Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Abdullah Avcı: "Çok keyifsiz bir maç oldu" - Rams Başakşehir Haberleri

        Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı maçın ardından şunları söyledi:

        "Maç öncesi planlarımız vardı, düşüncelerimiz vardı ama tutmadı. Oyun şöyle başladı... 1 haftadır futbolda yaratılan iklim sonrası, Fenerbahçe için bu maç kader maçı gibi gösterildi. 35 dakika bir kaos oyunu oynandı. Fauller çok oldu. Top 52 dakika oyunda kaldı. Fenerbahçe 23, biz 18 faul yapmışız. Topu yere indirdik, Mossoro baskıda değil yerde aldı topu. Rakip sahada oynadık sonrasında. Rakip 8 şut atmış, biz 7 atmışız. Oyun kalitesi düşüktü. İklim ne yazık ki buna müsaade etmiyor. 16 hafta kala Fenerbahçe için final havasına sokuldu bu maç. Böyle gelişemiyoruz, başarılı olamıyoruz. Baskının, agresifliğin, sertliğin olduğu, oyunun olmadığı bir maç oldu."

        REKLAM

        "BU MAÇTAN DOLAYI ÖZÜR DİLİYORUM"

        "Gelenlere bu maçtan ötürü özür diliyorum. Biz bir yerde mağlup olabilrdik. Fenerbahçe, 7 puan gerimizdeydi, 4 puana düştü. Fenerbahçe bizi ciddiye aldı, maçın sonlarında vakit geçirdiler. Yolumuza gelecek hafta Bursaspor maçında devam edeceğiz. Caiçara girer girmez etkili oldu. Cengiz'i ortaya alıp önünü açtık. Doğru zamanda doğru yerlere oynuyor. Performansı önümüzdeki hafta daha iyi olacak diye düşünüyoruz."

        BASIN TOPLANTISI

        Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Oyundaki planımız 2 türlü baskı üzerineydi. Bağlantıyı önden kesip bizim solumuza yönlendirmekti. Zaman zaman bu bağlantıyı kesemediğimizde, merkeze yönlendirmek vardı. Ancak özellikle 1 haftadır oluşturulan iklim, rakibimizin final maçı havasında sahaya çıkması, ilk 35 dakika kaos futbolu oynanması şeklindeydi. Bu bölümde mağlup duruma düştük. Bu bölümden sonra biraz daha topu indirip, Mossoro'nun baskıdan kurtulmasıyla daha rahat oynadık. İkinci yarıda 45-65 arası, rakip sahada daha etkili olduk. İki takım adına da oyun kalitesi olarak son derece kötü kalitedeydi. 'Kazanmak için her yol mubah' mantalitesi bizim ülkemizin bir gerçeği. Bir gün bir yerde kaybedecektik ve burada kaybettik. Sonuna kadar oyunun içinde olduk. Son bölümde Fenerbahçe vakit geçirmek için bekledi. Bu da bizim ciddi bir takım olduğumuzu gösterir. Bizim için yarış devam ediyor. Bir yerde kaybedecektik. Lige haftalık olarak bakıyoruz. Takımda dalgalanmalar olacağını düşünmüyorum. Zihinsel olarak çok iyi durumdayız. Eğer rakibimiz için, bizimle oynanacak olan karşılaşmaya final maçı gözüyle bakılıyorsa, bundan daha güzel bir şey olamaz. Bu durum, bizim saygıyı hak ettiğimizi gösteriyoruz. Ancak oynanan oyun ve maç için özür dileriz" dedi.

        REKLAM

        "ŞAMPİYONLUKTAN HİÇ BAHSETMEDİM"

        Ligin başından bu yana şampiyonluk kelimesini telaffuz etmediğini belirten tecrübeli teknik adam, "Ben bu zamana kadar şampiyonluktan hiç bahsetmedim. Bugün fark 10 puan da olsaydı bunu söylemeyecektim. İki senedir 59 puan topluyoruz. Bugün ligin en fazla gol atan takımıyız. Bizim gördüğümüz saygı, şampiyonluktan daha önemli" dedi.

        Avcı, tecrübeli futbolcu Emre için de, "Emre bugün Türkiye Ligi'nde 300. maçına çıkmış çok değerli bir futbolcudur. Saygıyı hak eden bir isimdir" ifadesini kullandı.

        "ÇOK KÖTÜ BİR FUTBOL İZLEDİK"

        İki takımın da sahada çok kötü bir görüntü ortaya koyduğunu söyleyen Avcı, "İki takım da bugün çok kötü oynadı. Ne Fenerbahçe, ne de biz üstünlük kuramadık. Bugün atan kazanacaktı, ya da berabere bitecekti. Fenerbahçe attı ve kazandı. Fenerbahçe için final maçı algısı oluşturuldu. Bu algı, ligin sonunda olur. Ligin 18. haftasında final maçı olmaz. Hem bizim adımıza, hem de Fenerbahçe adına çok keyifsiz bir maç oldu. Fenerbahçe seyircisi kazandığı için memnundur ancak oyun olarak memnun değildir" dedi.

        Son olarak video hakem uygulaması hakkında da konuşan Abdullah Avcı, "Teknoloji bu işin içine girince iki taraflı bakmak gerekir. Futbolun doğasının bozulması ya da futbol endüstrisinin gelişmesinin takibi. Video hakem uygulaması da bu doğrultuda incelenip karar verilecektir" diyerek sözlerini tamamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ