Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Türkiye Voleybolu Federasyonu'nun (TVF) yeni başkanının seçileceği 3. Olağan Genel Kurulu, 147 delegenin katılımıyla başladı. - Voleybol Haberleri

        Ankara Rixos Otel'de yapılan kurula, delegelerin yanı sıra TVF Başkanı Erol Ünal Karabıyık ve başkan adayı Ökan Mutlugil'in yanı sıra Avrupa Voleybol Konfederasyonu Başkanı Andre Meyer, eski devlet bakanlarından Ünal Erkan, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener, TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ile kulüp başkanları, yönetim kurulu üyeleri katıldı.

        Başkanlığını Teoman Yazgan'ın yaptığı Divan Kurulu'nun oylamaya sunulup kabul edilmesinden sonra gündemin uygulanmasına geçildi.

        Genel kurulun toplam 193 delegesi bulunuyor. Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Başkanı Andre Meyer, ''Umarım seçilecek başkanla da iyi ilişkilerimiz devam edecektir'' dedi.

        Ankara Rixos Otel'de devam eden Türkiye Voleybolu Federasyonu'nun (TVF) yeni başkanının seçileceği 3. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlık divanı, ilk olarak genel kurula konuk olan Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Başkanı Andre Meyer'i konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet etti.

        Andre Meyer, uluslararası bayan hakem kursu için Ankara'da bulunduğunu ve genel kurula da katılma şansı bulduğunu ifade ederek, iki başkan adayına da iyi şanslar diledi. Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ile her zaman iyi ilişkiler içinde bulunduklarını dile getiren Meyer, ''Umarım seçilecek başkanla da iyi ilişkilerimiz devam edecektir'' dedi.

        Meyer, Türk voleybolunun A Milli Takım düzeyindeki başarılarına övgü yaparak, şunları kaydetti: ''Organizasyonların yanı sıra, TVF'ye yıldızlar kategorisinde yaptığı çalışmalardan dolayı da teşekkür ederim. Yıldızlar, gelecek için çok önemli. Yıldız bayanlarda Avrupa ve dünya şampiyonluğunun ardından umarım yeni dünya şampiyonlukları gelecektir. Türkiye'ye, voleybolun gelişimi açısından yaptığı çalışmalardan ötürü tekrar teşekkür ederim. Lütfen bu şekilde devam edin, her zaman için CEV'e güvenip destek alabilirsiniz''

        Meyer'in konuşmasının ardından Bağımsız Spor Federasyonlarının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak hazırlanan yeni ana statü, görüşülerek karara bağlandı.

        Daha sonra TVF Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Süleymanoğlu, Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu'nu okudu.

        Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Erol Ünal Karabıyık, ''Federasyon kendisine güveniyorsa, kaynağı varsa tesis yapmalı'' dedi.

        Karabıyık, Ankara Rixos Otel'de düzenlenen ve Türkiye Voleybolu Federasyonu'nun (TVF) yeni başkanının seçileceği 3. Olağan Genel Kurulu'nda, Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu'nun okunmasının ardından, kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi.

        Karabıyık, ''eski federasyon başkanlarından Hüsnü Can'ın, sponsorlardan alınan gelirlerden kulüplere ödeme yapılıp yapılmadığı yönündeki sorusuna ilişkin'', 2006 yılından bu yana sponsorlardan, Spor Genel Müdürlüğü'nden (SGM) ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'ndan elde edilen gelirler ve harcamalarla ilgili detaylı bilgi verdi.

        Erol Ünal Karabayık, şöyle konuştu: ''Hüsnü Can, tesislerle ilgili bazı saptamalarda bulundu. Federasyonların bağımsız, özerk olduğunu kabul ediyorsak SGM'nin (tesisleri al, yap) demesi çok doğru olmaz. Federasyon kendisine güveniyorsa, kaynağı varsa tesis yapmalı. Yoksa gidip, SGM'den destek de isteyebilir ve tesis yapabilir, ancak SGM'nin müdahalesi doğru olmaz diye düşünüyorum. Bu tesislerin parasının hangi kalemden harcandığına gelince, özellikle İddaa spora girdikten sonra çok ciddi kaynaklar aktarılmaya başlandı. Bunu şükranla anmamız lazım. Spor Toto Teşkilatı, sadece federasyonlara değil sporun pek çok alanına kaynak aktarıyor. Türk sporu, İddaa'nın gelmesiyle maddi kaynak problemini aşmıştır.''

        SGM ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nın, TVF'ye ''Alın şu tesisi yapın'' diyerek 1 lira vermediğini belirten Karabıyık, ''Bize verilen para tüm diğer federasyonlarda olduğu gibi yıl içindeki faaliyetlerimizi sürdürebilmemiz içindir'' dedi.

        ''TVF Spor Lisesi, bir voleybol okulu değil''

        Erol Ünal Karabıyık, TVF Spor Lisesi'ne yönelik yapılan eleştirilere de değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''(Voleybolun okulu olmaz, voleybola lise çağında başlanmıyor) gibi bir eleştiri oldu. Bu da bir görüş, saygı duyarım ama bu bir voleybol okulu değil. Voleybol okulları ayrı. Bu bir spor lisesi ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) eğitim sistemi içinde yer alıyor. Türkiye'de 40'a yakın spor lisesi var. MEB ile yapılan protokol doğrultusunda bu lisenin yapıldığı arsa bize tahsis edildi. Biz bunu SGM'ye aktardık ve onlar bize geri aktardı. Orada büyük bir kompleks yaptık. Ayrıca bizim çocuklarımız voleybolu ilk kez bu okulda görmüyorlar. İlköğretimde başlattığımız mini voleybol gibi projelerimiz var. Bu projelerden ve kulüplerin alt yapılarından yetişen, voleybolda üst düzey olmayı tercih edenler o okula geliyor. Bu bir tercih.''

        TVF Spor Lisesi uygulamasının Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın da dikkatini çektiğine işaret eden Karabıyık, ''Bu yıl MEB ile yapılan bir mutabakatla Türkiye'deki mevcut spor liselerinin ihtisaslaşması yoluna gidiliyor'' dedi.

        ''Hiçbir zaman (ben) demedim''

        Erol Ünal Karabıyık, kendisine yöneltilen ''Hep ben yaptım'' dediği yönündeki eleştirilere ilişkin de, ''Her zaman gelinen noktanın, voleybolun, camianın başarısı olduğunu söyledim. (Kulüpler, antrenörler, sporcular, hakemler, geçmişte hizmet etmişlerin attığı temellerin üzerine birkaç taş da biz koyduk) dedim. Hiçbir zaman (ben) demedim'' diye konuştu.

        Hüsnü Can'ın, ''2003 yılında voleybol şehidi olan Deniz Esinduy'un adı neden hiçbir yerde yok. Bir salonun köşesine neden konulmadı?'' sorusuna karşılık Karabıyık, ''Teşekkür ediyorum, bu çok güzel bir öneri. Esinduy'un ismini salonların bir köşesine değil, başköşesine koyalım. Bir salonun adına verelim. Bununla ilgili bir mevzuat var. Tesislerin tamamı SGM'ye bağlı. Bugün burada genel kurul kararı alalım ve bunu da SGM'ye iletelim. Voleybol şehidi Deniz Esinduy'un isminin bir salona verilmesi bence de çok uygun olur'' dedi.

        Genel Kurula, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk de katıldı.

        Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) başkan adayı Özkan Mutlugil, ''Seçilmemiz halinde, federasyonda yeni yapılanmaya gideceğiz. Özellikle medya planlama, pazarlama ve danışmanlık konularında yeni adımlar atacağız'' dedi.

        Ankara Rixos Otel'de düzenlenen Türkiye Voleybolu Federasyonu'nun (TVF) yeni başkanının seçileceği 3. Olağan Genel Kurulu'nda, Denetim Kurulu raporunun okunması ve görüşülmesinin ardından, yönetim ve denetim kurulu raporları ayrı ayrı ibra edildi. Tahmini bütçe sunuldu, görüşüldü ve onaylandı. Yönetim Kurulu'na, harcama kalemleri arasında değişiklik yapma yetkisi verildi.

        Yönetim Kurulu'na ayrıca Spor Genel Müdürlüğü ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı gibi kuruluşlardan, sponsorlardan temin edilecek kaynağın yanı sıra, gerektiğinde ilave para aktarma ve/veya borçlanarak her türlü tesis inşa etme, tadilat, onarım, yenileme yapma, gerektiğinde bu tesisleri işletme ve benzer amaçlarla şirket kurma; tesislerde yer alan sosyal ünitelerin kiraya verilmesi, reklam alınması, GSM baz istasyonlarına kiralanması ve benzeri hususlar ile, amacına uygun menkul ve gayrimenkuller alma, kiralama, kiraya verme, işletme, ortaklık kurma, bağış kabul etme hususlarında yetki verildi.

        Seçim listelerinin ilanının ardından, başkan adaylarının konuşmalarına geçildi. Başkan adaylarından Özkan Mutlugil, konuşmasına, voleybol geçmişini anlatarak başladı. Sporculuğunun yanı sıra, voleybol yöneticiliğine de değinen Mutlugil, Türk ve dünya voleybolundaki görevlerini sıraladı. Özkan Mutlugil, ekibinin çoğunluğunun da voleybolun içinden geldiğinin altını çizdi.

        Özerkliğe kavuşmasının ardından Türk voleybolunun gelirlerinin ve başarısının arttığına dikkati çeken Mutlugil, dünya ve Avrupa voleybolunun ise ekonomik sıkıntılar nedeniyle kurumsal açıdan küçülmeye gittiğini, Türk voleybolunun ise bu dönemde başarılarıyla ve düzenlediği şampiyonalar ile öne çıktığını vurguladı.

        ''Yeniden yapılanmaya gideceğiz''

        Göreve gelmeleri halinde, belirledikleri plan ve yöntem hakkında bilgiler veren Mutlugil, Türk spor yönetiminin 2020 Olimpiyatları adaylığı çerçevesinde koyduğu hedeflere, kendilerinin de voleybol açısından paralel çalışacaklarını söyledi.

        Özkan Mutlugil, federasyonda yeni yapılanmaya gitmek istediklerini belirterek, özellikle medya planlama, pazarlama ve danışmanlık konularında yeni adımlar atılacağını ifade etti. Daha etkili bir iletişim için federasyonun internet sitesinin yenileneceğini dile getiren Mutlugil, internet sitesinin sosyal medyayla entegrasyonunun da artırılacağını, bu sayede Türk voleybolunu yurt dışından takip etmek isteyenlere kolaylık sağlanacağını söyledi.

        Türkiye'deki genç nüfusa da dikkati çeken Mutlugil, voleybol spor okullarını her ile yaymak istediklerini söyledi. Bu çerçevede, okullar arası voleybol turnuvalarının artırılarak, voleybol aktivitelerinin çoğaltılacağını anlattı. Milli takımlar konusunda, erkek ve bayan voleybolunun planlarının ayrı ayrı yapılacağını, erkek voleybolunun da tıpkı bayanlar gibi ileri seviyeye taşınacağını ifade eden Mutlugil, ''Erkek voleybolcu sayısı artırılacak, üst düzey oyuncular yetiştirilecek ve süratle üst seviyeye çıkarılacak. Bu konuda kulüplerle de işbirliği sağlanacak'' dedi.

        Mutlugil, kulüplerle işbirliği çerçevesinde, yabancı oyuncu sayısının lig kurullarında ele alınacağını dile getirirken, tüm alanlarda rekabetin artırılıp, toplam kalitenin artırılmasının hedefleneceğini belirtti. Mutlugil, kulüplere ihtisas kondisyonerleri konusunda destek verilmesinin ve kulüp sayısının artırılıp, onları güçlendirmenin en önemli hedefleri olduğunu belirtti. Mutlugil, başlangıç olarak 2. ve 3. liglerde kulüplerden alınan katılım bedellerinin kaldırılacağını söyledi.

        Antrenörlük eğitimi sisteminin en güncel haliyle uygulanacağını da söyleyen Özkan Mutlugil, hakem ve gözlemciler konusunda da birtakım yenilikler yapılacağını, saygın ve tarafsız bir MHK oluşturulacağını belirtti. Tesisleşme konusunda başlatılan hareketin aynı şekilde devam edeceğini belirten Mutlugil, tesislerin daha verimli kullanılmasının önünü açacaklarını ve çoklu voleybol sahalarına yatırım yapacaklarını anlattı.

        Mutlugil, plaj voleyboluna daha fazla yatırım yapmayı planladıklarını belirterek, organizatörlerin de sistemin birer parçası haline getirileceğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ