Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Osmanlıspor Osmanlıspor: 5 - Zimbru: 0 goller ve maç özeti - Futbol Haberleri

        Moldova ekibi karşısında maça çok hızlı başlayan ev sahibi ekip 16 ve 25'te Umar'ın biri penaltıdan olmak üzere attığı iki golle soyunma odasına deyim yerindeyse turu cebine koyarak gitti. 90 dakika boyunca rakibine nefes aldırmayan Mor-Beyazlılar, 50'de maçın yıldızı Umar Aminu'yla durumu 3-0'a getirdi.

        74'te Erdal Kılıçarslan ve 83'te Rusescu ile iki gol daha bulan Osmanlıspor sahadan 5-0'lık galibiyetle ayrılarak adını bir üst tura yazdırdı.

        RAKİP NOMME KALJU

        Osmanlıspor, 3. turda Maccabi Haifa'yı penaltılarla saf dışı bırakan Estonya ekibi Nomme JK Kalju ile eşleşti.

        OSMANLISPOR: 5 - ZIMBRU: 0

        STAT: Osmanlı

        HAKEMLER: Mitja Zganec, Tomaz Klancnik, Andraz Kovacic (Slovenya)

        OSMANLISPOR: Karcemarskas, Vrsajevic, Numan Çürüksu, Prochazka, Pinto, Mehmet Güven, Musa Çağıran (Dk. 13 Engin Bekdemir-Dk. 38 Erdal Kılıçaslan), Umar, Ndiaye, Delarge, Webo (Dk. 75 Rusescu)

        ZIMBRU: Rusu, Jardan, Luan, Emerson Feliciano, Moreira, Zagaevschii (Dk. 57 Anton), Erick (Dk. 46 Spataru-Dk. 75 Fernandes), Bruno, Lima, Fortes, Damaşcan

        GOLLER: Dk. 16 (Penaltıdan), Dk. 25 ve Dk. 50 Umar, Dk. 74 Erdal Kılıçaslan, Dk. 83 Rusescu (Osmanlıspor)

        SARI KARTLAR: Dk. 24 Erick, Dk. 27 Luan, Dk. 46 Emerson Feliciano (Zimbru), Dk. 47 Umar (Osmanlıspor)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        15. dakikada gelişen Osmanlıspor atağında Delarge'nin ceza alanına yaptığı ortada defanstan seken top Umar'ın önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda kaleye giden topu rakip takım oyuncusu eliyle engelleyince hakem penaltı noktasını gösterdi.

        16. dakikada penaltı atışını gole çeviren Umar takımını 1-0 öne geçirdi.

        25. dakikada Engin Bekdemir'in sağ taraftan altıpas içine yaptığı ortada Umar topu ağlara gönderdi: 2-0

        34. dakikada Engin Bekdemir sağ kanattan getirdiği topu ön direkteki Webo'ya aktarmak istedi ancak kaleci Rusu yatarak tehlikeyi önledi.

        45. dakikada rakip takım sahasından çıkmaya çalışırken, kaptığı topla ceza yayı önüne gelen Ndiaye'nin vuruşunda, kaleci Rusu meşin yuvarlağa sahip oldu.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        50. dakikada Webo'nun pasıyla hareketlenen Umar rakibini geçtikten sonra kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve hat-trick yaptı: 3-0

        69. dakikada Webo'nun ceza alanı içinde rakibini geçtikten sonra ceza alanı dışına gönderdiği topa gelişine Delarge'ın sert vuruşunda, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

        74. dakikada sağ kanattan Vrsajevic'in altıpas içine gönderdiği topu Erdal Kılıçaslan düzgün bir vuruşla filelerle buluşturdu: 4-0

        83. dakikada rakibinden kaptığı topla ceza alanına giren Rusescu, üzerine gelen kalecinin yanından meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 5-0.

        MAÇTAN NOTLAR

        UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunun rövanşında Osmanlıspor ile Zimbru arasında yapılan mücadele öncesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olanlar için saygı duruşunda bulunuldu.

        "BÜYÜK İŞLERİ YALNIZCA BÜYÜK MİLLETLER YAPAR"

        Osmanlı Stadı'ndaki karşılaşma öncesi iki takımın oyuncuları ve hakemler saha ortasında omuz omuza vererek 1 dakikalık saygı duruşu yaptı. Saygı duruşu sırasında tribünlerde Türk bayrakları açıldı.

        Karşılaşmanın başlamasıyla taraftarlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde tezahürat yaptı. Maraton tribününde "Milli irade yenilmez" ve "Büyük işleri yalnızca, büyük milletler yapar" şeklinde ifadelerin bulunduğu pankartlar yer aldı.

        OSMANLISPOR'UN SAHASINDAKİ İLK AVRUPA SINAVI

        Osmanlıspor, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanşında Moldova temsilcisi Zimbru ile yaptığı karşılaşma ile tarihinde ilk kez sahasında Avrupa kupası maçı oynadı. Osmanlı Stadı, bu müsabakayla tarihinde ilk kez bir Avrupa kupası maçına ev sahipliği yaptı.

        OSMANLISPOR'DA 2, ZIMBRU'DA TEK DEĞİŞİKLİK

        Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Moldova'daki ilk maça göre kadroda 2 oyuncu değişikliğine gitti.

        Akçay, ilk karşılaşmada orta sahada görev verdiği Lawal'ın yerine cezası sona eren Musa Çağıran'ı, sol bekte de Muhammed Bayır'ın yerine Tiago Pinto'yu görevlendirdi.

        Zimbru Teknik Direktörü Flavius Stoican ise takımında 1 değişiklik yaptı. Stoican, ilk maçta forma verdiği Emerson'un yerine ilk 11'de De Barros'a şans tanıdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ