Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Beşiktaş'a uçtu - Futbol Haberleri

        DIŞ transferde bugüne dek Sporting Lizbon’dan Şilili sol kanat oyuncusu Rodrigo Tello ve Ankaraspor’dan kaleci Hakan Arıkan’ı renklerine bağlayan Beşiktaş, Fenerbahçe’nin sağ kanat oyuncusu Mehmet Yozgatlı’yı da 2 yıllığına kadrosuna kattı... Teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın, "İyi bir sağ kanat oyuncusuna ihtiyacımız var. Mehmet Yozgatlı bu mevkii için ideal isim. Eğer alabilirsek bize çok faydalı olur" şeklindeki sözleri üzerine harekete geçen Beşiktaş yöneticileri Celal Kolot ve Mario Berk, sarı lacivertli futbolcuyla görüşüp, transfer teklifinde bulundular.

        Menajeriyle de görüşüldü

        Fenerbahçe ile sözleşmesi sona eren Mehmet Yozgatlı, "Şartlarda anlaşırsak gelirim. Menajerimle görüşün" cevabını verince, Kolot ve Berk dün öğleden sonra menajer Haluk Canatar ile bir araya geldi. Yaklaşık 3 saat süren görüşme sonucunda taraflar anlaşmaya varırken, son söz için iş futbolcuya kaldı. Deneyimli oyuncuyla da yapılan görüşmelerden istediği yanıtı alan siyah beyazlılar, son yıllarda ezeli rakibinden kopardığı 6. oyuncuyu da bünyesine katmış oldu.

        Sıkıntı çekmem

        Schalke 04’ün de peşinde koştuğu Mehmet Yozgatlı’nın konuyla ilgili olarak yakınlarına, "Hiçkimse alıştığı düzeni bozmak istemez. Ancak, Fenerbahçe yönetimi bugüne dek sözleşmemi yenilemeyince ben de diğer kulüplerden gelen teklifleri değerlendirmeye aldım. Beşiktaş, Türkiye’nin en büyük kulüplerinden biri. Bana son derece güzel bir teklifle geldiler. Yapılan görüşmelerde anlaşmaya vardık. Kartal’a geldiğim için çok mutluyum.

        Beşiktaş’ta herhangi bir sorun yaşayacağımı sanmıyorum, çünkü orada çok sayıda arkadaşım var. Mustafa Doğan, İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Ali Güneş ve Murat Şahin’le sürekli görüşüyorum. Yöneticileri de beni çok iyi karşıladı" dediği belirtildi.

        Büyüklerin gözdesi

        1979 yılında Almanya’da doğan Mehmet Yozgatlı, daha önce İstanbulspor, Galatasaray ve Adanaspor’da forma giydi. Beşiktaş’a transfer olan Yozgatlı, 3 büyük kulüpte forma giyen yedinci Türk futbolcu oldu. Daha önce de Refik Osman Top, Ali Soydan, Saffet Sancaklı, Ahmet Yıldırım, Emre Aşık, Sergen Yalçın, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş takımlarında oynamıştı. 3 defa B, 6 defa Ümit, 1 defa da A Genç Milli Takım’da oynayan 1.81 metre boyundaki Mehmet Yozgatlı, bu sezon Fenerbahçe’de 17 lig maçında görev aldı, 2 gol attı.

        Kartal’daki 6’NCI Fenerbahçeli

        SON yıllarda Fenerbahçe ile bağlarını koparan futbolcuların ikinci durağı genelde Beşiktaş oluyor. Siyah beyazlıların anlaşmaya vardığı Mehmet Yozgatlı, önümüzdeki sezon Beşiktaş’ın kadrosunda yer alan 6’ncı Fenerbahçeli futbolcu olacak. Murat Şahin, Fahri Tatan, Mert Nobre, Ali Güneş ve Mustafa Doğan daha önce sarı lacivertli takımda görev yapan isimler. Beşiktaş, son 3-4 yıl içerisinde daha önce sarı lacivertli takımda forma giyen Tayfur Havutçu, Tayfun Korkut, Ahmet Yıldırım ve Emre Aşık’a da kapılarını açmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ