Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Diyarbakır Spor Böylesi ne görüldü ne de duyuldu! - Futbol Haberleri

        Mehmet KAYAHAN/ DİYARBAKIR (AHT)

        Yabancı futbolcu için Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu tarafından kulübe ihtarname çekildi.

        Bank Asya 1'inci Lig'den 2'inci Lig'e düşen kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olan Diyarbakırspor'da skandalların ardı arkası kesilmiyor. 1,5 yıllık opsiyonlu anlaştığı ve resmi sözleşme imzaladığı Euloge Ahodikpe'yi hiç bir resmi müsabaka oynatmadan FIFA'lık oldu.

        Sözleşme imzaladığı ve hiç oynatmadan ülkesine geri gönderdiği futbolcunun 120 bin TL alacağı olduğunu öne sürerek FIFA'ya başvurmasıyla Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözümkurulu tarafından kulübe ihtarname çekilerek savunma istendi.

        "HİÇ OYNATMADAN FİFA'LIK OLDU"

        28 Ocak 2010 tarihinde Diyarbakır'a getirilerek 1,5 yıllık sözleşme imzalanan ancak futbolcuyu hiçbir resmi müsabakada oynatmadan ülkesine gönderen Diyarbakırspor'da başı derde girdi. Sözleşmenin feshedildiği ancak Türkiye Futbol Federasyonu'na bildirilmediği için bu olayın yaşandığı kaydedildi.

        Diyarbakırspor'dan toplam 120 bin Avro para talebinde bulunan Euloge Ahodikpe'yla ilgili son karar Diyarbakırspor'un yapacağı savunmanın ardından belli olacak. 1983 Fransa doğumlu Togo asıllı futbolcuyu 1,5 yıllık opsiyonlu olarak renklerine bağlamıştı.

        TFF BORCU 7 MİLYON TL

        Futbolcu alacakları konusunda geçen sezonun devre arasında transfer yasağı yaşayan ve futbolcu alacaklarını ödeyemediği için, TFF'ye başvurup ayrılmamalarıyla ligin ikinci yarısında A2 takımı futbolcularıyla tamamlayan ve şu an takımda futbolcu bulunamadığı Diyarbakırspor'un Türkiye Futbol Federasyonu'na olan futbolcu borcu ortaya çıktı.

        Transfer yasağının bulunduğu Yeşil kırmızılı kulüpte, Türkiye Futbol Federasyonuna olan net borcun 7 milyon TL olduğu öğrenildi. Diyarbakırspor bu borcu ödeyemezse yeni sezon için transfer edeceği futbolculara lisan çıkartamayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ