Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis WTA Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, İstanbul'da bu yıl ikincisi düzenlenen TEB-BNP Paribas WTA Championships Kadınlar Tenis Turnuvası'nı en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını söyledi - Tenis Haberleri

        Uluç, yaptığı açıklamada, Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen turnuvadan herkesin memnun kaldığını belirterek, ''Bu yıl ikincisini yaptık. Heyecanımız ilk günden biraz fazla oldu. WTA Başkanı Stacey Allaster de basın toplantısında ülkemiz için güzel şeyler söyledi. Bu hakikaten beni çok mutlu ediyor. Federasyon olarak biz bir takımız. Sadece ben değil, takım arkadaşlarımla birlikte bu organizasyonu en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Yüzümüzün akıyla çıkmaya çalıştık'' dedi.

        Bu tarz organizasyonların özellikle olimpiyat oyunlarına adaylıkta büyük önem taşıdığına kaydeden Ayda Uluç, ''Devletimizin çok büyük desteği vardı. Böyle organizasyonların olimpiyatlar için çok olması lazım. Ayrıca başarılı çıkmamız gerekiyor. Bu ülkemize güzel bir armağan oldu'' diye konuştu.

        "DÜNYANIN EN İYİ ERKEK SPORCULARINI İZLETTİRMEK DE ŞART OLDU"

        Başkan Uluç, teniste Türk seyircisine dünyanın en iyi 10 kadın sporcusunu izlettirdiklerini, artık en iyi erkek sporcuları da izlettirmenin şart olduğunu dile getirdi.

        Federasyon olarak zaten küçük çapta 102 uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptıklarını anlatan Uluç, şöyle konuştu:

        ''Bu turnuva gelecek yıl bittikten sonra WTA ile devam etmek istiyoruz. Ancak şu aşamada ATP turnuvası almamız şart oldu. Dünya sıralamasında ilk 10 sırada yer alan kadın sporcuları izlettirdiğimiz Türk seyircileri, en iyi erkek sporculardan mahrum bırakmak istemiyoruz. Çok iyi erkek sporcular var. Bir ATP turnuvası alıp dünya klasmanındaki en iyi erkek sporcularla devam etmeyi hedefliyoruz. Biz talebimizi ilettik. Ancak normal takvimde haftanın boşalması lazım. İstediğimiz zaman istediğimiz turnuvayı alamıyoruz. Haftaların hepsi dolu. Çalışıyoruz. İnşallah boş hafta bulup, erkek turnuvasını da alacağız. Ayrıca kadın turnuvalarıyla da devam edeceğiz.''

        "BU YIL SEYİRCİ MÜTHİŞTİ"

        Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Uluç, TEB-BNP Paribas WTA Championships'i bu yıl izlemeye gelen seyircilerin müthiş olduğunu ifade etti.

        Türk seyircisinin geçen yıl Rus tenisçi Maria Sharapova'yı desteklediğini hatırlatan Ayda Uluç, ''Bütün sporculara destek var, ama geçen yıl Sharapova'ya ilgi biraz daha fazlaydı. İlgi bu yıl Serena Williams'ın üzerinde oldu. Kendisi ilk defa Türkiye'ye geldi. Türk seyircisi de ilk defa onu gördü. Herkes çok mutlu oldu. Organizasyonun başarısı ve seyircinin mutluluğuyla ilgili çok telefon aldım'' diye konuştu.

        Turnuvanın Türk tenisine çok şey kattığını kaydeden Uluç, ''Bayram olmasına rağmen seyirci kapasitesi geçen yıldan çok fazla oldu. Artık herkes tenisle ilgileniyor. Herkes çocuğunu oynatmak istiyor. İnsanlar kulüplere yöneliyorlar. Anadolu'dan birçok insan tenis oynamayı istiyor'' dedi.

        Turnuvada finalin Serena Williams ile Maria Sharapova arasında olmasının yanı sıra diğer maçlardaki rekabetin hatırlatılması üzerine Uluç, şunları söyledi:

        ''İlk sekizde yer alan sporcular zaten birbirlerine yakınlar. Çok yakın tenisleri var. O gün biraz yorgun olduklarında performansları düşerse o anda maçı kaybediyorlar. Güzel maçlar oldu. Benim en sevindiğim şey seyircinin son dakikaya kadar salonda yer alması. Neredeyse saat 02.13 olduğu halde insanlar Sinan Erdem Spor Salonu'nda maçları izlemeye devam ediyordu. Türk seyircisi tenisi seviyor. Daha da güzel atmosfer oluşacak.''

        Geçen yılki turnuvayla bu seneyi karşılaştıran Uluç, ''Geçen yıl ilk olmanın heyecanı vardı. Bu sene güzel oldu, gelecek yıl daha da güzel olacak. Biz her yıl çıtayı yükseltmek düşüncesindeyiz'' ifadelerini kullandı.

        Turnuvaların yanı sıra sporcu ve antrenör eğitimine de büyük önem verdiklerini kaydeden Ayda Uluç, ''Genç sporcularımız çok iyi. İyi teknik kadrodan eğitim alıyorlar. Eskiden öyle değildi. Antrenör eğitimine önem vermeye başladık. 8-9 yaşından başlayarak anormal yaş gruplarımız var. Tenisi tabana yaymak federasyonun görevi. Sistemli ve programlı çalışma yapıldığında 70 milyonluk nüfustan mutlaka çok iyi sporcular çıkacak'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ