Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor Trabzonspor, Tahkim Kurulu'na gidiyor - Spor Haberleri

        Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas, Sivasspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle Trabzonspor'a verilen 5 maç seyircisiz oynama cezasını değerlendirdi. Cezayı çok ağır bulduklarını ifade eden Kafkas, "Trabzonspor ve Trabzonspor'un gerçek taraftarının böyle bir cezayı haketmediğini düşünüyoruz. Ama ortada hiçbirimizin tasvip etmediği ve inkar edeyemeyeceğimiz, bizi mahcup duruma düşüren, boynumuzun büküldüğü bir olay yaşandı. Dolayısıyla bu olaydan dolayı Trabzonspor'un ceza almasından dolayı doğal bir şey yok. Fakat bu kadar ağır olmasını açıksası beklemiyorduk. Tahkim Kurulu'na itirazımızı yapacağız" dedi.

        Tahkim Kurulu'ndan cezayı ciddi anlamda indirmesini beklediklerini söyleyen Kafkas, "Olayın başlangıcında ve devamındaki etkenleri çok iyi irdelemek gerekiyor. Disiplin Kurulu'nun, bu süre içerisinde bunu çok iyi değerlendirememiş veya eksik kalmış olabileceğini düşünüyoruz. Tahkim Kurulu'nun olayların başlangıcındaki ve devamındaki süreci göz önüne alırsa cezayı ciddi anlamda indireceğini düşünüyorum. Olaylar, bir seyircinin sahaya girmesiyle başladı. Daha sonra rakip takım oyuncuların darpları ve peşlerine koşmalarından sonra diğer seyirciler sahaya girdi. Bunu da hakem raporu da doğruluyor ki rakip takımdan 6 oyuncu disiplin kuruluna sevkedildi. Sivasspor'a verilen para cezası da düşünüldüğünde rakip takımın olaylarda tahriki olduğunu gösteriyor. Tüm bunlar dikkate alındığında Trabzonspor'un 5 maç seyircisiz oynama cezasıyla cezalandırılmasını çok ağır buluyorum" diye konuştu.

        Futbol Federasyonu'ndan maçın tescilini beklediklerini belirten Kafkas, "TFF'de yetkili kişiler son günlerde yaptıkları açıklamada karşılaşmanın hakemi Bülent Demirlek'in hatalı, maçı tatil etmesinin çok yanlış olduğunu, maçı bitirmesi gerektiğini beyan ediyorlar. Kurallar çok açık ve net. TFF yönetimi, hakemin tatil kararını uygun bulmadığı takdirde maçın tekrarına, kaldığı yerden oynatılmasına ya da tesciline de karar verebilir. Federasyonun yetkili kişilerinin de hakemin hatalı olduğunu kamuoyuna açıklamalarından sonra federasyonun bu maddeyi uygulaması yeterli. Biz Trabzonspor'un kayrılmasını değil, alınterimizin iade edilmesini istiyoruz. Federasyonun çifte standarda müsaade etmeyeceğine inancımız şu an hala devam ediyor, maçın tescilini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

        TRABZONSPOR TARAFTARI CENTİLMENDİR

        "Trabzonspor'da ne bir devlet memuru arkadaşımızın gözü kör oldu ne de tribünde bir ölüm vakası yaşandı. Bunlar hep İstanbul'da yaşandı" diyen Kafkas, "2-3 kişinin yaptığı hareketi Trabzon'a ve Trabzonspor'un gerçek taraftarına mal edemeyiz, onları cezalandıramayız. Trabzon'da tel örgüler kalkmış, Türkiye'ye iyi bir örnek olmuştur. Trabzon'un bu konuda adı çıkmış ateşli taraftarından dolayı. Trabzonspor taraftarı centilmen ve misafirperverdir. Olaylı Sivasspor maçında dahi 85. dakikaya kadar rakibin çok iyi top çevirmesi, beraberliği koruması seyircimiz tarafından alkışlanmıştır. Trabzonspor'un gerçek seyircisi bu. Trabzonspor'da ne bir devlet memuru arkadaşımızın gözü kör oldu ne de tribünde bir ölüm vakası yaşandı. Bunlar hep İstanbul'da yaşanmıştır. Nedense Trabzonspor'da olduğu zaman 'Trabzon cehennemi, Avni Aker cehennemi' nitelendirmesinde bulunuluyor. Avni Aker'de cehennem yoktur. Avni Aker'de iyi estiği zaman sadece Trabzonspor fırtınası eser" diye konuştu. Trabzonspor'un tribünlerden tel örgüler kalktıktan sonra 4 yıl boyunca en fazla 'mavi bayrak' ödülü alan kulüp olduğunu, o zamanki seyirci profili ile şu anki seyirci profili arasında bir fark olmadığını dile getiren Kafkas, sözlerini "Türkiye'ye böyle bir görüntü yaşattığımız için özür diliyoruz" diyerek noktaladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ