Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Denys Boyko: "Türkiye'deki futbol sevgisi sonsuz" - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş'ın ara transfer döneminde Ukrayna'nın Dnipro ekibinden renklerine bağladığı Denys Boyko, ülkesinde bir röportaj verdi. Yeni yaşamından ve Beşiktaş'tan bahsetti.

        İŞTE BOYKO'NUN TÜRKİYE İZLENİMLERİ...

        TÜRKİYE İLE İLGİLİ İLK İZLENİMLERİN NASIL?

        "Burası bir futbol ülkesi. İstanbul'u gerçekten çok seviyorum, harika. Buraya ilk geldiğimde her şeyin çok kolay olacağını düşündüm ama yeni bir lig, yeni şehir, yeni insanlar... Çok da kolay olmadığını anladım. Çok kolay değildi ama alıştım.

        TAKIMINLA UYUMUN NASIL GİDİYOR?

        "Şu anda adaptasyon sürecim gayet iyi... Ama hala tam gücümde değilim ve biraz daha zamana ihtiyacım var. Çok kısa sürede her şeye yüzde 100 hazır olacağım. Takımda birçok yabancı oyuncu olmasına rağmen hiçbir dil engeli yok. Herkes mükemmel derecede İngilizce biliyor. Türk oyuncular, Hollanda, Almanya, Avusturya, Belçika doğumlu. En sıradığı şey ise atak futboluna verilen önemin savunmaya verilmemesi. Bu nedenle kaleci ve savunmacıların işi zor.

        VAHŞİ TARAFTARLARDAN BAHSEDİYORLAR?

        "Vahşi olduğunu söylemek uygun bir tabir değil. Türkiye'de insanların futbola sevgisi sonsuz, çocuğundan yaşlısına kadar... İstanbul takımları Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe olarak ayrılmış. Türkiye'de herkes her oyuncuyu tanıyor ve herkes futbol izliyor. Gerçekten güzel bir futbol atmosferi var.

        YAKIN ZAMANDA İLK SÜPER LİG MAÇINA ÇIKTIN?

        "Antalyaspor'u 1-0 yendik. Beşiktaş'taki ilk başarılı performansım da bu oldu.

        UKRAYNA'YI TAKİP EDİYOR MU?

        "Dnipro'nun tüm maçlarını takip ettiğime emin olabilirsiniz. Shakhtar'ın Braga ile eşleşmesine gelecek olursak; çok zor olacaktır. Fenerbahçe'yi nasıl elediklerini unutmamak gerekir. Matthews ile konuştum ve ona Braga'nın nasıl oynadığını sordum. O da kolay bir eşleşme olmadığını söyledi.

        (Sporx)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ