Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig küme düşme cezası iptal, İbrahim Akın'ın lisansı iptal - TFF, türkiye kupası, gaziantepspor, Mehmet Ali Aydınlar, Metris Cezaevi, Türkiye Futbol Federasyonu, İbrahim Akın, küme düşme cezası - Futbol Haberleri

        Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Kupası'nın 2011-2012 sezonu için yayın ve isim hakkının verildiği törenin ardından Mehmet Ali Aydınlar, gündemdeki konular hakkında önemli açıklamalar yaptı.

        Metris Cezaevi'nden tahliye olduktan sonra Gaziantepspor ile anlaşan İbrahim Akın hakkında konuşan Aydınlar, "İbrahim Akın'a lisans vermeyeceğiz, nasıl verelim? Adı şike ile anılıyor. Dava bitmeden lisans veremeyiz" dedi.

        Mehmet Ali Aydınlar, Futbol Disiplin Talimatı'nın 58. maddesi hakkında "Küme düşmenin kaldırılmasını ben de istiyorum" şeklinde görüş belirttiği iddialarıyla ilgili de konuştu.

        Başkan Aydınlar "Ziraat Türkiye Kupası öncesinde yapılan sohbette 'Futbol Disiplin Talimatı'nın 58. maddesini ben de yanlış buluyorum. Ancak soruşturma sürdüğü sırada değiştirilmesi doğru değil. Bu maddede şike yapanla, şikeye teşebbüs eden; teşvik primi alan ile buna teşebbüs eden de aynı cezaya çarptırılıp küme düşüyor. Bunların ayrı kategorilendirilmesi gerekiyor' ifadelerini kullandım. Ayrıca bugüne kadar hiçbir ortamda 'Küme düşürülmesinin kalkmasını ben de istiyorum' şeklinde bir ifadem olmamıştır" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ