Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor Galatasaray maçı saat kaçta, ne zaman, hangi kanalda? GS TS maçı saat kaçta? - Trabzonspor Haberleri

        Şampiyonluk yarışında kıyasıya mücade eden Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Trabzonspor ile karşılaşacak. Lider Beşiktaş ile arasında 8 puan fark olan Sarı-Kırmızılı takım, deplasmanda Trabzonspor'u yenerek puan farkını kapatmak istiyor. Peki Trabzonspor - Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? Detaylar haberimizde...

        TRABZONSPOR - GALATASARAY MAÇI SAAT KAÇTA, NE ZAMAN?

        Trabzonspor ile Galatasaray, Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu 25. haftasında karşı karşıya geliyor. Trabzonspor - Galatasaray maçı 18 Mart Cumartesi günü saat 19.00'da başlayacak. Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde Halis Özkahya'nın yöneteceği karşılaşma beIN Sports kanalından canlı yayınlanacak.

        REKLAM

        Özkahya'nın yardımcılıklarını Kemal Yılmaz ve Mehmet Cem Hanoğlu yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Serkan Tokat olacak.

        GALATASARAY, DEPLASMANDA GALİBİYETLE AYRILMAK İSTİYOR

        Ligde son iki haftada Antalyaspor ile Gençlerbirliği maçlarını 3-2'lik skorla ve son dakika golleriyle kazanan sarı-kırmızılı ekip, zorlu Trabzonspor deplasmanından da 3 puanla dönmenin hesaplarını yapıyor.

        Sezonun ilk yarısında Trabzonspor ile Türk Telekom Arena'da yapılan maçı 1-0 kaybeden sarı-kırmızılılar, rakip sahada kazanarak ligdeki çıkışını sürdürmeye çalışacak.

        TUDOR VE BRUMA SAHAYA DÖNÜYOR

        Galatasaray'ın 23. haftadaki Antalyaspor maçında hakem tarafından tribüne gönderilen teknik direktör Igor Tudor ve çift sarı karttan kırmızı kartla oyundan atılan Bruma, Trabzonspor maçıyla yeniden takıma dönecek.

        Bir maç cezaları nedeniyle ligde 24. haftadaki Gençlerbirliği müsabakasında görev yapamayan Tudor ve Bruma, bordo-mavili ekibe karşı sahadaki yerini alabilecek.

        REKLAM

        CEZA SINIRINDA 3 İSİM

        Sarı-kırmızılı takımda Trabzonspor müsabakası öncesi 3 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

        Seçuk İnan, Eren Derdiyok ve Nigel de Jong, bugün oynamaları ve sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecekler.

        SAKATLARIN FAZLALIĞI DÜŞÜNDÜRÜR

        Galatasaray'da Igor Tudor'un göreve gelmesinin ardından son dönemde yaşanan sakatlıkların fazlalığı dikkati çekerken, Trabzonspor müsabakası öncesi de takımda eksikler bulunuyor.

        Trabzonspor maçı öncesi Eren Derdiyok, Aurelien Chedjou, Hakan Balta ve De Jong'un tedavileri devam ediyor.

        Sarı-kırmızılı ekipte Ahmet Çalık ve Semih Kaya'nın takımla çalışmalara başlaması ise teknik heyetin yüzünü güldürdü.

        GALATASARAY İLE TRABZONSPOR 123. RANDEVUDA

        Galatasaray ile Trabzonspor bugün oynayacakları maçla birlikte 123. kez karşı karşıya gelecek.

        REKLAM

        İki ekip arasında, Trabzonspor'un lige yükseldiği 1974-1975 sezonunda başlayan 44 yıllık rekabette yapılan resmi ve özel 122 karşılaşmanın 56'sını Galatasaray, 39'unu Trabzonspor kazandı. 27 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere geride kalan karşılaşmalarda Galatasaray 160 kez rakip fileleri havalandırırken, bordo-mavililer ise 132 kez gol sevinci yaşadı.

        LİGDE GALATASARAY ÖNDE

        Süper Lig'de yapılan 87 karşılaşmanın 39'unu sarı-kırmızılı takım kazanırken, 27 maçta ise gülen taraf Karadeniz ekibi oldu. 21 karşılaşma berabere sonuçlandı. Lig maçlarında Galatasaray 113, Trabzonspor ise 95 gol attı. Bu sezonun ilk yarısında iki takım arasında İstanbul'da oynanan maçı bordo-mavili ekip 1-0 kazanmıştı.

        TRABZON'DAKİ MAÇLAR

        İki ekip arasında Trabzon'da oynanan lig karşılaşmalarında ev sahibi Trabzonspor'un, galibiyet sayısında rakibine bir farkla üstünlüğü bulunuyor. Bordo-mavililer, evindeki 43 maçta Galatasaray'ı 17 kez yenerken, sarı-kırmızılı takım ise bordo-mavilileri 16 kez mağlup etmeyi başardı. Trabzon'daki 10 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor'un sahasındaki 50 golüne, Galatasaray 54 golle karşılık verdi.

        FARKLI GALİBİYETLER

        REKLAM

        Galatasaray, Trabzonspor karşısında en farklı skorlu galibiyetini 26 Mayıs 2001 tarihinde İstanbul'daki lig maçında 4-0'lık sonuçla aldı. Trabzonspor ise 5 Ağustos 1978'de İstanbul'daki özel maç ile 1 Ekim 1995'de Trabzon'daki lig karşılaşmasında Galatasaray'ı 4-1 yendi. 15 Kasım 1998'de İstanbul'da Trabzonspor'un 5-3 kazandığı lig maçında filelere giden toplam 8 gol, taraflar arasındaki en gollü karşılaşma olarak kayıtlara geçti.

        LİGDEKİ SON 13 MAÇ

        Trabzonspor ile Galatasaray arasında ligde yapılan son 13 maçta alınan sonuçlar şöyle:

        2011-2012

        Trabzonspor - Galatasaray: 0 - 3

        Galatasaray - Trabzonspor: 1 - 1

        Trabzonspor - Galatasaray: 2 - 4

        Galatasaray - Trabzonspor: 0 - 0

        2012-2013

        Trabzonspor - Galatasaray: 0 - 0

        Galatasaray - Trabzonspor: 2 - 0

        2013-2014

        Galatasaray - Trabzonspor: 2 - 1

        Trabzonspor - Galatasaray: 1 - 4

        2014-2015

        Galatasaray - Trabzonspor: 0 - 3

        Trabzonspor - Galatasaray: 2- 1

        2015-2016

        Trabzonspor-Gaatasaray:0-1

        Galatasaray-Trabzonspor:2-1

        2016-2017

        Galatasaray-Trabzonspor: 0-1

        TRABZONSPOR'DA HEDEF GALİBİYET

        2017 yılında ligde oynadığı 8 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik alarak başarılı bir performans ortaya koyan bordo-mavililer, Avrupa kupalarına katılma iddiasını sürdürme yolunda sarı-kırmızılı takımı mağlup etmeyi hedefliyor.

        REKLAM

        Ligin ikinci bölümünün en fazla puan toplayan ve yenilgisiz tek takımı olan Karadeniz ekibi, yeni stadındaki ilk büyük maçında taraftarlarına galibiyet hediye etmenin mücadelesini verecek.

        Karadeniz ekibinde Slovak futbolcu Jan Durica, sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek.

        Trabzonspor'un Galatasaray maçına Onur Recep Kıvrak, Pereira, Uğur Demirok, Medjani, Mas, Okay Yokuşlu, Onazi, Olcay Şahan, N'Doye, Castillo ve Rodallega 11'i ile çıkması bekleniyor.

        Bordo-mavililerde, zorlu maç öncesi Onur Recep Kıvrak, Uğur Demirok, Aytaç Kara, Mustafa Akbaş, Rodallega, Pereira, N'Doye ve Yusuf Yazıcı olmak üzere 8 oyuncu kart sınırında bulunuyor. Bu futbolcular kart görmeleri halinde 26. haftadaki Çaykur Rizespor maçında takımda yer alamayacak.

        TARAFTARLARDAN BÜYÜK İLGİ

        Medical Park Arena'daki ilk 3 maçını ortalama 22 bin taraftara oynayan bordo-mavililerin, Galatasaray karşılaşmasını ise tamamen dolu tribünler önünde oynaması bekleniyor.

        41 bin 461 seyirci kapasitesi bulunan Medical Park Arena'da biletlerin büyük bölümünün tükendiği belirtildi. Sadece VIP tribününde az sayıda biletin kaldığı, bunun da gün içerisinde bitmesinin beklendiği belirtildi.

        REKLAM

        Karşılaşmada 2 bin sarı-kırmızılı taraftar da kendilerine ayrılan tribünden maç izleme imkanı bulabilecek.

        GALATASARAY MAÇLARININ GOLCÜSÜ MEDJANİ

        Trabzonspor'a devre arasında İspanya'dan tekrar dönen Cezayirli oyuncu Carl Medjani, daha önceki dönemde Galatasaray'a attığı gollerle dikkati çekmişti.

        Savunmada Durica'nın yokluğunda stoperde forma giymesi beklenen Medjani, 2014-2015 sezonunun ilk yarısında İstanbul'da Galatasaray karşısında alınan 3-0'lık galibiyette rakip filelere 2 gol gönderdi. Medjani, ikinci yarıda da 1-1 eşitlikle devam eden karşılaşmanın 84. dakikasında attığı golle Trabzonspor'un 2-1 galip gelmesini sağladı.

        BU SEZONKİ GOL N'DOYE'DAN

        Trabzonspor, bu sezon ligin ilk yarısında Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 mağlup ederken, gol Dame N'Doye'dan gelmişti.

        Senegalli futbolcu, geçen hafta Akhisar Belediyespor karşısında alınan 3-1'lik galibiyette de 2 gol kaydetmişti.

        YANAL TRABZONSPOR'DA, GALATASARAY'A SON MAÇLARDA KAYBETMİYOR

        REKLAM

        Trabzonspor, teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde, Galatasaray ile oynadığı son maçlarda yenilmedi.

        Sezon başında üçüncü kez göreve getirildiği bordo-mavili takımda en iyi dönemini geçiren Yanal, Galatasaray karşısında son 4 maçta kaybetmedi.

        Bordo-mavililer, bugüne dek teknik direktör Yanal'ın görev yaptığı dönemde Galatasaray ile 7 lig maçında karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Karadeniz ekibi, 3 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı.

        İki takım arasında genelde denk sonuç çıkmasına rağmen bordo-mavililer, Yanal ile son 4 maçta rakibine üstünlük kurdu.

        Yanal'ın ilk döneminde Trabzonspor, 2007-2008 sezonunda Galatasaray'a kendi evinde ve deplasmanda 1-0 mağlup oldu.

        2008-2009 sezonunda Galatasaray'a 3-0 yenilen bordo-mavililer, 19 Ekim 2008 yılında yapılan bu maçın ardından Ersun Yanal ile rakibine kaybetmedi.

        2008-2009 sezonundaki ikinci maçta Galatasaray ile Trabzon'da 1-1 berabere kalan Karadeniz ekibi, ikinci dönemindeki 2014-2015 sezonunda rakibini sahasında 3-0, deplasmanda 2-1 yendi.

        REKLAM

        Trabzonspor, bu sezonun ilk yarısında deplasmanda sarı-kırmızılı takımı 1-0 mağlup ederek, rakibi karşısında iyi sonuçları sürdürdü.

        Öte yandan yeni stadı Medical Park Arena'da oynadığı 3 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik alan Trabzonspor, 270 dakikadır sahasında gol yemiyor.

        "PLANLARIMIZI BİR MAÇ ÜZERİNE YAPMIYORUZ"

        Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, gelecek planlaması adına önemli bir süreç yaşadıklarını belirterek, Galatasaray maçının da bu süreçte oynayacakları karşılaşmalardan biri olduğunu söyledi.

        Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, bordo-mavili kulübü sağlam temeller üzerine oturtmak için çalıştıklarını belirterek, "Göreve geldiğimiz günden beri yoğun ve sıkıntılı bir dönem yaşadık. Ligin ilk yarısında yaşadıklarımız herkes tarafından bilinen bir süreç. Ligin ikinci yarısına iyi başlangıç yaptık. Destek olan ve emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Trabzonspor olarak gelecek sezon planlaması yapan ve bu doğrultuda hareket eden bir kulüp. Bu yolda alacağımız saha sonuçları da önemli bir rol oynayacaktır. Önümüzde Galatasaray maçı var. Taraftarlarımızın muhteşem desteğiyle yeni stadyumumuzda oynayacağımız bu önemli maçta galip gelen taraf olmak istiyoruz" dedi.

        REKLAM

        Gelecek sezon planlaması adına önemli bir süreç yaşadıklarını belirten Usta, "Galatasaray maçı da yaşadığımız bu önemli süreçte oynayacağımız karşılaşmalardan biri. Fazla bir anlam yüklememek lazım. Gereğinden fazla anlam yüklendiğinde doğru sonuçların ortaya çıktığına inanmıyorum. Camiamız ve bizler için elbette önemli müsabaka ama biz planlarımızı bir maç üzerine yapmıyoruz. Galatasaray ile cumartesi günü oynayacağımız maç ne ilk ne de son maç olacak. Trabzonspor'un gelecek sezon zirvede olmasını sağlayacak kadronun inşasının temelleri için gayret ediyoruz" açıklamasını yaptı.

        Beşiktaş'ı tebrik etti, ince mesaj gönderdi

        Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, dün akşam UEFA Avrupa Ligi'nde Olympiakos'u 4-1 mağlup ederek çeyrek finale kalan Beşiktaş'ı tebrik ederken, gelecek sezonla ilgili de ince bir mesaj gönderdi. Usta, kendisine ait sosyal medya hesabından, "Uzun ince yolun son virajına giren Beşiktaş camiasını tebrik ederim. Bu sene gidebileceğiniz kadar ilerleyin, seneye bizim 50. yılımız" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ