonluk sonrasında büyük keyif vermiştir. Taraftar ve camia bu transfere şampiyon olunmuşcasına sevindi. Nani, kreatif bir oyuncu, sahada farklılığını hemen gösterebilir. İki ayağını da iyi kullandığı için iki kanatta da oynayabilir. Adam eksiltme özelliği ve şutörlüğü Fenerbahçe’ye ilaç gibi gelecektir. Fenerbahçe için en büyük tehlike ise “Nani geldi iş bitti” düşüncesi olur. Kaliteli oyuncu olmasına karşın Nani için çok golcü diyemeyiz. Gerek Manchester’da gerek kendi milli takımında düşük gol ortalaması ile oynamıştır. Uyumu ve Türkiye’deki özel hayatı performansını olumlu ya da olumsuz yönde etkileyecektir.

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Nani ve Podolski gibi iyi futbolcuları ligimizde izleyeceğimiz için heyecanlıyım. Fenerbahçe yönetimini ve Terraneo’yu Nani transferi nedeniyle kutlarım. Günümüzde çok az bulunan; çalım atabilen, dripling yapabilen, pasçı ve golcü oyuncu kimliğinin önemli temsilcilerinden biridir. Bazılarının aklına “Türkiye’de oynar mı?” sorusu gelebilir. Önümüzdeki yaz 2016 Avrupa Şampiyonası’nda sahne almak için milli takımlarında görünür olup Avrupa futbol piyasasının sisteminin içinde kaldıklarını göstermek adına Nani de Podolski de, gelirse Van Persie de bu sezon çok iyi oynayacaklardır. Hem Fenerbahçe’ye hem ülke futboluna hayırlı olsun.

        ALİ GÜLTİKEN: Çok yetenekli bir oyuncu. Her zaman kendisiyle ilgili büyük beklentiler yarattı. Manchester United’da bir dönem bunlara cevap verdi. Ama genelde sürekliliği yakalayamadı. Daha sonra aşağı doğru inen bir grafiği var. Türkiye her zaman bu tip oyuncular için cazip bir pazar olmuştur. Ancak önemli olan konu; oyuncunun buradaki motivasyonu ve konsantrasyonu... Eğer burada işine iyi sahiplenir ve Türkiye Ligi’ni ciddiye alırsa katkı sağlar. Bu tip futbolcular genelde bazı soru işaretlerini de beraberinde getirirler. Quaresma’yı göz önünde bulundurmakta yarar var. Umalım ki Nani’nin performansı ona benzemesin.

        İBRAHİM YILDIZ: Fenerbahçe şampiyonluğu kaybedince, başkan Aziz Yıldırım geleceği umutla bakılması gerektiğini söylemişti. Kongrede yaptığı konuşmada ve yakın çevresine “Zamanı geldi artık her şey değişecek” demişti. İşte bu değişimi; Fenerbahçe yaptığı transferlerle gösteriyor. Dünyaca ünlü yıldız Luis Nani’nin Fenerbahçe’de forma giymesi başlı başına bir olaydır. Son yıllarda ülkemize gelen en iyi kanat oyuncusudur Nani. Portekiz’li yıldızın hem gol becerisi, hem de arkadaşlarına gol yollarını açmada müthiş özellikleri var. Böylesine üstün yetenekli bir kanat oyuncusunu izlemek büyük keyif verecek taraftarlara. Nani, ülkesinde futbolun inceliğini ve fırsatçılığını öğrenmiş, İngiltere’de ise hızlı ve agresif özellikleri kazanmış bir yıldız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ