Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Real Madrid Atletico Madrid maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Şampiyonlar Ligi finali - Futbol Haberleri

        Şampiyonlar Ligi'nde final heyecanı yaşanıyor. İspanya'nın iki ezeli rakibi Real Madrid ile Atletico Madrid finalde kıyasıya mücadele edecek. Peki Real Madrid Atletico Madrid maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Şampiyonlar Ligi finali hakkında detaylar..

        Şampiyonlar Ligi tarihinin en başarılı takımı Real Madrid, 14. finalinde 11. şampiyonluğunu elde etmeye çalışacak. Atletico Madrid de 3. kez finale kaldığı turnuvada ilk şampiyonluğuna ulaşmanın hesaplarını yapıyor.

        REAL MADRİD-ATLETİCO MADRİD MAÇI NE ZAMAN?

        İspanya'nın iki ezeli rakibi Real Madrid ile Atletico Madrid'in kıyasıya mücadele edeceği Şampiyonlar Ligi'nde final heyecanı başlıyor.Real Madrid-Atletico Madrid final maçı 28 Mayıs Cumartesi günü (TSİ) saat 21.45'te başlayacak.

        2015-2016 sezonu ile birlikte 61. sezonu olan Şampiyonlar Ligi'nde final maçı, İtalya'nın Milano şehrindeki Giuseppe Meazza Stadyumu'nda oynanacak. Çekişmeli geçecek olan final maçı TRT 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        Final karşılaşmasında İngiliz hakem Mark Clattenburg düdük çalacak. Clattenburg'un yardımcılıklarını Simon Beck ve Jake Collin yapacak. Dördüncü hakemlik görevini Macar Viktor Kassai'nin üstleneceği maçta Anthony Taylor ve Andre Marriner ise ilave yardımcı hakemler olacak.

        RONALDO FİNALDE OYNAYACAK MI?

        Dünyanın farklı medya kuruluşlarından 200'den fazla medya çalışanının katıldığı basın toplantısında konuşan Real Madrid Teknik Direktörü Zinedine Zidane, Takımda ufak sakatlık problemleri bulunan Cristiano Ronaldo, James Rodriguez ve Alvaro Arbeloa'nın maça kadar hazır olacağını, sadece Raphael Varane'nin oynayamayacağını belirtti.

        EN GOLCÜSÜ RONALDO

        Real Madrid'in UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki en golcü ismi Portekizli Cristiano Ronaldo'ydu.

        Kupada takımına 16 gol kazandıran Ronaldo, kendisine ait 17 gollük Şampiyonlar Ligi'nde bir sezonda en fazla gol atan oyuncu rekorunu Atletico Madrid karşısında geliştirmeye çalışacak.

        Başkent ekibinde Karim Benzema 4, Nacho, Dani Carvajal, James Rodriguez, Mateo Kovacic, Luka Modric ve Jese birer gol kaydetti. Eflatun-beyazlıların turnuvadaki diğer golünü ise Manchester City'den Fernando kendi kalesine attı.

        REAL MADRİD İLE ATLETİCO MADRİD'İN AVRUPA'DA 7. RANDEVUSU

        UEFA Şampiyonlar Ligi finaline çıkacak iki İspanyol ekibi Real Madrid ile Atletico Madrid, Avrupa kupalarında 7. kez karşılaşacak.

        İtalya'nın Milano kentinde yarın oynanacak final maçı öncesi, Avrupa kupalarındaki randevularda Real Madrid'in rakibine karşı üstünlüğü dikkati çekiyor. İki takımın önceki 6 maçında Real Madrid, 4 defa sahadan galip ayrıldı. Atletico Madrid'in bir kez galip geldiği Avrupa randevuları, bir defa da berabere sonuçlandı. Bu maçlarda Real Madrid'in 9 golüne, Atletico Madrid 4 golle karşılık verdi.

        Real Madrid, Avrupa'nın bir numaralı kupasında, 1959'da Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası adıyla oynandığı dönemde yarı final ilk maçında rakibini 2-1 mağlup etti. Rövanşta Atletico Madrid'in 1-0 galip gelmesiyle deplasman golü kuralının olmadığı gerekçesiyle tekrar maçı oynandı. Tekrar maçında Atletico'yu 2-1'lik skorla geçen Real Madrid, tur atladı.

        İki takımın Avrupa'da bir sonraki randevusu, 55 yıl sonra gerçekleşti. 2014'te Şampiyonlar Ligi finalinde normal süresi 1-1 biten maçta Atletico Madrid'i uzatmalarda 4-1 yenen Real Madrid, kupayı müzesine götürdü.

        Geçen sezon da Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde eşleşen iki İspanyol ekibinin mücadelesinde Real Madrid, 1-0 ve 0-0'lık sonuçlarla yoluna devam etti.

        REAL MADRİD, BU SEZON LİGDE KAZANAMADI

        Bu sezon iki takımın İspanya Birinci Futbol Ligi'ndeki (La Liga) maçlarında Atletico Madrid üstün taraf olarak göze çarptı.

        Atletico Madrid ile Real Madrid arasında 7. haftada oynanan mücadele, Karim Benzema ve Luciano Vietto'nun karşılıklı golleriyle 1-1 berabere tamamlandı.

        Ligin ikinci yarısındaki 26. hafta maçında ise Atletico Madrid, rakibini deplasmanda Antoine Griezmann'ın golüyle geçti.

        REAL MADRİD, KENDİ ÜLKE TAKIMLARINA KARŞI ÜSTÜN

        Real Madrid'in Avrupa kupalarında İspanyol ekipleriyle oynadığı maçlarda üstünlüğü dikkati çekiyor.

        Atletico Madrid maçı ile Avrupa kupalarında kendi ülke takımlarıyla 19. kez karşılaşacak Real Madrid, önceki 18 randevuda rakiplerine karşı 10 kez galip geldi.

        Avrupa'da İspanyol takımlarıyla 5 kez berabere kalan Real Madrid, 3 defa da sahadan mağlup ayrıldı. Bu maçlarda 37 gol kaydeden Real Madrid, kalesinde 16 gole engel olamadı.

        ATLETİCO MADRİD'İN AVRUPA'DA İSPANYOLLAR İLE 20. RANDEVUSU

        Son yıllarda yükselişe geçen Atletico Madrid, Avrupa kupalarında kendi ülke takımlarıyla 20. kez karşılaşacak.

        Önceki 19 karşılaşmada 8 galibiyet, 4 beraberlik elde eden Atletico, 7 mücadeleden ise mağlup ayrıldı. Bu karşılaşmalarda 26 gol atan Atletico Madrid, kalesinde 21 gol gördü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ