Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Giray Bulak: "Trabzon için kurtuluş maçı" - Trabzonspor Haberleri

        Aralarında Trabzonspor'un da bulunduğu birçok takımı çalıştıran deneyimli teknik direktör, 24 Nisan Pazar günü oynanacak Trabzonspor-Fenerbahçe maçını değerlendirdi.

        Trabzonspor'un ligde hedefi kalmadığı için amacının Fenerbahçe maçından galip ayrılmak olduğunu ifade eden Bulak, şöyle konuştu:

        "Hak eden kazansın, inşallah sahada centilmence maç oynanır. Galatasaray takımı nasıl Fenerbahçe derbisini bir 'kurtuluş maçı' olarak gördüyse, Trabzonspor da bu maça aynı gözle bakıyor. Trabzonspor'un ligde hedefi kalmadığı için tek amacı Fenerbahçe'yi engelleyebilmektir."

        Gençlerbirliği ile yapılan son maçta Trabzonspor'un sergilediği performansın iyi olmadığını vurgulayan Bulak, her şeye rağmen Fenerbahçe'yi Trabzon'da çok zor bir müsabakanın beklediğini ifade etti.

        "BEŞİKTAŞ BİR ADIM ÖNDE"

        Kimsenin lig bitmeden veya puansal anlamda matematiksel olarak garantilemeden 'şampiyon olduk' diyemeyeceğini vurgulayan Giray Bulak, son 5 haftaya 5 puan önde giren Beşiktaş'ın şu anda bir adım önde olduğunu kaydetti.

        Bulak, "Niye Beşiktaş büyük bir avantaj içerisinde? En azından Gökhan Töre tekrar sahaya döndü. Biliyorsunuz Ouaresma olmadığı zaman Kerim Frei'ı kullanıyorlardı. Şimdi Gökhan Töre'nin de gelmesi bir parça Beşiktaş'ta işleri daha rahatlattı. Sahada kendi işini görebilecek bir Beşiktaş var. Ben Beşiktaş'ı daha şanslı görüyorum ama unutmamak lazım ki arkadan da çok güçlü bir Fenerbahçe geliyor." diye konuştu.

        "TRABZONSPOR UEFA'YLA BOĞUŞUYOR"

        Trabzonspor'un son üç yılını "kayıp" olarak gördüğünü aktaran Giray Bulak, yüksek miktarda borcu olan kulübün söz konusu dönemde 60'a yakın oyuncu transfer ettiğini, 7-8 teknik adam değiştirdiğini, 15-20 yöneticinin istifa ettiğini ve yeni bir kongre yapıldığını dile getirdi.

        Bordo-mavili kulübün UEFA ile sıkıntılı bir dönem yaşadığını anlatan Bulak, "Trabzonspor bunun üstesinden nasıl gelecek? Şimdi UEFA'yla boğuşuyor. Transferde kısıtlama görebilir. Bu borçları bir takvime bağlayıp ödemesi gerekir. Çünkü yabancı oyuncuya borcunuz oldu mu UEFA gözünüzün yaşına bakmıyor. Eski başkan bu kadar borca soktu kulübü hiçbir şey bilmeden ve şu anda da ortaya yok. Trabzonspor dertleriyle baş başa kaldı. Şu andaki yönetim de bununla boğuşuyor." diyerek sözlerini tamamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ