Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor'da Hami Mandıralı dönemi sona eriyor - Trabzonspor Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Gençlerbirliği deplasmanında alınan 3-1’lik şok yenilgi sonrası konuşan Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, takımda geniş çaplı revizyon yapılacağının sinyallerini verdi.

        İşte Usta’nın sözleri:

        “Hami Hoca’nın yarım sezon artı 1 yıl sözleşmesi var. Hami Hoca’ya çok zor bir dönemde görev aldığını söylemiştim. Geçmişte 14 maçlık serisini önemsiyorum. Böyle bir başarı olması durumunda devam edeceğimi söylemiştim. Bugün takım olarak ne kadar başarılı olup olmadığımız ortadayken daha radikal yolculuğa çıkmamız gerek. Hami Hoca’nın da böyle düşüneceğine inanıyorum. Bu noktada her türlü alternatifte yönümüze bakıyoruz.”

        ‘NEŞTERİ VURMAZSANIZ SORUN BÜYÜR’

        “Bizim derdimiz gelecek seneyi kurtarmak. Avrupa’ya gidebilme imkanını Başakşehir maçında kaybettik. Ama o kartopu gibi büyüyen sorunların olduğu yerde neşteri vurmazsanız, sorun büyür. Artık herkes bilsin ki bu kar topu bizi paramparça etmeyecek. Yeni sezon yapılanmamızı, neleri planladığımızı oyuncularla konuştum. Bu yolculuğa gönlünü, ruhunu ortaya koyan, başarıya açlarla devam edeceğiz. Bordo-Mavi renklerin serüvenini bilenlerle bu sürece gireceğiz. Kalacaklar da gideceklerde belli. F.Bahçe maçından sonra yollarımızı ayıracaklarımızla konuşacağız. Yerlerine gençleri koyacağız. Takıma dönecekler var. Yol haritamız şekillenmiş durumda.”

        ‘GÖNLÜM SADİ HOCA’YLA DEVAMDAN YANAYDI’

        “Öyle kadromuz var ki 5 tane teknik adam görmüş. Sorun tek başına teknik direktör değil. Gönlüm isterdi ki sezon sonuna kadar Sadi Tekelioğlu Hoca ile devam edelim. Onunla konuştuk, altyapıyı istedi. Canlı yayında söyledi. Bu sorunlu yapı içinde o günlerde ‘ne olur Sadi Hoca değişsin’ diye Trabzonspor kamuoyunda da baskı vardı. Asıl problem buydu.”

        ‘UEFA’NIN ÖNÜNE ACI REÇETEYI KOYDUK’

        “UEFA’ya 4 yıllık iş planı sunduk. Bu mali yönden gerçekten acı bir reçeteydi. Var olan 500 milyonluk borçtan kurtulup, kulübün UEFA kriterlerine göre ayakta kalması için olağanüstü başarılı bir çalışma yürütmemiz gerekiyor. Ekonomik iş planını devreye sokup ceza almayacağımızı düşünüyorum. Kulübümüz ekonomik anlamda uçurumun kenarında.”

        ‘MEN DIŞINDA HER CEZA GELEBİLİR’

        “Planlarımızı başarabileceğimiz ile ilgili UEFA ekibinde olumlu bir kanaat oluştuğuna inanıyorum. Umut ediyorum ki Avrupa’dan men almadan bu işi atlatabiliriz. Ancak başka cezalar da var. Avrupa gelirlerinde kesinti olabilir, onu çok önemsemiyorum. 500 bin Euro’nun depozit olarak kalması olabilir. Transferde yasak, kısıtlama olabilir.”

        SALİH, ‘PSİKOLOJİM BOZULDU’ DEMİŞ

        Hakem Deniz Ateş Bitnel’e kırmızı göstermesi çok konuşulan Salih Dursun’un oynamamasıyla ilgili yerel basında “Trabzon, TFF ile anlaşma mı yaptı?” spekülasyonları çıkmıştı. Konuyla ilgili konuşan Usta, “Salih dedi ki ‘psikolojim bozuldu, kendimi toparlamaya çalışıyorum.’ Dolayısıyla Salih kendi durumu nedeniyle son maçta yer almadı” dedi.

        ‘AKYAZI STADI’YLA İLGİLİ ENDIŞELERİM VAR’

        “Akyazı Stadı sezona yetişmek zorunda. Burayı TOKİ yapıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı da işin içinde. Fiziki anlamda bu stadın o tarihe yetişmesinde çok küçük de olsa endişe yaşamıyor değilim. Bu stadın yetişmesi hayati önem taşıyor.”

        ‘FENERBAHÇE’YLE ŞİKE SÜRECİ DIŞINDA SORUNUMUZ YOK

        “Hafta sonu oynanacak olan maçta, tüm Türkiye’ye şu mesajı verebileceğimize inanıyorum: Bizim F.Bahçe ile olan sorunumuz şike süreci ile ilgili sorundur. Taraftar olarak saha içiyle saha dışını ayrı şekilde değerlendirmeliyiz. Ne zaman Trabzonspor taraftarı sahanın içinde kendini bulursa kaybeden biz oluyoruz. Halbuki haklıyız. Bu süreçte F.Bahçe’yle yakınlaşmaya özel ilgi olması beklenmez. Bu sürecin bizim açışımızdan olması beklenen sonuçları gerçekleşmeden bu kırgınlığın, bizim tarafımızdan ‘haydi yeşil zeytin dalı, buyrun Fenerbahçe yönetimi stada gelin’ gibi bir durum, bu beklenir bir şey değil.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ