Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Katalonya bağımsız olursa Barcelona La Liga'dan atılabilir! - Futbol Haberleri

        HTSPOR.COM

        Katalonya'da seçim sonuçları belli oldu. Bağımsızlık yanlısı "Junts pel Si" ve "CUP" partileri oyların yüzde 49,8'ini alarak kazandı. Katalonya'nın bağımsızlığını ilan etmesi halinde Barcelona ve Espanyol'un La Liga'dan atılmaları gündemde...

        İspanya Yüksek Spor Konseyi (CSD) yetkilileri seçim öncesi çarpıcı bir açıklama yayınlamıştı. Konsey yetkililerine göre, mevcut kanunda özerk bölge takımlarının La Liga'yı oluşturduğuna dikkat çekilerek, "Bu bölgelerden birinin İspanya'dan ayrılmayı seçmesi halinde özerk yönetimlere ait tüm futbol kulüplerinin otomatikmen ligden atılması gündeme gelecektir" denilmişti.

        EL CLASİCO TARİHE KARIŞACAK

        Katalonya'da seçimi bağımsızlık yanlısı "Junts pel Si" ve "CUP" partileri kazandı. Katalonya'nın bağımsızlığını ilan etmesi halinde, Katalonya Özerk Bölgesi'ne ait La Liga'da temsil edilen Barcelona ve Espanyol kulüpleri İspanya 1. Ligi'ne dahil edilmeyecek ve Barcelona ile Real Madrid karşılaşmaları ile ünlü "El Clasico" tarihe karışacak. Eğer bu özerk bölgelerden biri, İspanya’dan tamamen ayrılmaya karar verirse otomatik olarak lig dışı kalıyor.

        İNTİHAR!

        Spor yazarları Messi'nin Neymar'ın Suarez'in ve Arda Turan'ın forma giydiği bir Barcelona'nın La liga'dan atılmasının hem bu kulübe hem de la ligaya zarar vereceğini ileri sürerek bu durumun İspanya'da futbolun intiharı demek olacağını belirttiler.

        SADECE ANDORRA TAKIMLARI ULUSAL MÜSABAKALARDA MÜCADELE EDİYOR

        İspanya Profesyonel Futbol Ligi Başkanı Javier Tebas da, Katalonya'da bağımsızlık yanlısı girişimlerin amacına ulaşması durumunda Barcelona'nın La Liga dışında kalacağını öne sürmüştü. Tebas, "Katalonya asla İspanya'dan ayrılmayacaktır ama böyle bir şey olursa, yasalar çok açık. Tüm Katalan kulüpleri La Liga'dan, İspanyol liglerinden dışarıda kalacaktır. Spor yasası çok açık. Sadece Andorra takımlarının ulusal müsabakalarda mücadele etmesine izin veriliyor" ifadelerini kullanmıştı.

        "İSPANYA BÖLÜNÜRSE LA LİGA DA BÖLÜNÜR"

        Tebas, katıldığı bir radyo programında da "İspanya bölünürse, La Liga da bölünür. Böyle bir olasılıkta bir daha El Clasico oynanamayacak. Ancak iki devlet arasında bir anlaşma olursa La Liga'da kalırlar ama bu olasılığı da şu an çok zor görüyorum" diye konuşmuştu.

        ESPANYOL: 'ÇABA GÖSTERMEYİZ'

        Espanyol Başkanı Joan Collet, Eylül ayında basınla yaptığı konuşmada, “La Liga’da olmamak gibi bir çaba gösteremeyiz” diyerek bağımsızlık çalışmalarını desteklemediklerini dolaylı da olsa işaret etmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ