Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer tarihi şike davasında 3. gün, iddianame, futbolda şike - Futbol Haberleri

        Mahkemenin 3. günü itibariyle yine iddianamenin okunmasına devam edildi. Duruşma, iddianamenin 351. sayfasının okunmasıyla bugüne ertelendi.

        İddianameyi TRT spikerleri Hakan Kıra, Muammer Demiröz ve Ömer Faruk Zora dönüşümlü olarak okuyor.

        Tarihi şike davası, 20 Şubat Pazartesi gününden itibaren İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde görülecek. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci dün, "Önümüzdeki hafta Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cuma günü Çağlayan'da duruşma olacak" demişti. Başkan Ekinci ayrıca, avukatların savunmalarını CD ve DVD ortamında vermeleri halinde duruşmaların hızlanacağını da sözlerine eklemişti.

        TARAFTAR YOK, KATILIM AZ

        Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi önüne dün olduğu gibi taraftarların gelmediği, duruşma salonunda da önceki 2 celseye göre katılımın az olduğu gözlendi.

        EKİNCİ'DEN HAVUTÇU'YA BRAGA TEBRİĞİ

        Duruşma başlamadan önce Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Tutuksuz sanıklardan Tayfur Havutçu'yu Braga galibiyeti sebebiyle tebrik etti. Ekinci, tutuksuz sanık Tayfur Havutçu'yu da Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Portekiz ekibi Braga'yı deplasmanda 2-0 yendiği maçı kast ederek, ''Tayfur Bey, Beşiktaş'ı tebrik ediyoruz'' şeklinde konuştu. Bu arada Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş duruşma öncesi mahkeme salonunda bulunan tutuklu sanıkların büyük bölümüyle tek tek tokalaştı ve görüştü.

        BİZ MAÇ SATACAK KADAR...

        Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz basın mensuplarının olduğu bölüme gelerek 4-3 Fenerbahçe'nin galibiyetiyle sonuçlanan Sivasspor maçı sırasında şeref tribününden stada doğru eliyle yaptığı 4 işaretinin yanlış anlaşıldığını dile getirerek konuya ilişkin yazılanlara tepki gösterdi.

        Otakmaz, “Emniyette o hareketi bana sordular. 'Her neyse polis sorar ama Savcı sormaz' dedim. Savcılıkta da aynı soru sorulunca iyice sinirlendim. 'Her neyse hakim sormaz' dedim ama hakim de aynı soruyu sordu. O yetmiyormuş gibi bir de cezaevine girdiğimde gardiyanın ilk sorusu da 'Abi o işaret ne anlama geliyor' oldu" dedi. Eliyle yaptığı 4 işaretinin yanlış anlaşıldığını ifade eden Otyakmaz, "Biz şike yapmak için maçtan önce konuşup anlaşmadık ama şeref tribününde 2 dakikada anlaştık da ve ben 4 işareti yaptım öyle mi? Biz maç satacak kadar o.... çocuğu muyuz" tepkisini dile getirdi.

        AZİZ YILDIRIM BOMBALADI!

        Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci tarafından verilen kısa arada basın mensuplarıyla konuştu. Aziz Yıldırım çok sert açıklamalarda bulundu.

        İşte o Yıldırım'ın sert sözleri!

        ÖNE GELİN DE YÜZÜNÜZÜ GÖRELİM

        Fenerbahçe yöneticisi Murat Özaydınlı mahkemeyi takip etmek üzere Silivri'ye geldi. Tutuksuz yargılanan Göksel Gümüşdağ ve Serdal Adalı'nın avukatları da mahkeme salonunda... Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, duruşma salonunda arka sıralarda oturan tutuklu sanıklara espirili şekilde "Öne gelin de yüzünüzügörelim" dedi. Tutuklu sanıklardan Bülent İşçen ameliyat olması sebebiyle ilk 2 gün olduğu gibi bugün de mahkemeye katılmadı. Duruşmaya aralarında Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Bülent Uygun ve Olgun Peker'in bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı. Tutuksuz sanıklardan ise eski futbolcu Ümit Karan ve Beşiktaş Sportif Direktörü Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 6 tutuksuz sanık ise duruşmada yerini aldı.

        ARADAN ÖNCE 273. SAYFAYA GELİNDİ

        Davanın 3. duruşmasına öğle arası verildi. İddianamenin 273'üncü sayfasının okunmasının tamamlanmasının ardından duruşmaya saat 13.30'a kadar ara verildi. İddianamenin okunması sırasında Aziz Yıldırım'ın dikkatlice dava dosyasından bazı bölümleri incelediği görüldü.

        OTYAKMAZ: SİGARAYI BIRAKABİLSEM

        Aranın ardından basın mensuplarının bulunduğu bölüme gelen tutuklu sanık Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, soru üzerine, "Sağlımız yerinde. Bir de sigarayı bırakabilsem, Organize'ye teşekkür edeceğim" dediği duyuldu. Sanıklar arada bir süre yakınlarıyla selamlaştı. Yıldırım'ın ise avukatlarıyla görüştüğü gözlendi. Bir süre sonra salon görevliler tarafından boşaltıldı.

        PEKER: HER ŞEYİ AÇIKLAYACAĞIM

        "1 numaralı sanık" Olgun Peker de gazetecilerin bulunduğu bölüme gelerek, ''Benim savunmamda çok bilinmeyen şeyler olacak. Çok dikkatlice takip edin. Bilmediğiniz çok şey var. Pazartesi günü her şeyi açıklayacağım'' diye konuştu.

        SALONDA DUYGU DOLU ANLAR

        Aranın ardından iddianame yeniden okunuyor... Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, saat 15.15'te tutuklu sanıklarla ailelerinin bir araya gelmesi için 5 dakika izin verdi. Ama bunu15-20 dakika olarak değerlendiren sanıklar ile yakınları, oldukça duygusal anlar yaşadı. Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu; eşleri ve çocuklarıyla hasret giderdi. Aziz Yıldırım da kardeşi Acar Yıldırım'ın çocuklarıyla bir süre sohbet etti.

        "SİZ DE Mİ YILDIRIM'IN YAKINISINIZ"

        Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Ali Koç'a "Siz de mi Aziz Yıldırım'ın yakınısınız?" diye espri yaptı. Ali Koç da "Evet" yanıtını verdi. Ali Koç'un, Şekip Mosturoğlu ile hararetli konuşması ve bazı belgeleri incelemesi de dikkati çekti.

        YILDIRIM: SAĞ KOLUM BİRAZ SIKINTILI

        Davanın 3. duruşmasında iddianamenin 323. sayfasına kadar okunması tamamlandı. Duruşmaya yemek arası verildi. Bu sırada basın mensuplarının bulunduğu bölüme doğru gelen Aziz Yıldırım, bir sandalyeye oturarak habercilerle sohbet etti. Yıldırım "İddianameyi dinlediniz mi ne anladınız? Sürekli talimat verdiğimi söylüyorlardı. Tapelerde bir tane bile talimatıma rastladınız mı? Bir konuşmama rastladınız mı?" dedi. Bir basın mensubunun "Sağlığınız nasıl başkanım" sorusuna ise Yıldırım "Sağ kolum biraz sıkıntılı; problem var" diye yanıt verdi.

        YILDIRIM: ERZİK BAŞKAN MI OLUYOR?

        Yıldırım, ayrıca basın mensuplarına, "Şenes Erzik başkan oluyormuş. Haberiniz var mı?" diye sordu.

        O sırada basın mensuplarının yanına gelen tutuklu sanık Abdullah Başak, "Benim için menajer yazmışlar gazetelerde. Hangi futbolcunun menajeriyim. Bu kadar yargısız infaz olur mu? Ben bir çıkayım, Erman Toroğlu'nun CD'sini yayınlayacağım, Kıbrıs'taki CD'sini'' ifadelerini kullandı. Verilen ara sırasında Aziz Yıldırım ile Bülent Uygun, Abdullah Başak'ın kilosu ile ilgili espri yaptı. Uygun, "Çok zayıfladı. Geldiğinde de 155 kiloydu, şimdi de... 156 olursa jandarma imdat" diye espri yaptı.

        İDDİANAMEDE 337. SAYFA KRİZİ

        Tutuklu sanık Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya, verilen arada Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin yanına giderek spikerlerin okuduğu ile kendilerine verilen iddianame arasında farklılık bulunduğunu söyledi. Avukatlara verilen iddianamenin 337. sayfasında bazı kısımların bulunmadığını söyleyen Kaya, bu durumu Başkan Ekinci ile görüştü. Başkan Ekinci ise bunun üzerine iddianameyi inceledi. Başkan Ekinci, "İddianamede yanlışlık yok. Format farkı bulunuyor. Bir iki sayfa eksik çıkmış sanırım. Fiziki olarak mahkememize gönderilen ıslak imzalı iddianame şu an spikerlerin okuduğudur. İddianame doğrudur, herhangi bir sıkıntı yoktur" dedi.

        KAYA: İDDİANAME ACELEYE GELMİŞ

        Avukat Kaya, gazetecilerin yanına gelerek "Tahmince içerik farklılığından ziyade savcılığın 2 farklı iddianame yazdığını düşünüyorum. Hâkimlik ve avukatlık hayatımda ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum. Bu iddianame aceleye gelmiş. Kasten yapılmış diyemem ama özensizlik var. Savcılığın bu durumu açıklamasını istiyorum. Bize verilen iddianamenin 337. sayfasında bazı sanıklar arasındaki telefon görüşmeleri bulunmuyor. Ancak mahkemede bulunan ve okunan iddianamede söz konusu telefon görüşmeleri yer alıyor" diye konuştu.

        Duruşma, iddianamenin 351. sayfasının okunmasıyla bugüne ertelendi.

        FARKLI NE VAR?

        İddianamenin savunma avukatlarında bulunmayan versiyonunda sanıklardan Bülent İşcen’in Aziz Yıldırım’a Sivas maçından önce “Sivas’a giderek futbolcularla Fenerbahçe maçında yapacakları şikeyle ilgili fiyat konuşacaklarını” söylediği iddia ediliyor. İşcen, Trabzonspor’un da Sivaslı oyunculara teşvik primi vermek üzere arayışta olduğunu belirtiyor. Yıldırım’la görüştükten sonra Ahmet Çelebi’yi arayan İşcen, “Bak şimdi telefon açtı. ‘Abi sen merak etme’ dedim. Bizim maçtan üç gün önce gidecek kampta kalacak’ dedim. O her şeye muvaffak olacak dedim” ifadelerini kullanıyor.

        TARİHİ ŞİKE DAVASININ 2. GÜNÜNDE NELER YAŞANDI?

        AZİZ YILDIRIM'IN SAVUNMASI KAÇ SAYFA?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ