Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Mustafa Denizli'den Vitor Pereira'ya cevap... - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanşındaki Lazio maçı öncesi karşılaşmanın oynanacağı Olimpiyat Stadı'nda kaleci Fernando Muslera ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

        Denizli, turu geçmek gerekli olan skorun ortada olduğunu belirterek, "Bu skoru elde etmek için 90 dakika aklımızı, yüreğimizi, gücümüzü en aktif ve en kolektif bir şekilde kullanmak mecburiyetindeyiz. Yaptığımız hazırlıklar da bu çerçevede. Bütün bunların gerçekleşmesi takımın yarınki performansıyla da yakın ilişkili. Benim öncelikli görevim takımım başarıyı nasıl bulacağıdır. Kimle bulacağı çok önemli değildir. Takımı en iyi şekilde değerlendirmek mecburiyetindeyim. Önemli olan bir futbolcunun verilen görevleri yapıp yapmamasıdır. Geçtiğimiz maç itibariyle o şekilde düşündüm ve sahaya o şekilde yansıttık" dedi.

        Son zamanlarda duran toplardan yedikleri gollerin sorulması üzerine Denizli, "Duran toplarla ilgili sürekli çalışma yapıyoruz. Trabzonspor maçından sonra da bu çalışmalara devam ettik. Dünyanın her yerinde takımlar bu şekilde çalışmalar yapmakta ancak, dünyanın hiçbir yerinde bu gollere engel olunamamakta" diye cevap verdi.

        "GOL VE GOLLER ATMADAN TURU GEÇME ŞANSIMIZ YOK"

        Bir basın mensubunun tura hangi takımın daha yakın göründüğü ile ilgili bir sorusuna ise Denizli şöyle cevap verdi:

        "Şu anda bu salonda bulunan hiç kimse birinci maçtan sonra net bir şekilde şu takım tur atlar kanısını ortaya koyamaz. Bu turu atlayabilmek için ne yapmamız gerektiği konusunda çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarda bazı fedakarlıkların ön plana çıkması lazım. Biz bunları mutlaka yapmak mecburiyetindeyiz. Yarın biliyoruz ki gol ve goller atmadan turu geçme şansımız yok. Öncelikli hedefimiz bunu gerçekleştirmek."

        Maçın penaltılara gitmesi halinde futbolcuların penaltı çalışıp çalışmadığı ile ilgili soruya ise Denizli, öyle bir çalışma yaptırmadığını söyledi.

        PEREİRA'YA CEVAP

        Denizli, bir basın mensubunun, "Meklektaşınız, Pereira, 'Savunma yaparak Avrupa futboluna damga vurulmaz' dedi. Sizin buna yorumunuz nedir?" sorusuna tecrübeli teknik adam, "Bunu elinizdeki kadronun yapısı ortaya çıkarır. Defans anlayışıyla başarıya giden örnekler Avrupa'da var. İnter, Yunanistan gibi. Defansif aksiyonları kuvvetli takımlar. Bu mesleğe başladığımdan beri ofansif futbolu tercih ettim. Futbolculuğumda da böyleydi. Ama bunu felsefe olarak devam ettiremezsiniz. Bu tür maçlarda zaman zaman uygulanabilir yöntemdir" diye cevap verdi.

        MUSLERA: "TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK TAKIMIYIZ"

        Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanşındaki Lazio ile oynayacağı maç öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, "Roma büyüdüğüm yer. Burada 5 yıl yaşadım. Futbol hayatımın dışında çok iyi arkadaşlıklar edindim. İki gün boş vaktim de olsa her zaman Roma'ya geliyorum. Roma'ya gelmek benim için hep keyifti. Şimdi böyle bir vesileyle daha da keyifli olacak. Çok heyecanlı olduğumu söyleyebilirim" dedi.

        Yarın Lazio karşısında turu geçmek için neye ihtiyaçları olduğuyla ilgili bir soruya Muslera, "Türkiye'nin en büyük takımıyız. Bütün takımlarda iyi anlar da olabilir, kötü anlar da. Bu dünyadaki takımlarda olabilecek sıkıntılar bizde de olabilir. Önemli olan böyle anlarda hiçbir zaman çalışmayı bırakmamak ve inanmaya devam etmek. Ben Galatasaray'da her zaman iyi bir performans sergilediğimi düşünüyorum" diye konuştu.

        Lazio'dan Galatasaray'a transferiyle ilgili ise olarak şunları söyledi:

        "Lazio'daki son dönemimde kulüp yöneticileri ve başkanla sürekli görüşmeler halindeydik. Ayrı düşüncelerimiz vardı. Tam o noktada Galatasaray devreye girdi. Ortak bir paydada buluşabileceğimizi fark ettim. Galatasaray'da olmaktan çok mutluyum."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ