Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray 12 Mayıs'taki Fenerbahçe-Galatasaray maçından sonra çıkan olaylar nedeniyle tutuklanan Hasan Cem Çiçek ve Ediz Bilal Yakışan tahliye edildi. Böylece davada tutuklu sanık kalmadı - Galatasaray Haberleri

        HT SPOR / Ahmet Selim Kul

        12 Mayıs'ta Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan Spor Toto Süper Final maçında çıkan olaylar sonrası açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü. Tutuklu sanıklar Hasan Cem Çiçek ve Ediz Bilal Yakışan da tahliye edildi. Böylece davada tutuklu sanık kalmadı

        Kadıköy 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen 2'si tutuklu 10 sanığın "Görev yapmakta olan polise görevini yaptırmamak için direnmek" ve "Kamu malına zarar vermek" suçlarından yargılandığı dava öncesi Kadıköy Adliyesi önünde bir grup Fenerbahçe taraftarı "Adalet?" yazılı pankart açarak slogan attı. Tutuklu sanıkların cezaevi aracıyla adliyeye gelişi sırasında taraftarlar alkışlar ve sloganlar atmaya devam etti. Duruşmayı izlemek üzere Fenerbahçe yöneticilerinden Şekip Mosturoğlu, Yasemin Merçil, Deniz Tolga Aytöre ve Yalçın Haker de adliyeye geldi.

        BİRİ BEŞİKTAŞLI, BİRİ GALATASARAYLI

        Ancak davayla ilgili "ilginç" ama çok önemli bir detay vardı... O da şu; tutuklu yargılanan 2 taraftardan birinin Beşiktaşlı ve diğerinin ise Galatasaraylı olmasıydı. Tutuklu yargılanan ve İstanbul dışında ikamet eden Ediz Bilal Yakışan savunmasını yaparken Beşiktaşlı olduğunu ve yeğenleriyle beraber Kadıköy'e maçı izlemeye gittiğini beyan etti. Facebook profilinde Beşiktaş'a dair birçok paylaşımda bulunan Yakışan'ın “Vapura binmek için iskeleye gidiyordum. Bu sırada kargaşada kaybettiğim yeğenimi yerde gördum. Kaldırıp büfeye götürdüm. Yeğenimi götürürken 5 polis yeğenimi darp etti. Yalvardım bıraksınlar diye. Bu yüzden beni de aldılar. 5 saat tutanaksız polis aracında bekledim. O haldeyken bir kağıt uzatıp 'Bunu imzala geç' dediler. Salıvereceklerini düşündüğüm için imzaladım. Ben benzin istasyonunda hiç bulunmadım. Fenerbahçeli bile değilim ben” diyerek sözlerini tamamladı.

        BENZİN İSTASYONUNUN MÜDÜRÜ 16 TEMMUZ'DA ÖLMÜŞ

        Bunun üzerine Hakim'in, benzin istasyonunun yerini bilip bilmediğini sorması üzerine bilmediğini belirten Yakışan, benzin istasyonu müdürünün kendisini teşhis etmesini bir türlü anlayamadığını da ifade etti. İddianamede Fenerbahçe şampiyonluğu kaybettiği için sinirlenip ve üzülüp olay çıkaran şüpheli olarak gösterilen Yakışan'ın avukatı da müvekkilinin Beşiktaşlı olduğunu belirtti. Beşiktaş taraftarı olan, yeğenleriyle maçı izlemek için İstanbul'a gelen ve iskeleden gözaltına alınıp hiç bulunmadığı Kızıltoprak'taki olaylardan dolayı 3 aydır hapis yatan Ediz Bilal Yakışan'ın savunması esnasında rahat tavırları dikkat çekti. Öte yandan teşhis yapan benzin istasyonu müdürünün 16 Temmuz günü kalp krizi geçirerek hayata gözlerini yumduğu öğrenildi.

        BEŞİKTAŞ KOMBİNESİNİ GÖSTERDİ

        Saha dışında yaşanan olaylar nedeniyle yargılanan sanıklardan sadece 2 tanesi, mahkemede Fenerbahçeli olduğunu belirtti. Hasan Cem Çiçek'in avukatı müvekkilinin Galatasaray taraftarı olduğunu dile getirdi. Hasan Cem Çiçek de maça gitmediğini; biber gazından sığınmak için camiye sığındığını ve burada kendinden yardım isteyen birine yardım ederken gözaltına alındığını ifade etti. Öte yandan İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü'nde eğitim gören Atakan isimli bir başka sanık ise kendisinin Beşiktaşlı olduğunu belirtti ve mahkeme heyetine kombine kartını sundu.

        "SU ALIRKEN BENİ KOVALADILAR"

        Kadıköy Anadolu Lisesi civarında oturduğunu belirten Atakan, “Olaylar bittikten sonra dışarı çıktım. Boynumda puşi var diye gözaltına aldılar” diyerek kendini savundu. Batuhan Tuncer isimli şüpheli ise benzin istasyonunun karşısından su alırken polis tarafından kovalanıp camiye sığındığını ve burada dayak yerken Hasan Cem Çiçek'ten yardım istediğini ve o sırada henüz arabaların çevrilmediğini belirtti. Musalla taşının yanında gözaltına alındığını belirten ve Hasan Cem Çiçek'in de “Bırakın genç çocuk, o yapmamıştır” demesi üzerine gözaltına alındığını ifade eden Tuncer kendini bu sözlerle savundu.

        "BEŞİKTAŞLI'YIM, BABAMI MAÇA GÖTÜRDÜM"

        Deniz Çelik isimli sanık ise kendisinin asistan doktor ve Beşiktaşlı olduğunu ifade etmesinin ardından “Maçı izlemek için Bağdat Caddesi'ne babamı getirmiştim. Arabamızı benzin istasyonu çevresine park etmiştik. Arabayı almaya geldiğimizde babamla aramız açıldı. Polisin yanından geçeyim dedim. Beni gözaltına aldılar ve hızlıca yere fırlattılar. Bu sırada cam kırıkları elime girdi. Güvenli olsun diye polisin yanından geçiyordum ben” diyerek sözlerini tamamladı. Ayrıca sanıklardan birinin TSK'dan malulen emekli olduğunu, alkollü olduğu için biber gazı yiyince yalpaladığını ve hiçbir şeye zarar vermediği halde tutuklandığını ifade etti.

        O AKŞAM NE OLMUŞTU?

        Fenerbahçe ve Galatasaray 12 Mayıs 2012' de Kadıköy'de şampiyonluk mücadelesine çıkmış; maçın ardından polis ile taraftar arasında büyük olaylar yaşanmıştı. Olaylar sonrasında onlarca kişi gözaltına alınmış ve görülen ilk davada olaylar saha içi ve saha dışı olarak ikiye ayrılmıştı. Ayrıca tutuklanan 48 kişiden 46'sı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış sadece Ediz Bilal Yakışan ve Hasan Cem Çiçek benzin istasyonunun önünde polis arabası yakma şüphesiyle tutuklu olarak yargılanmalarına karar verilmişti.

        DAVADA BABA İSYANI

        Bu arada duruşma salonunda tutuklu yargılanan 2 sanıktan biri olan Bilal Yakışan'ın babası duruşma hakimine tepki gösterdi. Oğlu içeride yargılandığı halde kendisinin içeriye alınmamasını anlayamadığını belirten Yakışan, "Ben tutuklu Bilal Yakışan'ın babasıyım. Duruşma salonuna girmek istiyorum ama almıyorlar. Neden böyle yaptıklarını anlamıyorum. Kapıdan çevirdiler. Oğlumun suçsuz olduğuna inanıyorum. Olaylara karışmadığı halde fatura oğluma çıkarıldı. Adalet istiyoruz. Tahliye olmasını bekliyorum" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ