Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Lazio Galatasaray maçı saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? Muslera korkuttu! - Futbol Haberleri

        HTSPOR

        Galatasaray, Lazio ile UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda rövanş maçına çıkacak. Temsilcimiz Galatasaray, TT Arena'da İtalyan rakibi Lazio ile 1-1 berabere kalmıştı. Peki Lazio Galatasaray rövanş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? İşte detaylar...

        UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında Lazio ile Galatasaray 25 Şubat Perşembe günü saat 20.00'da karşılaşacak. Roma Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak kritik karşılaşma TRT 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        Sarı-Kırmızılı takım, kendi sahasında Lazio ile 1-1 berabere kaldı ve rövanş maçı için hazırlıklara başladı. Sabri Sarıoğlu'nun attığı golle galibiyeti yakalayan Galatasaray'ın işini zora sokan golü atan isim Sergej Milinkovic Savic oldu. Alınan bu skorla İtalyanlar rövanş için avantajlı bir skor elde etmiş oldu. Temsilcimiz Galatasaray'ın tur atlayabilmesi için rövanş maçında mutlaka galibiyet veya 2'şer ve üzeri gollü beraberlik bulması gerekiyor. Aksi takdirde Sarı-Kırmızılı takım, Avrupa'ya veda edecek.

        Eğer temsilcimiz Galatasaray, rövanş maçında Lazio'ya karşı 1-1'lik skor dışında bol gollü beraberlik veya galibiyet alması halinde tur atlayan taraf olacak. Golsüz beraberlik olması durumunda Lazio ekibi, bir üst tura geçecek. 1-1'lik skorda ise maç uzatmalara gidecek. Uzatmada da gol olmaması durumunda turu geçen takımı penaltılar belirleyecek.

        MUSLERA KORKUTTU

        Son idmanda Muslera paniği Lazio ile kritik bir mücadeleye çıkacak olan Galatasaray, dün Roma’da yaptığı idmanla maçın hazırlıklarını tamamladı. Olimpiyat Stadı’ndaki idman, ısınma hareketleri ile başlarken sonrasında prese dayalı pas çalışması yapıldı. Antrenmanın ana bölümünde maçın taktik çalışmaları üzerinde durulurken eline aldığı darbe sonrası sakatlanan Muslera teknik heyeti korkuttu. Uruguaylı eldivenin çalışmayı tedbir amaçlı yarıda bıraktığı ve Lazio maçında büyük ihtimalle forma giyeceği öğrenildi.

        "TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ BİZİZ"

        2007-11 yılları arasında Lazio’da forma giyen Muslera, eski takımına karşı eski stadında mücadele verecek olduğu için heyecanlı olduğunu söyledi. İtalyanlar’ın soru yağmuruna tuttuğu Uruguaylı eldiven, “Çok iyi hazırlandık. Gol atmak için elimizden geleni yapacağız. Geçen seferki hazırlığımızdan daha iyi şekilde karşınızdayız. Lazio’da 5 yıl kaldım. Büyüdüğüm yer aslında. Her fırsatta tatilde buraya geldim. Bu vesileyle gelmek büyük keyif olacak” dedi. Galatasaray için “Türkiye’nin en büyük takımıyız” diyen Muslera, zaman zaman bu tür inişli çıkışlı sezonlar yaşanabileceğini ifade etti. “Nando” lakaplı yıldız, ayrılığı konusunda da “Galatasaray’dan teklif geldiğinde ortak dokularımızın tuttuğunu gördüm, iyi anlaşacağımızı hissettim. Nitekim çok mutluyum ve şimdilik her şey güzel gidiyor” açıklamasını yaptı.

        İTALYAN EKİPLERİNE KARŞI YENİLMEZLİK SERİSİ SÜRÜYOR

        Galatasaray, iç sahada İtalyan rakiplerine karşı 53 yıldır süren yenilmezlik serisini Lazio karşısında da devam ettirdi.İtalyan ekiplerine karşı evindeki ilk ve tek yenilgisini 1962-1963 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası çeyrek finalinde Milan'a karşı alan Galatasaray, daha sonra ev sahibi olduğu 11 maçta 7 galibiyet ile 4 beraberlik elde etti.

        Sezon Organizasyon Tur Rakip Skor
        2012-13 Şampiyonlar Ligi İkinci Tur Schalke 04 3 - 2
        Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final Real Madrid 0 - 3
        2013-14 Şampiyonlar Ligi Grup Juventus 2 - 2
        Şampiyonlar Ligi Grup Kopenhag 0 - 1
        Şampiyonlar Ligi Grup Real Madrid 1 - 4
        Şampiyonlar Ligi İkinci Tur Chelsea 0 - 2
        2014-15 Şampiyonlar Ligi Grup Arsenal 1 - 4
        Şampiyonlar Ligi Grup Borussia Dortmund 1 - 4
        Şampiyonlar Ligi Grup Anderlecht 0 - 2
        2015-16 Şampiyonlar Ligi Grup Astana 2 - 2
        Şampiyonlar Ligi Grup Benfica 1 - 2
        Şampiyonlar Ligi Grup Atletico Madrid 0 - 2
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ