Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Bu kez gidiyor! - Futbol Haberleri

        HTSPOR.COM / ÖZEL HABER

        İngiliz Daily Mail gazetesi, "özel haber" olarak Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich'in "Guus'u geri getirin" sözlerini manşete taşıdı. Haberde, "Abramovich'in sabrı, Carlo Ancelotti'nin sezonu kupasız tamamlamasının ardından tükendi ve Hiddink'i Stamford Bridge'e getirmek için harekete geçti" denildi.

        Haberde, "Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea'nin elenmesinin ardından Ancelotti gidecek, istediği anda da Hiddink göreve gelecek. Abramovich, Ancelotti'nin yerine yeni isimleri getirebilir; ancak en iyi seçenek Hiddink" yorumu yapıldı.

        Hollandalı teknik direktörün 2009'da Stamford Bridge'de görev yaptığı 3 aylık dönemde Abramovich'i etkilediği belirtilirken Hiddink'in takıma FA Cup'ı kazandırdığı ve Chelsea'nin Şampiyonlar Ligi yarı finalinde de Barcelona'yı yendiğini hatırlattı.

        Kaptan John Terry başta olmak üzere önde gelen isimlerin o dönemde Hiddink'in görevde kalmasını istediği kaydedilirken, buna karşın Hollandalı çalıştırıcının Türkiye'yle anlaştığı ve Türk milli takımıyla da bu süreçte sözleşmesini sonlandırmak istemediği kaydedildi.

        YENİ SEZONDA CHELSEA'DE

        Bu hafta Hollanda'da çıkan haberlerde Ajax'a dönme teklifi yapılan Hiddink'in bunu reddettiği hatırlatılırken, Abramovich'in bu kez Hiddink'i geri getirmeye kararlı olduğu, yeni oyuncular için yüklü bir bütçe ödemek pahasına deneyimli teknik adamı takımın başına getireceği kaydedildi.

        Gazetenin haberinin sonlarında ise, "Bir Chelsea kaynağı, Hiddink yüzde 80 Chelsea'nin başında olacak" yorumu yer aldı.

        HIDDINK İLE RIJKAARD BULUŞUYOR MU?

        Daily Star gazetesi ise bugünkü sayısında "Guus Hiddink kulübün bütün transferlerden sorumlu ismi olacak ve kulübün genel direktörlüğünü yapacak. Marco van Basten ile Frank Rijkaard'dan birisi ise Carlos Ancelotti'ye bağlı olarak Chelsea menajerliğine getirilecek" haberine yer verdi.

        Hiddink'in Chelsea için en iyi isimler olarak van Basten ile Rijkaard isimlerini Abramovich'e önerdiği kaydedilirken, iki ismin de takım çalıştırmamasının avantaj olacağı belirtildi. İki ismin de Hiddink'le çalışmaktan endişe duymayacağı vurgulandı.

        OYUNCULAR "MOURINHO VE HIDDINK" DEDİ

        Daily Mirror gazetesi ise, oyuncuların Roman Abramovich'e Jose Mourinho'yu takımın başına getirmesi tavsiyesinde bulunduğu haberine yer verdi. Haberde, oyuncuların "Ancelotti'nin kovulması durumunda Mourinho'nun getirilsin, Chelsea'ye kazanma mantalitesini sadece "Özel Biri" lakaplı Portekizli teknik adamın geri getirebilir" dedikleri öne sürüldü.

        Abramovich'in Mourinho ile arasında geçmişte zaman zaman gergin anlar yaşandığına vurgu yapılırken, göreve getirilecek olan Hiddink'in ikili arasında köprü görevi yapabileceği vurgulandı.

        Gazete, soyunma odasındaki bir ismin "Oyuncular, Carlo'nun gitmesini ve Jose ile Guus'un birlikte göreve gelmesini istiyorlar" dediğini de haberine taşıdı.

        HIDDINK ADAYLAR ARASINDA İLK SIRADA

        Telegraph gazetesi de aynı yönde bir habere yer verirken, "Chelsea sezon sonunda Carlo Ancelotti'yi kovarsa, Hiddink göreve getirilecek aday isimler arasında ilk sırada yer alacak" ifadelerini kullandı.

        64 yaşındaki Hollandalı menajerin Türk milli takımını çalıştırdığı hatırlatırken, "Hiddink bu kez tam zamanlı olarak Chelsea menajeri olacak" denildi.

        Chelsea'nin olası adayları arasında Liverpool'un eski çalıştırıcısı Rafael Benitez ismi de olduğu kaydedilirken, bir diğer aday olarak da "Minik Mourinho" olarak adlandırılan Porto teknik direktörü Andre Villas-Boas ismi haberde yer aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ