Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor-Fenerbahçe - Trabzonspor Haberleri

        Trabzonspor-Fenerbahçe maçı öncesi İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Trabzon Vali Yardımcısı Aziz Mercan’ın başkanlığında Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar ve Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Çebi’nin katılımıyla yapılan toplantıda yarınkimaçta alınacak güvenlik tedbirleri ele alındı. Emniyet Müdürlüğü, Fenerbahçe ile oynanan olaylı lig maçında ortaya çıkan aksaklıkları göz önünde bulundurmayı kararlaştırdı. Özellikle içeriye sokulan meşaleler ve sahaya atılan çakının yarattığı olumsuzlukların önüne geçmek için kapı aramalarında özel güvenlikçilerin yanı sıra gerekirse polisler de görev alacak. Samsun maçında taraftarların lavaş ekmeğin arasına meşale koyarak stada sokmasından dolayı seyircilerin yanlarında getirdikleri yiyeceklerin içleri bile aranacak.

        KAMERA SAYISI ARTIRILIYOR

        Ayrıca sahaya yabancımadde atanları tespit etmek için kullanılan polis kameralarının ilk maçta meşale dumanları nedeniyle görüşünün sıfıra inmesi ve görüntülerden yararlanılamaması nedeniyle, tribünlerin üst kısımlarını da görebilecek şekilde yeni kameralar yerleştirilecek. Stadyumdaki büfe sahipleri ile yapılan toplantıda ise satılan suların kapakları alınarak seyirciye verilmesi, kapalı su şişelerinin verilmemesine dikkat edilmesi istendi. Fenerbahçe’nin havalimanı, otel ve stadyuma gideceği güzergahlarda da tedbirler üst seviyede olacak. Üstgeçit ve viyadüklerin üzerine polisler yerleştirilerek taraftar gruplarının toplanması önlenecek.

        ZARAR VERMEYİN

        Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, taraftara mesaj gönderdi. Yavaş, her türlü güvenlik tedbirini aldıklarını, herhangi bir olayın meydana geleceğini düşünmediğini belirtirken, “Trabzonspor taraftarının takımına ve şehrine zarar verecek her türlü eylemden sakınacağını ümit ediyorum” dedi.

        HTSPOR/ HALUK AYYILDIZ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ