Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Galatasaray, Bursaspor'a konuk oluyor - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında yarın deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak.Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda yapılacak müsabaka saat 20.00'de başlayacak.

        Süper Lig'in 31. haftasına 44 puanla 6. sırada giren Galatasaray, 38 puanla 10. sırada yer alan Bursaspor'a konuk olacak. Sarı-kırmızılı takım, sezonun ilk yarısında İstanbul'daki maçta rakibini 3-0 yendi.

        Galatasaray'da yarınki müsabaka öncesinde Wesley Sneijder ve Aurelien Chedjou'nun sakatlıkları bulunuyor. Sarı-kırmızılı ekipte kart cezaları sona eren Hakan Kadir Balta, Yasin Öztekin ve Ryan Donk, Bursaspor maçında forma giyebilecek.

        Galatasaray takımında gelecek haftaki Beşiktaş derbisi öncesi sarı kart ceza sınırında bulunan tek isim ise Fernando Muslera.

        DEPLASMANDA KAZANAMIYOR

        Bu sezon özellikle dış sahalarda oynadığı maçlarda sonuca gitmekte zorlanan Galatasaray, deplasmandaki son 11 karşılaşmayı galibiyetle tamamlayamadı.Ligdeki son deplasman galibiyetini 7. haftada Medipol Başakşehir'i 2-0 yenerek elde eden sarı-kırmızılı takım, ardından Fenerbahçe (1-1), Çaykur Rizespor (3-4), Kasımpaşa (2-2), Beşiktaş (1-2), Kayserispor (1-1), Osmanlıspor (2-3), Mersin İdmanyurdu (1-2), Gaziantepspor (0-2), Gençlerbirliği (1-1), Eskişehirspor (3-4) ve Antalyaspor'a (2-4) üstünlük sağlayamadı.Galatasaray, Bursaspor maçıyla deplasmanda kazanamama serisini sonlandırarak, moral bulmak istiyor.

        HAMZAOĞLU'NA KARŞI İLK KEZ

        Sarı-kırmızılılar, eski teknik direktörleri Hamza Hamzaoğlu'na karşı, takımdan ayrılışının ardından ilk kez rakip olacak. Geçen sezon başına geçtiği Galatasaray'la 3 kupa kaldıran Hamzaoğlu ile bu sezonun 11. haftasında yollar ayrılmıştı. Bursaspor, genç teknik adamın göreve geldiği 16. haftadan sonra çıkış yakalamıştı.

        BURSA'DA EV SAHİBİ ÜSTÜN

        Bursaspor, evinde Galatasaray ile yaptığı maçlarda galibiyet sayısında rakibine 17-13 üstünlük sağladı.

        Bursa'da yapılan 16 lig karşılaşması da beraberlikle sonuçlandı, Galatasaray'ın 49 golüne karşılık, Bursaspor 46 gol attı. Geçen sezon Bursa'da yapılan lig maçında Galatasaray 2-0 galip geldi.

        FARKLI SKORLU GALİBİYETLER

        Galatasaray, Bursaspor karşısında ligdeki en farklı galibiyetini 1999-2000 ve 2013-2014 sezonlarında kendi sahasında 6-0'lık skorlarla aldı. Sarı-kırmızılı ekip ayrıca, 1998-1999 sezonunda da 5-0'lık galibiyete imza attı.

        Bursaspor ise Galatasaray karşısında en farklı skorlu galibiyetini, 2001-2002 sezonunun ilk yarısında Bursa'da yapılan karşılaşmada 5-0'lık skorla elde etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ